Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:59 Kto czytał i co tej gościówy; zachęca mnie mama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: też anka Re: Katerine Mansfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:27 dużego wyboru nie masz ta "gościówa" (wrrrr...) tak dużo nie napisała Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Katerine Mansfield 26.08.05, 09:40 Czytałam dziennik i jedno opowiadanie, nie pomnę tytułu. Dziennik bardzo mi sie podobał. Tez mnie ta "gościówa" walnęła po źrenicach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Katerine Mansfield 26.08.05, 21:58 A skoro mama zachęca, to może warto posłuchać? KM słynie głównie z opowiadań. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Katerine Mansfield 27.08.05, 08:06 Gość portalu: ania napisał(a): > Kto czytał i co tej gościówy; zachęca mnie mama. W Polsce wyszły jej "Opowiadania", "Dziennik", i tom listów. Niewiele napisała, była osobą ciężko chorą (gruźlica), prawie całe swoje dorosłe życie spędziła w sanatoriach. Jako pisarka była zafascynowana m.in. Czechowem i tę fascynację widać w jej opowiadaniach. Jeśli więc lubisz Czechowa to raczej spodoba Ci się Mansfield :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marik Re: Katerine Mansfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:43 Jej opowiadania to śliczne krótkie formy, za to dzienniki strasznie nużą, Mansfield pisze głównie o swoich zmaganiach z życiem z chorobą (bynajmniej udanych). Odpowiedz Link Zgłoś
griszah Re: Katerine Mansfield 29.08.05, 14:43 Czytałem zbiorek opowiadań "Jej pierwszy bal" i bardzo mi się podobały natomiast dziennik był dla mnie ciężki w odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś