indiaaa 12.07.05, 13:06 Czy jeśli się zapiszę do tego klubu jest jakiś obowiązek zamawiania książek np. raz w miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 13:18 wejdz www.swiatksiazki.pl a potem w regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blind&def Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.iplan.pl 12.07.05, 16:05 zamówisz książkę, a nie odczepią sie od ciebie do końca świata i jeden dzień dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 17:09 Katalogów jest pięć w ciągu roku, z każdego trzeba coś zamówić, chyba przez co najmniej dwa lata od podpisania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 17:34 szkoda czasu i atłasu (lepiej pójść do xięgarni) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 21:16 Świat książki też ma księgarnie. Nie żebym się upierała. Ale ma. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: 212.244.44.* 12.07.05, 21:25 hahahah, dwa lata byłem tzw księgarzem, czyli sprzedawcą w ŚK. nie masz żadnego obowiązku kupowania i żadna siła nie może Cię do tego zmusić. owszem w regulaminie jest tak sformułowane, że "trzeba", sprzedawcy maja obowiązek to sugerować jak najbardziej stanowczo - ale nikt Cię nie może zmusić. z moich obserwacji "emerytowanego" sprzedawcy wynika, że jednoznacznie 90% ludzi przychodzi na zakupy do księgarni, bo "musi". to jest odruch jak u psów Pawłowa - "jest katalog w skrzynce pocztowej - na zakupy!" i dlatego piszę "na zakupy" - minimalna ilość ludzi przychodzi po coś do czytania. gros ludzi po prostu wybiera coś z katalogu i przychodzi to kupić "żeby mieć z głowy". nie mówię - w morzu klientów ŚK trafiają się perełki, bibliofile, ludzie podchodzący do lektury z namszczeniem i szacunkiem. jest mnóstwo ludzi, którzy lubią spędzac czas czytając - ale zysk tego wydawnictwa bierze się niemal w 100% z takich właśnie ludzi, którzy zapisali się i teraz "muszą coś kupić". resaumując - zapisz się, bo w ŚK są książki dobre, tanie, jest różnorodny wybór. i nie bój się bo nikt cię siłą do księgarni nie zaciągnie na zakupy, a jeśli postraszą jakąś książką sezonu w skrzynce pocztowej - to znów nikt cię nie może zmusić do odebrania jej z poczty ;-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avalon111 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:54 Zgadzam się z przedmówcą. Ja należałam do klubu, bo miałam parę pozycji "na oku", gdy straciłam ochotę na kupowanie, nie zmusili mnie zamawiania i kupowania czegoś czego nie chcę. Fakt, że postraszyli wypisaniem z klubu, wysłaniem "ostatniego" katalogu( po tym ostatnim były jeszcze dwa i w ,międzyczasie telefony "ułatwiające" zamawianie), ale moja przygoda z ŚK zakończyła się bezboleśnie, po prostu umarła śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.07.05, 21:57 Ja byłam w ŚK przez 6-7 lat. Obowiązek zamówienia czegoś z katalogu faktycznie jest. Ale z wypisaniem się nie miałam żadnego problemu. Jeden e-mail załatwił sprawe. A książki mają ładnie wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 12.07.05, 22:02 Ja kiedyś też bylam w tym klubie. Po jakimś czasie przestałam zamawiać, kilka razy przeslali ksiązki, nie odebrałam i koniec. Ale nie dostałam info, ze mnie wykreslili. Jak myślicie, jestem jeszcze członkiem klubu? Chyba muszę tam maila napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 10:43 A musisz sie koniecznie zapisywac do ksiegarni wysylkowych? Jest tyle ksiegarn internetowych. Ja należe do KKKK, tam nie ma żadnego przymusu zamawiania, zamawiam kiedy chcę. Należę juz tam ładnych parę lat i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 10:58 Ja dzięki członkostwu w ŚK mam śwetny pretekst żeby kupić książkę - no przecież "muszę" ;o) Ale ze dwa razy po prostu nie było kasy - bo coś co chciałabym mieć zawsze się znajdzie. I wtedy nie działo się nic. Nawet książki katalago mi nie przysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
nefer1 Re: Pytanie o klub ŚWIAT KSIĄŻKI. 14.07.05, 11:20 JA TEŻ NALEŻĘ DO KKKK I TEZ NIE NARZEKAM ALE CZASEM W KŚ SĄ CIEKAWE KSIĄŻKI :) Odpowiedz Link Zgłoś