Dodaj do ulubionych

Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI.

12.07.05, 13:06
Czy jeśli się zapiszę do tego klubu jest jakiś obowiązek zamawiania książek
np. raz w miesiącu?
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 13:18
      wejdz
      www.swiatksiazki.pl
      a potem w regulamin
    • Gość: blind&def Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.iplan.pl 12.07.05, 16:05
      zamówisz książkę, a nie odczepią sie od ciebie do końca świata i jeden dzień dłużej :)
    • gatta13 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 17:09
      Katalogów jest pięć w ciągu roku, z każdego trzeba coś zamówić, chyba przez co najmniej dwa lata od podpisania umowy.
    • nonstop Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 17:34
      szkoda czasu i atłasu
      (lepiej pójść do xięgarni)
      • gatta13 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 21:16
        Świat książki też ma księgarnie. Nie żebym się upierała. Ale ma. ;)
    • Gość: Arek Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: 212.244.44.* 12.07.05, 21:25
      hahahah, dwa lata byłem tzw księgarzem, czyli sprzedawcą w ŚK.

nie masz żadnego obowiązku kupowania i żadna siła nie może Cię do tego zmusić.
      owszem w regulaminie jest tak sformułowane, że "trzeba", sprzedawcy maja
      obowiązek to sugerować jak najbardziej stanowczo - ale nikt Cię nie może zmusić.

z moich obserwacji "emerytowanego" sprzedawcy wynika, że jednoznacznie 90% ludzi
      przychodzi na zakupy do księgarni, bo "musi". to jest odruch jak u psów Pawłowa
      - "jest katalog w skrzynce pocztowej - na zakupy!"
      i dlatego piszę "na zakupy" - minimalna ilość ludzi przychodzi po coś do
      czytania. gros ludzi po prostu wybiera coś z katalogu i przychodzi to kupić
      "żeby mieć z głowy".

nie mówię - w morzu klientów ŚK trafiają się perełki, bibliofile, ludzie
      podchodzący do lektury z namszczeniem i szacunkiem. jest mnóstwo ludzi, którzy
      lubią spędzac czas czytając - ale zysk tego wydawnictwa bierze się niemal w 100%
      z takich właśnie ludzi, którzy zapisali się i teraz "muszą coś kupić".

resaumując - zapisz się, bo w ŚK są książki dobre, tanie, jest różnorodny wybór.
      i nie bój się bo nikt cię siłą do księgarni nie zaciągnie na zakupy, a jeśli
      postraszą jakąś książką sezonu w skrzynce pocztowej - to znów nikt cię nie może
      zmusić do odebrania jej z poczty ;-)

pozdrawiam!
      • Gość: avalon111 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:54
        Zgadzam się z przedmówcą. Ja należałam do klubu, bo miałam parę pozycji "na
        oku", gdy straciłam ochotę na kupowanie, nie zmusili mnie zamawiania i
        kupowania czegoś czego nie chcę. Fakt, że postraszyli wypisaniem z klubu,
        wysłaniem "ostatniego" katalogu( po tym ostatnim były jeszcze dwa i
        w ,międzyczasie telefony "ułatwiające" zamawianie), ale moja przygoda z ŚK
        zakończyła się bezboleśnie, po prostu umarła śmiercią naturalną.
    • Gość: kasza Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.07.05, 21:57
      Ja byłam w ŚK przez 6-7 lat. Obowiązek zamówienia czegoś z katalogu faktycznie
      jest. Ale z wypisaniem się nie miałam żadnego problemu. Jeden e-mail załatwił
      sprawe.
      A książki mają ładnie wydane.
      • nefer1 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 22:02
        Ja kiedyś też bylam w tym klubie. Po jakimś czasie przestałam zamawiać, kilka
        razy przeslali ksiązki, nie odebrałam i koniec. Ale nie dostałam info, ze mnie
        wykreslili. Jak myślicie, jestem jeszcze członkiem klubu? Chyba muszę tam maila
        napisać :)
    • kamkap Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 10:43
      A musisz sie koniecznie zapisywac do ksiegarni wysylkowych? Jest tyle ksiegarn
      internetowych.
      Ja należe do KKKK, tam nie ma żadnego przymusu zamawiania, zamawiam kiedy chcę.
      Należę juz tam ładnych parę lat i nie narzekam.
    • pinos Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 10:58
      Ja dzięki członkostwu w ŚK mam śwetny pretekst żeby kupić książkę - no
      przecież "muszę" ;o)
      Ale ze dwa razy po prostu nie było kasy - bo coś co chciałabym mieć zawsze się
      znajdzie. I wtedy nie działo się nic. Nawet książki katalago mi nie przysłali.
      • nefer1 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 11:20
        JA TEŻ NALEŻĘ DO KKKK I TEZ NIE NARZEKAM ALE CZASEM W KŚ SĄ CIEKAWE KSIĄŻKI :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka