polacco1 03.02.05, 13:26 Czy ktoś wie co się stało z Ubikiem? Miał być miesięcznikiem od stycznia a tu, nie dość, że się nie ukazał, to jeszcze zniknął z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ronstein Re: ubik 03.02.05, 16:00 esesie, daj znać, co się dzieje!!! faktycznie, wygląda to fatalnie jak długo można czekać, nie mając nawet dostępu do stronki i forum :( pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: ubik IP: *.ajd.czest.pl 03.02.05, 16:14 Eeeeeeeeseeeeeeeeeeeeessieeee!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.02.05, 19:51 Jestem... Co jest? Jest... bałagan :( Do NASKu czy gdzieśtam nie wpłynęła rata abonamentu za domenę. Domena skutkiem tego zniknęła. Nieporozumienie z drukarnią - póki nie zostanie rozwiązane, nie będzie kolejnego numeru. Andrzej Świech, Tomek Tkaczyk, Konrad Walewski i ja mozemy w tym momencie tylko siedzieć i pracować nad tym, co mamy (to jest nad kolejnym numerem i materiałami do następnych), licząc na to, że nasz Wydawca i Naczelny w jednej osobie jak najszybciej dojdzie z całą sprawą do ładu, bo żaden z nas nie jest władny tych problemów rozwiązać. Wóz albo przewóz. Albo umrzemy i - wtedy oddamy grzecznie pieniądze wszystkim tym, którzy nam zaufali płacąc penumeratę i przeprosimy tych, których tekstów nie zdążyliśmy wydrukować mimo obietnic, albo pojawimy się ponownie. Tyle mogę Wam powiedzieć, bo tyle sam wiem. Chciałbym w tym miejscu móc powiedzieć co innego, ale się nie da. Wiem tyle, ile Wy teraz. Mogę Was tylko prosić o dołączenie do trzymania kciuków. Pozdrawiam Sławek Spasiewicz "Ubik" - dział literatury polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: ubik IP: *.ajd.czest.pl 04.02.05, 08:44 Aaaaarrrrrghhhhhhhhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: ubik 04.02.05, 09:47 Oj, esesie...Z wyliczeń wychodzi mi, że "Ubik" powinien chyba zmienić naczelnego (zrobiłem wyliczankę i na niego wypadło "bęc")Jeśli się mylę, to zjem swoją skarpetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 04.02.05, 11:16 A teraz odrobina lojalności: jakby nie patrzeć Naczelnemu należą się wielkie brawa, bo to On pismo założył i wymyślił, my się tylko dołączyliśmy, podpinając pod to swoje umiejętności. Co więcej, to On "Ubika" wydaje. O ile więc znacie kogoś, kto chciałby wyłożyć pieniądze na regularne wydawanie pisma z ambicjami, to zgłaszajcie propozycje :) W każdym innym wypadku - "Ubik" był, i cały czas niestety jest, pismem wydawanym po amatorsku wyglądającym na robione profesjonalnie. Profesjonalnie robione pisma też miewały przejściowe kłopoty i jakoś z tego wyszły - albo nie. My też mamy nadzieję, że ze swoich wyjdziemy :) Myślę, że nam wszystkim będzie szkoda, jeśli "Ubik" padnie. Ale na razie nie dopuszczamy takiej możliwości :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drt Re: ubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:11 ...ewidentny brak kobiecej ręki, ot co przykro mi, dłużej nie mogłam się powstrzymać... :] drt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.02.05, 22:34 Yyyyyy... Doroto droga, Naczelny jest żonaty... :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Pacyński Re: ubik IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 16:30 Sorry, ze głupio spytam - ale kto wlaściwie jest naczelnym? Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 07.02.05, 17:48 Redaktorze Naczelny, Jakubie Chomicki!!! odezwij się do czytelników swojego pisma sytuacja jest niejasna od tygodni, a nawet miesięcy i jeśli nawet podjęte zostały decyzje, które są dla nas smutne, chcielibyśmy o nich wiedzieć brak kobiecej ręki jest rzeczywiście bardzo wyraźny :) ale chłop też potrafi posprzątać, jak się postara jako autor tekstów i stały, wierny czytelnik chcę znać przyszłość pisma!!! nie ma nic gorszego od lekceważenia, wierz mi Jakubie a tak właśnie czuje się chyba większość z nas w tej chwili: ZLEKCEWAŻONA czekam(y) na jakiś sygnał od Ciebie fanatyczny szalikowiec UBIKa Cezary Zbierzchowski Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 07.02.05, 19:50 Ja to się zlekce zważony nie czuję ale pani kioskowa to się już dziwnie na mnie patrzy i tylko czekać jak wystawi tabliczkę z napisem 'Ubików Niet' Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Chłopaki,zlitujcie się... IP: *.ajd.czest.pl 08.02.05, 08:31 ...i wydajcie jakieś oświadczenie.Nawet(nie daj Boże)złe wieści przyjmiemy mężnie,ale niech będą jakieś wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienietoperz Wierna publicznosc IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 08.02.05, 13:41 Az sie rece skladaja do podpisow... Ubik, przez krotki i burzliwy czas swojej egzystencji zdobyl sobie publike byc moze nie imponujaco ilosciowo (to wie jedynie redakcja), ale niewatpliwie zaangazowana emocjonalnie. Prawa rynku sa nieublagane, ale chocby na proste 'chcielismy, obiecywalismy, nie wyszlo' (albo, znacznie lepiej, na 'chcielismy, obiecywalismy, i juz zaraz wyjdzie!') chyba czytelnicy zasluzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_chomicki Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 08.02.05, 15:52 Zgodnie z wezwaniem odzywam sie :) Słuchajcie, wiem że się niecierpliwicie i sam nie chciałbym być w Waszej skórze :) UBIK nie przestał istnieć (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) a za przerwę tak długa serdecznie Was przepraszam. Na razie rozmawiamy z bardzo poważnym wydawcą o dłuższej współpracy i partnerstwie - dlatego to się troszkę przeciągnęło. Myślę jednak że wkrótce się wszystko wyjaśni i kolejne numery UBIKA ujrzą światło dzienne. W każdym razie Ci, którzy wykupili prenumeraty na pewno nie stracą. Trzymajcie kciuki! z pozdrowieniami i przeprosinami Jakub Chomicki Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_chomicki Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 08.02.05, 15:53 PS. Strona wkrótce będzie z powrotem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 08.02.05, 16:52 Dzięki za informacje, które są lepsze niż można się było spodziewać :) czekamy teraz na szczegóły, czyli termin ukazania się ósemki w kioskach pozdrawiam całą UBIKową Redakcję Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! IP: *.ajd.czest.pl 09.02.05, 08:31 Mater Dei,może będzie dobrze!!!Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drt Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:28 taa... zobaczę to uwierzę :P pozdrawiam drt PS Reprezentuję kibiców...kibicki....kibicie! sceptyczne lekko... dla zdrowej równowagi w szeregach!! :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienietoperz Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 18.02.05, 16:50 Drogi Redaktorze Naczelny, czy 'wkrotce' ma jakis gorny limit interpretacyjny? Z powazaniem, nienietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 20.02.05, 16:23 Okazło się, że w cytowanym przeze mnie tylekroć zdaniu Mistrz, Philip K. Dick pomylił się, i to DOŚĆ WYRAŹNIE: W życiu JAK NAJBARDZIEJ zdarzają się rzeczy, których najbardziej się boimy, a czasem spotykają nas również te, których najmocniej pragniemy. Należy więc wnioskować, że nie ma żadnej różnicy między życiem a literaturą. Jak na mój gust "Ubik" już nie żyje, Panie Redaktorze Naczelny, a ja nie mam czym spryskać rzeczywistośći, która starzeje się w zastraszającym tempie. Siły twórcze przegrały w walce z entropią i okazało się, że to, co dobre, pojawia się zwykle po to, byśmy wiedzeili, co możemy stracić. Może brzmi to przesadnie i wskazuje na duży stopień mojego zdenerwowania. Ale to dobrze - bo tak właśnie jest. Pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 20.02.05, 23:35 Ja bym jeszcze nie kładł na nas kreski :) Jutro powinno się wiele wyjaśnić i obiecuję, że mniej więcej o tej porze pojawią się wieści z frontu :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: Redaktorze Naczelny odezwij się!!! 21.02.05, 14:51 Esesie drogi, a propos frontu, nie napisz tylko "na zachodzie bez zmian" :) w fantastyce znane są powszechnie przypadki reanimacji, tudzież życia pozagrobowego, więc DZIAŁAJCIE!!! pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienietoperz Re: ubik IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 14.02.05, 11:02 Rzecz jasna, ze musi! Tylko kiedy... Red. Nacz. zalal nas fontannami wizji i optymizmu tydzien temu, czy mozna sie bedzie spodziewac w najblizszym czasie suchych konkretow, typu: 'Ubik' wlasnie poszedl do kioskow? Z uklonami, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: ubik IP: *.ajd.czest.pl 14.02.05, 12:33 No właśnie,ja już przecie na prochach uspokajających jadę od tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.02.05, 22:29 Witajcie :) Tak samo jak Wy czekam na konkrety od Kuby i mam nadzieje, że się doczekamy ich jak najszybciej. Chciałbym tylko napisać - o ile Was to uspokoi - że działamy :) po partyzancku, ale działamy - mówię tu za wszystkich członków redakcji nie będących redaktorem naczelnym :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: ubik 15.02.05, 08:43 Sławku, dzięki za wieści a, tak swoją drogą, rola rzecznika prasowego do najwdzięczniejszych chyba nie należy, gdy "firma" co rusz podrzuca mu inną wersję rzeczywistości do przekazania oby partyzantka wyszła wreszcie z ciemnego lasu, w którym siedzi :))) z pozdrowieniami Ron Odpowiedz Link Zgłoś
taki.jeden.tetrix Re: ubik 15.02.05, 14:13 ronstein napisał: > oby partyzantka wyszła wreszcie z ciemnego lasu, w którym siedzi :))) I oby nie gonił jej wtedy gajowy :D Najlepsze życzenia tj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 22.02.05, 00:22 Witajcie :) Oto efekty dyskusji, na którą z przyczyn technicznych nie mogło przybyć dwóch z pięciu członków zespołu redakcyjnego: 1. Kompletnie nierealistyczna, pesymistyczna wersja wydarzeń: "Ubik" pada. Przy okazji następuje krach na Giełdzie Nowojorskiej, wybory prezydenckie w Polsce wygrywa wirtualna kandydatka Wiktoria Cukt (ktoś jeszcze ją pamięta?), a reprezentacja Azerbejdżanu w piłce nożnej pokonuję Brazylię 5:0. 2. Realistyczna, pesymistyczna wersja wydarzeń: Kuba Chomicki, nasz Naczelny, ogłasza: "Panowie, przemyślałem sprawę i wychodzi mi, że nie chcę jednak utopić kolejnej kasy. Przykro mi." W związku z tym ożywa ubikowa strona internetowa, na której pojawia się wirtualny miesięcznik "Ubik w sieci", z Forum i wieloma ciekawymi tematami poruszanymi na stronie i oczywiście z opowiadaniami, który z czasem staje się tak popularny, że powraca idea wydawania czasopisma. :) 3. Realistyczna, optymistyczna wersja wydarzeń: Kuba Chomicki, nasz Naczelny, ogłasza: "Panowie, przemyślałem sprawę, kasy nie ma wiele, ale jestem w stanie wydać jej jeszcze trochę". W związku z tym ożywa ubikowa strona internetowa, na której pojawia się internetowy miesięcznik "Ubik w sieci", z Forum i wieloma ciekawymi tematami poruszanymi na stronie i oczywiście z opowiadaniami. DODATKOWO, a raczej PRZEDE WSZYSTKIM, raz na kwartał w "Empikach" oraz wybranych księgarniach na terenie całej Polski i w internecie pojawia się wyglądający jak książka kwartalnik "Ubik", o objętości bliskiej 200 stron, zawierający to, co do tej pory było w "Ubiku", tylko w większej ilości, ale niestety za wyższą cenę, rzędu jakieś 15 zł. W związku z tym ósmy numer pojawia się w drugiej połowie marca, kolejny w drugiej połowie czerwca, potem w drugiej połowie września, itd. To jest wariant, który być może zadowoliłby większość zainteresowanych :) 4. Optymistyczna wersja wydarzeń: Kuba Chomicki, nasz Naczelny, dogaduje się z tajemniczym inwestorem, który sypie kasą i mamy w marcu miesięcznik "Ubik" w kioskach. 5. Nierealistyczna, optymistyczna wersja wydarzeń: w środę któryś z członków redakcji trafia "szóstkę" w totka i przeznacza na potrzeby "Ubika" nędzne 2000000 złotych. W związku z tym "Ubik" zostaje miesięcznikiem w cenie 3 zł za 200 stron i płytą DVD z najnowszym hitem kinowym gratis, Polska staje się trzecią potęgą gospodarczą świata, a nasza reprezentacja w piłce nożnej wygrywa z Brazylią 5:0. Sprawa jest prosta: w ciągu najbliższych dwóch-trzech dni Kuba ogłasza nam swoją decyzję, bo tylko On na dziś może zainwestować w dalszy rozwój papierowego "Ubika". Ktoś z nas przekazuje ją do Was i w kilka dni pojawia się ponownie nasza stronka, za którą już nie zapomnimy zapłacić abonamentu :) Pozdrawiam Sławek Spasiewicz "Ubik" Odpowiedz Link Zgłoś
bogow Odpowiedź pesymistyczna. 22.02.05, 07:47 Odpowiedź pesymistyczna: Obywatele! Przecież przestrzegałem, że taka rewolucja wymagać będzie niesamowitego wysiłku (co prawda starałem się robić to tak żeby nikt tego nie zauważył ;) ). No i co? Efekt jest taki, że ludzie powoli już zaczynają zapominać, że istniało takie pismo jak UBIK. Niemal wszyskie powyższe warianty nie pozostawiaja złudzeń co do przyszłości magazynu w dotychczasowej formie. Jeszcze opcja kwartalnika wydaje się najbardziej realistyczna. Tylko czy nie skończy się na jednym numerze? Bardzo chciałbym się mylić... Odpowiedź optymistyczna:(miało jej nie być) No dobrze, liczę na to, że jednak znajdziecie środki na choćby częściowe zrealizowanie któregoś z powyższych projektów. Wtedy będzie dobrze nawet jeśli pojawicie się jedynie w formie sieciowej. Cóż... powiem tak (parafrazując): To wszystko wygląda na porażkę ambitnej fantastyki, ale cóż to była za piękna porażka :) Hmmm... Zawsze pozostaje nadzieja w postaci nowych "Kroków w nieznane". Pozdrawiam i życzę spełnienia wariantów optymistycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) 22.02.05, 09:32 Pogubiłem się... To znaczy, że już po Ubiku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byszbysz Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.lublin.ws 22.02.05, 10:39 To znaczy, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i potrzymać mocno kciuki jeszcze dzień czy dwa. Oby się wszystko dobrze skończyło. pozdrawiam (wciąż przy nadziei:) bb Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) 22.02.05, 11:50 Cóż... Nie wyobrażam sobie zniknięcia papierowego UBIKa z półek może jestem staroświecki, ale internetowe byty to jednak co innego, niż pachnący farbą drukarską papier, szeleszczący w dłoniach Kiedy dotarły do mnie pierwsze zapowiedzi przejścia na cykl miesięczny, ucieszyłem się, ale miałem wiele wątpliwości, czy to się uda - teraz widać, że były one uzasadnione :( moje wątpliwości dotyczyły również tego, jak Redakcja UBIKa poradzi sobie z wypełnieniem go tekstami i utrzymaniem dotychczasowego poziomu W gruncie rzeczy perspektywa kwartalnika - grubszego, droższego i WYCHODZĄCEGO REGULARNIE - jest wg mnie bardzo pociągająca to pismo, niejako w naturalny sposób, jest kwartalnikiem i niech tak zostanie; ważne jest natomiast, by skalkulować cenę tak, aby cała impreza była opłacalna Działaj dalej, Redakcjo, nie poddawaj się pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: banyuls Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 12:32 Niech już sobie będzie nieregularnym kwartalnikiem ukazującym się w internecie, ale żeby był, do diaska, no żeby już tylko był!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.ajd.czest.pl 22.02.05, 13:08 Tylko papier!!!Choćby i kwartalnik,choćby i półrocznik ale na papierze.Sieciowej edycji mówię stanowcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yola Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.02.05, 13:28 Ja też nie chcę sieciowego wydania. Jak to to schowam do torebki i poczytam w tramwaju?! Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) 22.02.05, 14:01 > Ja też nie chcę sieciowego wydania. Jak to to schowam do torebki > i poczytam w tramwaju?! Eeee... wydrukowac? A tak na serio, to lepszy kwartalny i papierowy, niz nawet tygodniowy ale sieciowy. Trzymam nadal kciuki i czekam na wiesci. Oby optymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 22.02.05, 23:13 O zawartość polskojęzyczną bym się raczej nie martwił :) Gorzej z zagraniczną, ale mamy nadzieję, że i to się uda. Decyzję Kuby poznamy - mam nadzieję - w czwartek i wtedy, znowu w okolicach północy, się tu pojawię. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 22.02.05, 23:32 I oczywiście dzięki za trzymanie kciuków :) SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.02.05, 21:28 Witajcie Jestem trochę wcześniej niż planowałem... W każdym razie, sytuacja jest taka: Postaramy się, aby jak najszybciej opjawiła się ponownie nasza strona internetowa, która, jak obiecywałem, będzie stale aktualizowana. Natomiast w kwestii magazynu papierowego jest problem, nie będę ukrywał, finansowy. Chcemy wydrukować kolejny numer i następne, Kuba wciąż ma wolę wydawania pisma, ale sprzedaż "Ubika" za pośrednictwem kiosków "Ruchu" jest zdecydowanie nie taka, jaka być powinna. Pretensje w tej sprawie trafiają w próżnię... W każdym razie: chcemy wydać w końcu ósmy numer "Ubika" i chcemy, by stało się to w marcu. Chcemy też wydać następne. Na razie priorytetem jest znalezienie możliwie jak najtańszej drukarni. Macie jakieś kandydatury...? :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) 25.02.05, 17:04 Niestety, nie znam żadnych drukarni :( od dawna jednak zastanawiam się nad sensem kolportarzu "U" za pośrednictwem RUCHU - czy taki magazyn rzeczywiście "idzie" w kioskach, gdzie leży sobie przysypany prasą kobiecą, pismami komputerowymi i CATSami??? - jakoś nie chce mi się wierzyć, choć to tylko niepoparta niczym spekulacja z drugiej strony, RUCH to duża sieć i można przez nią dotrzeć w wiele miejsc, tylko że ja np. pytałem w Warszawie w kilku kioskach oznaczonych logiem RUCHU o "Ubika" i kioskarze nawet o takim piśmie nie słyszeli; zawsze więc kupuję "U" w EMPiKU; myślę, że trzeba się w ogóle zastanowić nad sensem tej współpracy; może poszukać innej sieci??? jest np. sieć sklepików RELAY, w której można dostać m.in. NF i SF, a pisma są z pewnością lepiej wyeksponowane niż w kioskach (sklepy mieszczą się m.in. w supermarketach i na dworcach); pojęcia nie mam, jakie tam panują zasady, ale przynajmniej widać "towar" poza tym - jak już pisałem - zastanówcie się nad ceną; "Czas Fantastyki" kosztuje o 2 zł więcej, a ma nabywców, którzy wolą zapłacić trochę więcej za coś dobrego; osobiście uważam, że za kwartalnik (zwłaszcza o większej objętości) można dać np 9 zł, bo to tylko 3 złote miesięcznie!!! co na to inni Forumowicze??? pozdrawiam i cały czas trzymam kciuki Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byszbysz Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.lublin.ws 25.02.05, 17:52 Ron ma wiele racji: - kioskarze nie mają pojęcia o Ubiku (testowane m.in. w Kielcach i Lublinie) - Empik, przy wszystkich swoich wadach, to chyba najlepsze miejsce na tego typu pisma - a pomysł z Relayem nie jest zły - oczywiście z punktu widzenia kupującego - co do ceny - myślę, że jednocyfrowa cena za kwartalnik literacki jest ceną mocno niewygórowaną... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: braineaterbezlog:) Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:58 propozycje: cena 15-17 zet to nie jest morderstwo - podejrzewam ,że nie tylko ja mogę sie przestawić na tańsze fajki:) Kwartalnik, o ciut wiekszej objętości, z dużą publicystyką to jest experyment, któren może sporo w skostniałym fantastycznem rynku namieszać Sprzedaż via Empik, Relay, Okay i tym podobne instytucje z włączeniem małych fachowych księgarni - np. imago.com na pewno lepszym wyjściem niż nieudany RóH A co do drukarni to parę w Katowicach kojarzę moge podzwonić i popytać o stawki - priv Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienietoperz Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 03.03.05, 14:00 Drogi esesie, niestety znowu chyba tytul przerosl konkret - informacje zgodnie z obietnica zmienily sie w tradycyjne: staramy sie, bedzie dobrze, jest OK, a sierpien 2004 zmienil sie (tym razem) w marzec 2005... Troche to wszystko smutne. Z uklonami, nienietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Informacje zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.03.05, 23:54 Wiem o tym... Choroba, jak zaczynaliśmy to mieliśmy wielkie plany, liczyliśmy, że będzie dobrze i bez problemu się wybijemy. Rynek nas brutalnie zweryfikował. Co prawda nie jest jeszcze tak źle, jak napisał w ostatnim wstępniaku redaktor Szmidt, który posadził już orchidee na naszym grobie, ale jest kiepsko, sami widzicie i doskonale o tym wiecie, bo naszej nieobecności ukrywać się nie da. Mogę z tego miejsca tylko podziękować tym, którzy w nas jeszcze wierzą. Więc jeśli jeszcze mi ufasz (nie tylko Ty, ale wszyscy, którzy to czytają i są zainteresowani naszymi losami) to prowadzimy w tej chwili rozmowy z kilkoma drukarniami. Jest wola by wydać "Ubika" w marcu, z tego co mi wiadomo, są też pieniądze. Na wydanie numeru. Nie na zareklamowanie go w telewizji i pismach kobiecych, co zwróciłoby nań powszechną uwagę. Bardzo jest mi miło tutaj rozmawiać z tymi kilkoma osobami, które się tu udzielają, bardzo miło było zobaczyć, jak liczba członków forum "Ubika" sięga 20. Ale nie da się ukryć, do utrzymania pisma potrzeba jakiegoś tysiąca stałych czytelników. A do tej pory było z tym różnie. Zaczęliśmy od zera i byliśmy pod wielkim wrażeniem, że mimo tego, że prawie nic o sobie nie mówiliśmy, ktoś nas polubił. Staraliśmy się trzymać dobry poziom i mam nadzieję, że to się nam udawało, ale to niestety nie wystarczyło, by zdobyć te tysiące czytelników. Czy takie wyznania jak tu nam pomogą - też wątpię :) To przykre, swoją drogą, widzieć taki kryzys polskich pism fantastycznych, skoro nakład i ponoć również poziom "Nowej Fantastyki" drastycznie spada (zbyt nieregularnie czytuję, by wypowiadać się autorytatywnie na temat poziomu), "Science-Fiction" mimo wielkich planów strasznie schudło, "Magazyn Fantastyczny" zapowiadał się jako konkurencja dla nas i został kwartalnikiem, my mamy już który? ósmy?! nie, szósty... miesiąc przerwy i liczymy na to, że uda nam się powrócić choćby jako kwartalnik... No jest lipa. A z nami mimo wszystko jakoś chyba będzie - no cóż, jeśli okaże się, że się mylę i jednak nas nie będzie, to jestem pierwszy do ukamieniowania, bo w końcu własny rycerski honor tu stawiam :) (tj. postawiłbym, gdyby ktokolwiek mnie pasował, ale walczę piórem, nie mieczem). A na raize mówię - będzie. Póki mogę :) SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Brak informacji zgodnie z obietnicą :) IP: *.ajd.czest.pl 07.03.05, 12:52 Tak zajrzałem w nadziei,że coś wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: Brak informacji zgodnie z obietnicą :) 07.03.05, 13:51 Ja cóś to czarno widzę...(bajka o Jacusiu Czarnowidzącym)Chociaż, podobno brak informacji oznacza dobre informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
horpach Re: Brak informacji zgodnie z obietnicą :) 08.03.05, 15:06 Panowie,posmialismy sie,pozartowalismy.Teraz do rzeczy:istniejecie czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Brak informacji zgodnie z obietnicą :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 08.03.05, 16:08 Dziś wieczór się dowiem. Jeśli istniejemy, to będziemy pod koniec marca. Jeśli nie - to lipa, ale też Wam o tym powiem. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses ech... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 08.03.05, 23:55 Jak ja nie lubię takich sytuacji... Napisałbym to Wam wcześniej - w końcu jestem Wam to winien - to mi sieć nie działała. Jest tak: wybieramy się do drukarni uzgadniać pewne szczegóły - ale dopiero w poniedziałek. Dlaczego tak późno? Bo qrka vodna nikt z nas nie jest w stanie się wyrwać z pracy... Ale poniedziałkowe spotkanie w drukarni jest spotkaniem ostatniej szansy. Jeśli koszty przerosną nasze możliwości, to leżymy. A jeśli nie - to jeszcze w marcu jesteśmy. Zaapelowałbym w tym miejscu o cierpliwość, ale robiłem już to tyle razy, że to zdanie wyprało się z całej treści... Przepraszam Was zatem za tę całą niepewność i znowu proszę o trzymanie kciuków - jeśli pójdzie źle, to już ostatni raz. Pozdrawiam SS w dołku psychicznym wiszący jak zwykle na nadziei :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ech... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.03.05, 11:31 Witajcie Z przyczyn ode mnie niezależnych informacje o efektach naszego spotkania w drukarni podam dopiero jutro przed południem lub wieczorem. Wszystko zależy od tego, kiedy uzyskam odpowiednie informacje. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: ech... 14.03.05, 17:11 Sławku, ja cały czas czekam na następną wypowiedź Kuby mam nadzieję, że się odezwie i powie konkretnie, co zamierza zrobić jako wydawca trzymam za Was kciuki pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Ech 2 - esesowe oświadczenie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.03.05, 11:18 Witam wszystkich czytelników i sympatyków "Ubika" :) Ponieważ zaplanowane na wczoraj, a z powodu trudności z dograniem terminu przeniesione na dziś spotkanie Kuby z szefem drukarni - naszej ostatniej nadziei - się nie odbyło i zostało znowu przeniesione, chciałbym powiedzieć co następuje: 1. NIE WYCOFUJĘ SIĘ. 2. Uważam, że "Ubik" wciąż ma szansę powtać z martwych, choć te szanse są z każdym dniem, godziną coraz mniejsze. 3. Ponieważ jednak po odebraniu powyższych informacji straciłem ochotę do firmowania swoim nazwiskiem kolejnych ściem i zmian terminów oraz decyzji, po prostu w tej sprawie będę milczał, dopóki nie dostanę od Kuby konkretnej informacji o wynikach jego spotkania, które będą oznaczać albo upadek pisma albo wydanie zaległego, ósmego numeru. 4. Nie oznacza to, że znikam z Forum i że przestaję się zajmować fantastyką :) Pozdrawiam serdecznie :) Sławek Spasiewicz wciąż "Ubik" - dział literatury polskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Ech 2 - esesowe oświadczenie IP: *.ajd.czest.pl 15.03.05, 14:35 No,czyli jeden głosujący więcej w comiesięcznym plebsie na polskie opowiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jewgienij Re: Ech 2 - esesowe oświadczenie 21.03.05, 09:24 Nie wiem, czy nie jest już za późno, ale podaję kontakt z niedrogą drukarnią w Krakowie: d.feliks@edica.pl pozdrawiam Jewgienij T.Olejniczak Odpowiedz Link Zgłoś
jewgienij Re: Ech 2 - esesowe oświadczenie 21.03.05, 10:39 Zapomniałem dopisać ( to dla esesa), że przy powołaniu się na Jewgienija będzie specjalna zniżka :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Ech 2 - esesowe oświadczenie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.03.05, 11:47 Dzięki - mam nadzieję, że jeszcze coś z tego będzie... Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Ech 2 - esesowe oświadczenie IP: *.ajd.czest.pl 21.03.05, 12:55 Potężna dawka smutku w esesowym poście.To nie wróży dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses relacja z frontu :) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.03.05, 13:01 Najpierw dziękuję wszystkim tym, którzy tutaj, jak i przez prywatne rozmowy informują, że trzymają za nas kciuki :) W tym momencie przewidujemy trzy wersje wydarzeń: a) Niestety, druk okazuje się zbyt drogi i "Ubik" pada. W tym wypadku zwracamy pieniądze wszystkim tym, którzy w nas zainwestowali. b) Drukujemy kolejny numer pisma i mamy nadzieję, że sprzeda się lepiej niż poprzednie :) c) Ze względu na niepewną sytuację na rynku "Ubik" jako czasopismo zostaje zamknięty. Natomiast w księgarniach pojawia się antologia ubikowych tekstów - tych, które już się pojawiły, jak i tych, które pojawić się miały, ale nie zdążyły... Jutro, we wtorek, Kuba wybiera się do drukarni. Jestem bardzo ciekawy, jakie wieści przyniesie. Nawiasem mówiąc, w sytuacji braku naszej strony inernetowej, funkcjonuje cały czas stary adres działu literatury polskiej "Ubika" - ubik-litpol(at)epf.pl , czyli na "Panoramie Firm" :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: relacja z frontu :) IP: *.ajd.czest.pl 21.03.05, 13:04 Ech,życie,życie (jest nowelą...).Dobra chociaż i antologia.Albo cykliczne...Nie,nie wiem,rozmarzyłem się.... Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: relacja z frontu :) 21.03.05, 14:36 A może... cała ta afera z zamkniętą stroną internetową i nie ukazującym się pół roku pismem to po prostu genialny chwyt marketingowy? kto teraz nie kupi "Ubika", żeby zobaczyć, co znajduje się w środku legendarnego, ósmego numeru??? kto nie skusi się ostatni, bezcenny numer w kolekcji?! przewiduję szturm na EMPiKi, kolejki i listy społeczne ŻYCZĘ TEGO NAM WSZYSTKIM Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: relacja z frontu :) IP: *.ajd.czest.pl 21.03.05, 14:39 A potem,dzięki ogólnokrajowej zrzutce szalikowców ubika i lużniej związanych fanów możliwe staje się wydanie 24 następnych numerów... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: relacja z frontu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 22:20 Sam nie wiem, martwi mnie cała ta sytuacja i mam wrażenie że jest to jedynie przedłużanie agonii Ubika. Szkoda by było. Jednakże nadal trzymam kciuki, może moje czarnowidztwo nie sprawdzi się. Mam nadzieję że jutro przeczytam UBIK REBORN. Ps. A może by tak. Ubik regularnie ukazuje się w sieci zaś na osłodę co jakiś czas ( powiedzmy pół roku ) wydawać antologię najlepszych tekstów. Głosowaliby czytelnicy Ubika. Co o tym myślicie? pozdrawiam A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: relacja z frontu :) 22.03.05, 14:02 Szkopuł w tym, że nie każdy pali się do publikowania w sieci co za tym idzie - na skład autorów (i tekstów) duży wpływ ma to, czy czasopismo ukazuje się na papierze; obawiam się, że "Ubik" internetowy mógłby nie budzić takiego zainteresowania również wśród czytelników ale zaproponowane rozwiązanie (łącznie z głosowaniem) uważam za ciekawe, bo w ten sposób nie zaprzepaszcza się całego dorobku Redakcji pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: relacja z frontu :) IP: *.ajd.czest.pl 22.03.05, 14:26 A ja chcę cyklicznej antologii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: relacja z frontu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:02 Również sądzę, że internet nie jest najlepszą formą na przyszłość Ubika, jednakże lepszy przysłowiowy rydz niż nic. Cykliczny almanach mógłby chociażby nieco osłodzić gorycz upadku Ubika. Zgadzam się, że autorzy niechętnie publikują w sieci można więc pomyśleć o kolejnym kompromisie. Połowa almanachu poświęcona byłaby tekstom zamieszczonym w necie ( sądzę, iż młodym autorom taka nagroda w zupełności by wystarczyła ) oczywiście po głosowaniu. Druga połowa należałaby do bardziej uznanych pisarzy, których prac nie ujrzymy w sieci. Kompromis, wilk syty i owca cała ( coś dziś mnie wzieło na przysłowia ). Generalnie raz na kilka miesięcy mielibyśmy substytut Ubika. Byłaby zachowana ciągłość. Natomiast kiedy sytuacja na rynku poprawiłaby się Ubik mógłby powrócić w glorii i chwale. A.M. P.S. Odnośnie publikacji w sieci. Trudno dziwić się autorom, iż niechętnie publikują swe prace w necie. Niestety zbyt dużo chłamu i badziewia zawiera w sobie internet. Bardzo ciężko znaleść perełkę. Jednakże Ubik swoimi 7 numerami udowodnił, to że trzyma poziom. Gdyby zachować tę zasade do wydania internetowego... Cóż kto wie może byśmy wszyscy mieli miłą niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Z innej beczki... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.03.05, 16:59 ... czyli korzystając z ostatniego wolnego dnia przed Świętami wszystkim miłośnikom "Ubika" i naszych perypetii, które powoli zaczynają przypominać serial wenezuelski :) życzę RADOSNYCH, SPĘDZONYCH W SPOKOJU I DOBREJ POGODZIE NA ZEWNĄTRZ I "W ŚRODKU" ŚWIĄT! ...oraz jak najszybszego końca pełnej pustych słów gadaniny i objawienia się pozytywnych konkretów :) (niestety, najwcześniej w nocy we wtorek po Świętach) Pozdrowienia w imieniu całej redakcji :) SS Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Z innej beczki... 23.03.05, 19:19 Gość portalu: eses napisał(a): > ... czyli korzystając z ostatniego wolnego dnia przed Świętami wszystkim > miłośnikom "Ubika" i naszych perypetii, które powoli zaczynają przypominać > serial wenezuelski :) Jak najbardziej trzymać się tego schematu - w kolejnym odcinku pojawi się dobry wujek z Kolumbii, mamroczący coś o jakimś kartelu i upchnie w redakcji Ubika duuuuuuuużą walizę wypełnioną zielonymi banknotami o wysokich nominałach - zaczem dostaniemy nowy numer U na kredzie w formacie "Literatury na swiecie", wypełniony po brzegi Elisonem, Bradburym, Dickiem i Lemem, w cenie złotych 3ch... > > życzę RADOSNYCH, SPĘDZONYCH W SPOKOJU I DOBREJ POGODZIE NA ZEWNĄTRZ I "W ŚRODKU > " > ŚWIĄT! > > ...oraz jak najszybszego końca pełnej pustych słów gadaniny i objawienia się > pozytywnych konkretów :) (niestety, najwcześniej w nocy we wtorek po Świętach) > Pozdrowienia w imieniu całej redakcji :) Zwierzęta gadają w wigilię, redakcje w noce powielkanocne?:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: Z innej beczki... 24.03.05, 09:41 Wesołych Świąt! I niech się z tego jajeczka (wielkanocnego) coś w końcu wykluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KC Re: Z innej beczki... IP: 64.94.202.* 24.03.05, 15:51 Wesolych Swiat i lepszych czasow po Swietach dla redakcji i wszystkich. Pamietajcie, wiecej osob to czyta i trzyma kciuki niz tu pisze. Pozdrawiam KC Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: Z innej beczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:50 Wesołych ciepłych i pogodnych dla wszystkich wiernych czytelników i redakcji Ubika. Obyśmy po świętach usłyszeli wreszcie dobre nowiny... A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drt Re: Z innej beczki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:31 Ja jak zwykle spóźniona, ale też życzę!! życzę Wszystkim wesołych, spokojnych, smakowitych... :) pozdrawiam dorota kotwica Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Dębski Prośba do SS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:22 Mam prośbę do Pana Spasiewicza. Czy mógłbym dostać jakiś namiar? Bo mail, który mam nie odpowiada,a muszę się skontaktować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses newsy IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.03.05, 11:39 Witam Was poświątecznie, wiosennie, z nową nadzieją i brzuchem pełnym ciasta :) Co do naszej przyszłości: w głosowaniu na wczorajszym spotkaniu wygrał pomysł oszczędnościowy, czyli wprowadzenie "Ubika" do sieci jako regularnie aktualizowanego magazynu, natomiast w drugiej połowie roku (czerwiec lub wrzesień, w zależności od planów wydawnictwa, z którym jesteśmy po wstępnym słowie i większej sensowności działań marketingowych) ukazałaby się antologia tekstów, które zdążyliśmy zaakceptować do druku, ale nie opublikować. Ostateczna decyzja należy do Kuby, który miał własny projekt, a ponieważ chcieliśmy wrócić do domów ostatnim autobusem :) zgodziliśmy się na poczekanie do max. niedzieli na odpowiedź. Jeśli Kuba po przeanalizowaniu wszystkich zaiprzeciwów zgodzi się z naszymi argumentami, to Wy otrzymacie wiadomość natychmiast jak tylko dorwę się do sieci :) Wszyscy, którzy wpłacili pieniądze na prenumeratę dostaną list z alternatywą - albo oddamy im pieniądze, albo gdy tylko antologia się ukaże, prześlemy im egzemplarz plus ewentualną różnicę. Zaś autorzy też dostaną listy z pytaniem, czy zamiast w gazetce chcą się pojawić w książce :) Przy dobrych układach za jakieś dwa tygodnie może ruszyć stronka. Co dalej, czyli np. w przyszłym roku? W zależności od zgromadzonych funduszy kolejna antologia lub powrót wersji papierowej. Qrde, znowu mogę się okazać zbytnim optymistą, ale dla mnie brzmi to sensownie... Pozdrawiam! SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: newsy IP: *.ajd.czest.pl 30.03.05, 11:44 No to nawet znośne wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: newsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:57 Jak najbardziej jestem zwolennikiem tego rozwiązania. Jednakże proponował bym zastanowienie się nad cyklicznym wydawaniem papierowego zbioru, oczywiście z częstotliwością na zasadzie "w miarę możliwości". pozdrawiam A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: newsy 31.03.05, 12:08 A co z wcześniejszym pomysłem na wydanie choćby tylko "ósemki"? Podobno była już gotowa do druku, a co papier to papier...Później niechby i w sieci jak już nie będzie innego wyjścia. Przy takiej teraz reklamie "Ubika"( forum gazety stało się niemal forum ubikowym ) jestem pewien, że nakład rozszedł by się w mig i potrzebny byłby dodruk :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronstein Re: newsy 31.03.05, 13:39 Ten wątek jest w tej chwili na ósmym miejscu jeśli chodzi o liczbę wypowiedzi na Forum GW, przy czym "większe" wątki dotyczą głównie "Matrixa" i "Władcy Pierścieni" dyskusja przybrała rzeczywiście rozmiary imponujące, jak na taki "nieciekawy" temat Redakcjo droga, przemyśl jeszcze raz propozycję polacco, ponieważ najlepiej, również moim zdaniem, zaczynać od rozwiązań, które są już jakoś zaawansowane UWAŻAM TEŻ, ŻE POWINIEN WYPOWIEDZIEĆ SIĘ TUTAJ KUBA najlepiej byłoby, gdyby ogłosił wreszcie swoją ostateczną decyzję ja, w każdym razie, jestem z Wami :) pozdr, Ron Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: newsy IP: *.ajd.czest.pl 31.03.05, 14:01 Takoż i ja z Wami.Legiony Ubika powstańcie... Odpowiedz Link Zgłoś
sfinks13 Re: newsy 31.03.05, 14:08 Cykliczna antologia,jako konkurencja dla tych z Fabryki Słów,i Sedeńkowych "Wizji..."i "Kroków...".Hmmm...brzmi smakowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KC Wiesci - pytanie IP: 64.94.202.* 31.03.05, 16:19 Wiesci sa wspaniale ale mam pytanie i byc moze sugestie: czy redakcja ma zamiar dolaczyc do ksiazki niektore swoje niewydane dotad eseje, szkice, recenzje, etc i przeplesc je z opowiadaniami? Sadze, ze to dodaloby "magazynowej" atrakcji do ksiazki i zrekompensowalo tymczasowy brak magazynu na rynku. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KC Wiesci - pytanie IP: 64.94.202.* 31.03.05, 16:20 Oraz oczywiscie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Wiesci - pytanie IP: *.ajd.czest.pl 31.03.05, 16:43 Recenzje pewnie się zdezaktualizują do czasu wydania antologii,ale szkice,artykuły krytyczne?Jestem za.Byłoby to coś w rodzaju starych "Kroków w nieznane".A właśnie,w tej antologii to przewidziane są tylko polskie teksty czy te "klepnięte"do działu prozy obcej też? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Wiesci - pytanie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.04.05, 00:42 Qrczę, tyle pytań naraz... Postaram się odpowiedzieć na wszystkie :) Numer ósmy był faktycznie przygotowany do druku, ale w zasadzie większość jego zawartości "nieliterackiej" stanowiły recenzje i stałe działy, z których wszystko można spokojnie umieścić na stronce, ale na papierze na większość już byłoby faktycznie trochę za późno. Najbardziej poszkodowani w tym wypadku byliby Michał Cetnarowski i Sebastian Uznański, bo to ich teksty teoretyczne musiałyby zaistnieć jedynie w sieci. Na dziś jestem osobiście za przejściem do sieci, bo choć wiem, że Kuba chciał (i zakładam, że może sobie na to pozwolić) wydać dwa numery pisma, to o ile "ósemka" mogłaby się faktycznie sprzedać całkiem nieźle :) o tyle "dziewiątka" już by mogła wrócić do dawnej ilości, co mogłoby być dosyć nieciekawe z finansowego punktu widzenia. A w ciągu kolejnych kilku miesięcy nieobecności papierowej wersji, po poczynieniu odpowiednich kroków, mogłaby pojawić się kasa nie na dwa numery, ale - zaszalejmy - na przykład na 12 i jeszcze ich odpowiednie rozreklamowanie :) Opowiadania zagraniczne, o których wiem, że miały się ukazać w czasopiśmie, powinny się znaleźć w antologii, jeśli tylko ich autorzy i tłumacze zgodzą się na taką zmianę. Być może uda się coś dołożyć. Z drugiej strony: gdyby ktoś wyłożył pieniądze na kolejne osiem numerów, to NAPRAWDĘ w ciągu maksymalnie tygodnia zakończylibyśmy z autorem pracę nad jedynym jeszcze niedoszlifowanym opowiadaniem i spokojnie mógłbym zabrać się za numer dziewiąty (czyli 17), który był zapełniony w części i teksty stamtąd też się w Antologii upchnie... A to znaczy, że w chwili obecnej Antologia liczy sobie spokojnie jakieś 200 stron i wygląda bardzo solidnie na wirtualnej półce... I bardzo chciałbym, by równie solidnie wyglądała na rzeczywistej :) Jeszcze więcej tekstu? No luuudzie :) Toż to będzie niewygodnie się trzymało :) Pozdrawiam wszystkich to czytających ;-) SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nienietoperz Re: Wiesci - pytanie IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 01.04.05, 14:19 Pytania rodza pytania.... Niestety doswiadczenie (nie tylko Ubikowe) wskazuje, ze w miare czasu szansa na ukazanie sie czy to antologii czy to numeru osmego, czy to kolejnych 12 numerow Ubika maleje (oby nie eksponencjalnie). Dlatego tez jak najbardziej sensowny pomysl wydania zbioru opowiadan traci rece i nogi, jesli taki zbior mialby ukazac sie w czerwcu/wrzesniu/kiedys. Idea opublikowania ich najpierw w sieci jest w stanie a) skutecznie zniechecic autorow b) jeszcze skuteczniej zniechecic potencjalnych kupcow antologii. O ile dobrze rozumiem, opowiadania sa gotowe do druku. Ewentualny kontakt z autorami nie powinien zajac wiele czasu (o ile bedzie sie im w stanie obiecac bliskie KONKRETNE terminy), a wiec jedynym powodem paromiesiecznego (?) opoznienia moze byc kwestia oczekiwania na 'powaznego wydawce', gotowego do 'dluzszej wspolpracy i partnerstwa' - czytaj na cos rownie dobrze okreslonego i czesto spotykanego jak bliskie spotkanie III stopnia, co o dziwo nie zdarzylo sie przez ostatni niemal rok. Nie znaczy to, ze wydawnictwa zajmujace sie literatura SF nie istnieja - czy szacowna redakcja podjela (w kwestii antologii) proby kontaktu z jakimkolwiek wydawca, chocby z potencjalna konkurencja (czyli np. z Fabryka Slow, z Aresem)? Czy tez czekamy na nieoczekiwane? Z uklonami i zyczeniami podjecia jakiejkolwiek dzialalnosci w KWIETNIU, nienietoperz P.S. A na koniec luzna uwaga - czy forumowiczom ubikolubnym tez sni sie czasem ze Dr Slawek i Mr Kuba to jedna i ta sama osoba? Obu(?) :-) Panow serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: Wiesci - pytanie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.04.05, 17:01 Tak, wydawca jest, wyraził wstępną zgodę na publikację, tylko że przecież choroba nie możemy mu rozwalić planów wydawniczych, bo już musimy wydać książkę... To raz. A dwa, że ciągle nie wiem, co ostatecznie postanowi Kuba. P.S. A na koniec luzna uwaga - czy forumowiczom ubikolubnym tez sni sie czasem > ze Dr Slawek i Mr Kuba to jedna i ta sama osoba? > Obu(?) :-) Panow serdecznie pozdrawiam. Aj, gdybym ja był Kubą, to sytuacja byłaby jasna kilka miesięcy temu :) Musiałbym mieć straszną schizofrenię, żeby jako SS chcieć JUŻ wydania pisma, a jako Kuba Chomicki zastanawiać się, co zrobić z "Ubikiem" :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Wieści + pilna prośba!!! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 04.04.05, 17:04 Witajcie :) Więc już wiadomo. Będzie Antologia, w drugiej połowie roku, wszyscy zainteresowani autorzy otrzymają list z pytaniem o zgodę. Niedługo wracamy do sieci. Nazwę wydawnictwa podam dopiero jak skończymy negocjacje, ale zapewniam, że istnieje :) W związku z tym pilna prośba: jeśli te słowa czyta Pan Jacek Gilarski z Brwinowa, proszę o pilny kontkat! Nie mam Pana e-maila, a potrzebuję również Pańskiej zgody :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Uzupełnienie IP: *.zax.pl / *.zax.pl 04.04.05, 21:43 W związku z pojawiającymi się pytaniami: Antologia będzie zawierać utwory, których NIE UMIEŚCIMY na powracającej do życia stronie internetowej. Na ewentualne dalsze pytania odpowiem już na priv, żeby nie zaśmiecać wątku - ubik-litpol(at)epf.pl Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
jewgienij Re: Wieści + pilna prośba!!! 06.04.05, 09:54 Dostałem list, ale nie mogę odpisać, ponieważ podany adres esesa wyświetla mi się jako nieprawidłowy. Czy inni autorzy też mają takie problemy? Panie Sławku, co z tym adresem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: Wieści + pilna prośba!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:43 Mam ten sam problem. Generalnie mam już tyle adresów do esesa że już sam nie wiem, który wybrać i który działa. A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Kontakt z esesem IP: *.ajd.czest.pl 06.04.05, 11:59 Z upoważnienia esesa podaje jego priv (twierdzi,że działa:))): slavicek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: ubik 10.05.05, 17:12 Minal kolejny miesiac, watek ubikowy juz prawie znika z ekranu, strona wbrew wszystkim zapowiedziom sie nie pojawila, i jeszcze tylko ostatkiem woli pozostaje sie spytac - czy to juz koniec ostateczny? Pozdrowienia, Wasz nienietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.05.05, 00:51 No jak to, to żona nic nie mówiła, czy mój mail do Niej nie doszedł? :) (no dobra, pisałem go miesiąc temu...) Chłopakom podpięli sieć. Znaczy, siadają do pisania od podstaw strony, bo co prawda moglibyśmy zapłacić już za domenę, tylko, że przez jakiś miesiąc wisiałaby na niej stara, nieaktualna kompletnie ubikwsieci.com... A jak już wracać, to z podobnym hukiem co wychodząc i przynajmniej na podobnym poziomie co się pojawiając w wersji papierowej :) Prawdopodobnie niedługo w tym miejscu pojawi się propozycja do wszystkich chętnych o nadsyłanie tekstów do ewentualnej publikacji, ale na razie sza...! Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
braineater eSS - prywata... 12.05.05, 09:26 Czy mój mailer sprzed miesiąca z recką opowiadania doszedł? Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: eSS - prywata... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 12.05.05, 14:49 Doszedł, szczegóły na priva - sorry za brak odpowiedzi wcześniej... Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: selig Re: ubik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:08 > Chłopakom podpięli sieć. Znaczy, siadają do pisania od podstaw strony, bo co > prawda moglibyśmy zapłacić już za domenę, tylko, że przez jakiś miesiąc > wisiałaby na niej stara, nieaktualna kompletnie ubikwsieci.com Hmm, zeby jeszcze wprowadzic troche pesymizmu (jakby bylo go za malo), to chcialbym zauwazyc, ze teoretycznie istnieje mozliwosc, iz wolny w tej chwili adres ubikwsieci.com sobie zarejestruje ktos inny... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ees Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 13.05.05, 09:38 ... I oczywiście wstawi tam stronę z pornografią :) Nie no, w takim wypadku po prostu podamy nowy adres i tyle... Choć tego ciągle aktualnego będzie szkoda. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: selig Re: ubik IP: *.acn.waw.pl 13.05.05, 15:54 > ... I oczywiście wstawi tam stronę z pornografią :) Taaa, swietny pomysl :) To gdzie to trzeba sie zarejestrowac? Nask sie to urzedostwo nazywa? www.dns.pl i -> "rejestracja domen" ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 zaraz zaraz... 14.05.05, 12:19 Chyba juz podkupil... Zajrzyjcie sobie: www.ubikwsieci.com "UbikwsiecI.com is for sale! $248.00" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: selig Re: zaraz zaraz... IP: *.acn.waw.pl 14.05.05, 13:40 > Chyba juz podkupil... Zajrzyjcie sobie: > www.ubikwsieci.com > "UbikwsiecI.com is for sale! $248.00" Hmm, no ale wolna jest .com.pl i .pl. Swoja droga to bezczelne, ze sa jakies firmy, ktore wykupuja zwolnione domeny. Wszedzie tylko posrednicy i posrednicy... Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: ubik 13.05.05, 13:52 Zona mowila jak najbardziej, po prostu miesieczna cisza, bolesne doswiadczenia z przeszlosci i wrodzona niecierpliwosc nie pozwolily grzecznie siedziec cicho :-) Pozdrowienia + zyczenia internetowego (i nie tylko) powodzenia, nienietoperz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.05.05, 08:12 Dziękuję i pozdrawiam wszystkich, którzy jeszcze mi wierzą :) SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 15.06.05, 23:04 Miałem się tu pokazać dopiero wtedy, gdy będę mógł podać linka do sieciowego "Ubika", ale w końcu stwierdziłem, że nie będę odpowiadał wciąż na te same pytania, a poza tym im więcej tekstów na rozruch, tym lepiej :) A przy okazji podbiję wątek :) 1. Strona nasza jest w trakcie tworzenia, tj pisania w którymś z języków :). Chętnych do współpracy przy jej zapełnianiu twórczością felietonową, recenzencką, literacką zapraszam do przesyłania tekstów na adres ubik-litpol@pf.pl. Ja już je przekażę komu trzeba. Współpraca jest niestety niedochodowa, oferujemy tylko satysfakcję z publikacji. 2. Opowiadania do Antologii w liczbie ponad 30 zostały przesłane do wydawnictwa "Labirynt", jeszcze jedno - zagraniczne - zostanie dosłane, jak tylko tłumaczenie ujrzy światło dzienne. W związku z tym teraz czekam na ostateczną decyzję właściciela wydawnictwa. A potem... to się zobaczy :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: ubik 16.06.05, 07:57 Witam. Ów mail to ubik-litpol@PF.pl, czy też może ubik-litpol@EPF.pl? Pytam, bo sam mam tam konto i kiedyś miałem pf po małpie, a teraz jest epf... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 16.06.05, 08:22 ups, faktycznie. ubik-litpol@EPF.pl Jak tylko będziemy już znali adres strony, to ulegnie zmianie, ten zostanie w rezerwie. Dzięki za zwrócenie uwagi :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: ubik 16.06.05, 10:43 Czuję się wyrwany do odpowiedzi, jako że to ja zaczynałem ten wątek. Życzę powodzenia, chociaż wolałbym wersję papierową :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrSin Re: ubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:24 Pozostaje na tylko niecierpliwie oczekiwać... Miejmy nadzieję, iz sieciowa wersja Ubika to tylko początek i już niedługo nasza ulubiona gazeta powróci w wersji najbardziej satysfakcjonującej. Czyli papierowej... A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: ubik IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.06.05, 11:04 Przyznaję się bez bicia, nawaliłem. Z powodu mojej opieszałości sieciowa wersja "Ubika" będzie mieć opóźnienie. Ale pojawi się. Przepraszam wszystkich zainteresowanych i obiecuję, że jak tylko kłopoty zostaną rozwiązane, pojawimy sie w sieci. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: ubik 29.06.05, 12:39 Opoznienie = ? opoznienie w stosunku do terminu czerwcowego/lipcowego/wakacyjnego? Pozdrowienia nntpz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.07.05, 18:37 Witam Myślę, że mogę już ujawnić tę informację... We wrześniu tego roku, nakładem wydawnictwa "Copernicus" ukaże się antologia "Bez bohatera" zawierająca 17 z 41 przygotowanych do publikacji we wciąż zawieszonym "Ubiku" opowiadań. Również dla pozostałych szukamy miejsca na publikację. oto zawartość książki - 15 opowiadań polskich oraz dwa zagraniczne: 1. Tomasz Kilian "Za dwa tygodnie spotkasz Boga, kochanie"; 2. Roman Wala "Nocna robota"; 3. Cezary Zbierzchowski "Moneta"; 4. Zbigniew Wojnarowski "Dekapitacja"; 5. Mateusz Józefowicz "Po dzikie zioło"; 6. Henryk Tur "Bob Crane"; 7. Jewgienij T. Olejniczak "Dom Marty"; 8. Dorota Kotwica "Odszczurzanie"; 9. Joanna Skalska "Jedyni mieszkańcy"; 10. Rafał Dębski "Człowiek w kryształowym płaszczu"; 11. Dawid Juraszek "Skała Która Sprowadza Cień"; 12. Mikołaj Juliusz Wachowicz "Wilk morski"; 13. Michał Cetnarowski "Polowanie na lwa"; 14. Andrzej Miszczak "Kamień Samuela"; 15. Paweł Ciećwierz "Bez bohatera"; 16. Guido Eekhaut "Za orbitą Neptuna"; 17. Herbert Cluse "Burza". Razem - mi wyszło 460 stron, zobaczymy, ile będzie mieć książka :) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica Re: post-Ubikowa Antologia 25.07.05, 09:44 Cisza pełna niedowierzania... Esesie, jeśli rzeczywiście ukaże się ta antologia (puk...puk...)to powinieneś zostać Człowiekiem Roku na tym forum i przykładem na to, że jeśli się ma pasję i chęci, to można dopiąć celu. Śledziłam sobie "z boczku" ubikowy temat i naprawdę żałuję, że to nie Ty jesteś naczelnym i że nie masz kasy na dźwignięcie pisemka :( A tak przy okazji: kiedy Ubik się odwiesi? Ela Mazur Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 25.07.05, 13:36 Rumienię się :) Cóż, już chyba najtrudniejsza część "produkcji" "Bez bohatera" jest za nami, to znaczy, jest Wydawca (chwała Mu :) ), zgromadzone są środki finansowe, są gotowe opowiadania, jest okładka - została chyba korekta, być może również ilustracje (nie wiem, czy będą), skład, druk, drobne formalności... Więc niewiele może przeszkodzić w ukazaniu się książki. Kiedy "Ubik" się odwiesi, to już są w tym momencie dwa pytania. Jedno do Kuby Chomickiego, Naczelnego, który ponoć ciągle pracuje nad odwieszeniem papierowej wersji pisma - tu nie znam odpowiedzi - i do trzech członków redakcji, którzy z braku kasy na druk starają się o stworzenie strony internetowej. Tu stawiam na sierpień-wrzesień. Pozdrowienia z wakacji :) SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 26.09.05, 22:37 No więc tak... W najbliższy piątek, tj 30.09 drukarnię powinna opuścić wydana nakładem wydawnictwa "Copernicus Corporation" antologia opowiadań fantastycznych "Bez bohatera", w której znajdzie się 9 poniższych opowiadań: 1. Tomasz Kilian "Za dwa tygodnie spotkasz Boga, kochanie"; 2. Roman Wala "Nocna robota"; 3. Cezary Zbierzchowski "Moneta"; 4. Zbigniew Wojnarowski "Dekapitacja"; 5. Henryk Tur "Bob Crane"; 6. Dawid Juraszek "Skała Która Sprowadza Cień"; 7. Mikołaj Juliusz Wachowicz "Wilk morski"; 8. Andrzej Miszczak "Kamień Samuela"; 9. Paweł Ciećwierz "Bez bohatera"; Książka będzie liczyć sobie ponad 300 stron, a i tak nie udało się zmieścić wszystkich 17 zapowiadanych wcześniej tekstów w jedym tomie. Drugi, zawierający pozostałe 8 ukaże się w grudniu/styczniu. Co z pozostałymi? Nie wiem. Szukam wydawcy... Jak tylko książka będzie gdzieś w internecie, podam linka dla niedowiarków :P Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drt Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:33 główny niedowiarek już widział ksiązkę w internecie. to znaczy, ja widziałam... to super że się udało. mnie tylko przeraziło jedno w opisie: "udało się wszystkie zgromadzić w jednym tomie." ale poczekamy na grudzień/styczeń i zobaczymy :) pozdrawiam! drt PS polter.pl/wiesci/5412-Bez-bohatera-zapowiedz.html Odpowiedz Link Zgłoś
polacco1 Re: post-Ubikowa Antologia 28.09.05, 11:41 Eses pisał wyraźnie o dwóch tomach, więc pewnie będą dwa. Notkę musiał pisać ktoś niezorientowany :)Już się nie mogę doczekać, kiedy pojawi się w księgarni ten pierwszy. Zobaczymy, czy było o co pisać tyle postów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.09.05, 00:17 Nie tak :) Notkę pisałem ja, kiedy jeszcze myślałem, że uda się wszystko - całą siedemnastkę - zmieścić w jednym tomie :) "Wszystko" - a to nawet połowa nie jest :( Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
spriggana Re: post-Ubikowa Antologia 04.10.05, 21:04 Gość portalu: eses napisał(a): > No więc tak... > W najbliższy piątek, tj 30.09 drukarnię powinna opuścić wydana nakładem > wydawnictwa "Copernicus Corporation" antologia opowiadań fantastycznych "Bez > bohatera" Pytanie 1: Czy opuściła? Pytanie 2: Kiedy w sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 04.10.05, 23:48 Według zapowiedzi Wydawcy sprzedaż powinna była rozpocząć się dziś (www.esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=2&idobiektu=1621). W Krakowie w Empiku na Rynku książki jeszcze nie ma, a przynajmniej nie było około godziny 15 :) Nie wiem, jak w Warszawie. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
spriggana Re: post-Ubikowa Antologia 05.10.05, 23:02 Wiesz, ten 4 października w Esensji osobiście wpisałam temi palcyma rozumując, że skoro w czwartek wychodzi z drukarni to do wtorku powinno dotrzeć... Ale chciałam się upewnić że dobrze rozumuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: post-Ubikowa Antologia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 24.10.05, 19:48 Jednym słowem: jest. W księgarniach warszawskich, w których można dostać książki "Copernicusa" już. W Empikach do tygodnia. W Krakowie powinna być w środę lub czwartek. A w grudniu-styczniu (ze wskazaniem na styczeń) tom drugi. Pozdrawiam! SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Re: www IP: *.zax.pl / *.zax.pl 08.12.05, 17:06 To ja odpowiem wyłącznie za siebie: jednego z członków redakcji byłego "Ubika" oraz kilku znanych z jego łamów oraz z forum autorów i piszących można przeczytać w internetowym dwumiesięczniku "Creatio Fantastica" - www.cf.wrota.com.pl. Zapraszam do czytania, a chętnych do współpracy :) CF jednak nie jest w żadnym razie kontynuacją "Ubikowej" tradycji, lecz zupełnie odrębnym pismem. Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eses Post-ubikowa antologia, tom 2 IP: *.zax.pl / *.zax.pl 12.01.06, 00:43 Witam Odświeżam stary wątek, by zapowiedzieć wydanie w najbliższym czasie w wydawnictwie Fantasmagoricon drugiego tomu antologii opowiadań, które niegdyś miały znaleźć się w "Ubiku" - pod tytułem "Polowanie na lwa". W stosunku do pierwotnej zapowiedzi nastąpiły zmiany - nie ma opowiadań zagranicznych, które zostaną opublikowane w innej książce, oraz tekstu Rafała Dębskiego, który ukazał się w "Science Fiction, Fantasy i Horror". W zamian inne polskie opowiadania, odpowiadające tematyce zbioru, czyli szalonym wizjom :) Lista w kolejności alfabetycznej Autorów: Michał Cetnarowski - "Polowanie na lwa"; Szczepan Grzybowski - "Ziemianie"; Mateusz Józefowicz - "Po dzikie zioło wyprawa przez Galaktykę"; Dorota Kotwica "Odszczurzanie"; Michał Niewęgłowski - "Krotochwila"; Jewgienij T. Olejniczak - "Dom Marty"; Joanna Skalska - "Jedyni mieszkańcy"; Tomasz Włodarski - "Filozofia mgły". Kolejne tomy w planach ;) Pozdrawiam SS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: drt Re: Post-ubikowa antologia, tom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:27 jupi! brawa dla esesa!!! szalone wizje górą! ;) Odpowiedz Link Zgłoś