Gość: Gaja IP: *.r1.do.r2.rojcanet.pl 02.07.05, 17:35 Czy sprzedajecie przeczytane książki w antykwariacie. Ja od jakiegoś czasu tak, bo nie pomieściłabym wszystkich książek w domu. Zawsze jest to też parę groszy na nową książkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melaine_koina Re: Antykwariat 02.07.05, 17:57 zawsze kiedy wchodzę do antykwariatu (a dzieje się to niemal codziennie), zastanawia mnie, kto i dlaczego oddaje nowe książki do antykwariatów? Oczywiście dla mnie lepiej, bo mogę kupić egzemplarze za połowę ceny:) A poza tym, po co kupować książki, jeśli zaraz po przeczytaniu się je sprzedaje? Naprawdę mnie to dziwi i nie piszę tego ze złośliwości. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: Antykwariat IP: *.r1.do.r2.rojcanet.pl 02.07.05, 18:14 Nie sprzedaję wszystkich książek, mam wiele takich, których nie sprzedam nigdy. Ale mam też takie w mojej bibliotece, które zajmują miejsce, a jestem pewna, że już nigdy ich nie przeczytam; raz wystarczy. I niekoniecznie są to nowe książki, ale też nie są zniszczone. I nie sprzedaję ich zaraz po przeczytaniu. Niestety moja biblioteka nie ma ścian z gumy; a i tak dużą częśc książek mam popakowane w kartony i leżą na strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BDX Re: Antykwariat IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.05, 23:21 W antykwariacie tylko kupuję, bo trudno jest mi się rozstać z każdą książką. Myślę pewnie, że jeszcze ją przynajmniej raz przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Antykwariat 02.07.05, 23:24 Sprzedałam kilka książek na allegro, takich, które dostałam i nie czułam potrzeby posiadania ich. Bo jeśli kupuję książkę, to tylko taką, o której wiem na pewno że chcę ją mieć. Zazwyczaj nie kupuję książek, których przedtem przynajmniej w części nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś