kiluka 10.07.05, 22:24 Czytacie czasem takie książki? Wróciłam ostatnio do "Boskiej cząstki" Ledermana. Ciekawa, ale i "najzabawniejsza książka o fizyce, jaką kiedykolwiek wydano". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ydorius Re: popularnonaukowe 10.07.05, 23:18 strasznie lubię tę książkę. Z innych popularyzatorów polecam Gribbina i Gleicka. Obaj mają niebywałą łatwość pisania. A boską cząstkę odnalazłem ostatnio (chyba w całości) tu: www.wiw.pl/fizyka/boskaczastka/ m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. to przez Isabel ślimaki się popłakały Odpowiedz Link Zgłoś
weatherwax Re: popularnonaukowe 12.07.05, 19:58 Uwielbiam takie książki! A "czarna seria" Prószyńskiego jest wyjątkowo udana. Właśnie kończę "Moralne zwierzę" Roberta Wrighta. Super - jednym tchem się czyta. A skoro już była mowa o "Boskiej cząstce", to polecam jeszcze Michio Kaku "HiperprzestrzeN" i "Wizje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: popularnonaukowe IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 20:49 Ryszard Winer - "Rozbitkowie z Arki Noego" Colin Wilson - "Dawne tajemnice, nowe odpowiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: popularnonaukowe 12.07.05, 20:51 Jung Gdy slonce bylo bogiem i seria + - nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: popularnonaukowe 12.07.05, 21:41 Ja znam "Gdy slonce bylo bogiem" Kosidowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: popularnonaukowe 13.07.05, 16:15 Skleroza postepowa - Oczywiscie Jasniej niz tysiac słonc Junga z serii Ceramowskiej..W ogole cala serie ceramowska mozna polecic do czytania bo to wlasnie to - lekkie i przystepne ksiazki naukowe. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: popularnonaukowe 12.07.05, 21:12 Czy księdza Hellera czyta się dobrze? To chyba nie jest popularnonaukowa literatura, z recenzji wnoszę, że raczej "publicystycznonaukowa". Ciekawi mnie połączenie teologii i matematyki. Nie ma niestety nic w mojej bibliotece :-( Ktoś coś czytał? Odpowiedz Link Zgłoś
staua watek 12.07.05, 21:40 na ten temat (dosc obszerny): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=23692116&a=23692116 Odpowiedz Link Zgłoś
marikaprzybyl Re: popularnonaukowe 13.07.05, 15:43 Takie książki - chyba nie, jestem za głupia na to ;) Chyba, że za popularnonaukowe można uznać książki historyczne [naukowe] to owszem - kocham ! :) Szczególnie ciekawe są z tej dziedziny różne biografie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś