Dodaj do ulubionych

Gra w klasy-Cortazara

IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 21:18
poprosze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Alcest Re: Gra w klasy-Cortazara IP: 172.16.0.* / *.minrol.gov.pl 20.09.01, 11:15
      Gość portalu: ak napisał(a):

> poprosze opinie

Moja ogromna fascynacja jeszcze z wczesnego liceum; jak dla mnie, najlepsza
      powieść iberoamerykańska, jaką kiedykolwiek napisano (II miejsce - "Sto lat
      samotności" Marqueza, III- "Wojna końca świata" Llosy). Niezwykła konstrukcja
      (książkę można czytać na dwa sposoby), bohaterowie w których odnajdujemy nas
      samych, przenikająca to wszystko niezwykła atmosfera, którą nawet trudno
      zdefiniować (mnie osobiście kojarząca się chwilami z melancholią Prousta, choć
      nie skierowana jak tamta w przeszłość). To jedna z pozycji, które po przeczytaniu
      moga zmienić nasz sposób patrzenia na literaturę.Gorąco polecam.
      • Gość: emi Re: Gra w klasy-Cortazara IP: *.pl 22.09.01, 21:23
        jedna z ulubionych pozycji na półce. Dzieło pełne, idealne, dokończone. Nic
        dodać nic ująć. Trzyma mnie przy życiu.
    • Gość: bukowski Re: Gra w klasy-Cortazara IP: *.katowice.pik-net.pl 03.10.01, 14:01
      z gry w klasy mój ulubiny cytat pochodzi...
      • Gość: Mifun Re: Gra w klasy-Cortazara IP: 212.244.59.* 03.10.01, 16:11
        Gość portalu: bukowski napisał(a):

> z gry w klasy mój ulubiny cytat pochodzi...

Jaki?Możesz zdradzić?
      • Gość: Trotula Re: Gra w klasy-Cortazara IP: *.dabrowa.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 19:26
        A mój ulubiony cytat to: "Zamilknij, skolopendro, pareczniku od dziesięciu do
        dwunastu centymetrów dlugości..."itd,niesamowita obelga :)
    • antonina Re: Gra w klasy-Cortazara 03.10.01, 17:34
      Mate, cierpka mate, czytam na wspak i od nowa normalnie, mate cierpka mate, mam 17 lat i wszystko jeszcze bylo
      przede mna
    • Gość: Anuszka Re: Gra w klasy-Cortazara IP: *.stacje.agora.pl 04.10.01, 13:54
      Fantastyczna, jedna z moich najbardziej ukochanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka