cavafis47 02.09.02, 05:58 ...czy ktos jeszcze czyta jego ksiazki? Mialem okazje niedawno przeczytac "Austerie", "Sen Azrila" i "Glosy w ciemnosci" - cudowne!!! Wiem ze nikt sie nie zblizy do Bruno Schulza ale Stryjkowski jest bardzo blisko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Julian Stryjkowski 02.09.02, 10:49 Czytałam tylko "Austerię". Wspaniała. Może zainteresuje Cię to, że w zeszłym roku albo dwa lata temu ukazała się krótka, ale bardzo ciekawa biografia Stryjkowskiego pt. "Kapłan". Niestety autora nie pamiętam. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ma-sajka Re: Julian Stryjkowski 02.09.02, 16:47 hania_76 napisała: > Czytałam tylko "Austerię". Wspaniała. > Może zainteresuje Cię to, że w zeszłym roku albo dwa lata temu ukazała się > krótka, ale bardzo ciekawa biografia Stryjkowskiego pt. "Kapłan". Niestety > autora nie pamiętam. Polecam! Piotr Szewc, a tytuł Syn Kapłana, z resztą bardzo polecam jego wywiad rzekę z S. pt. Ocalony na wschodzie, a samego Stryjskowskiego najbardziej lubię Przybysza z Narbony.. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Do ma-sajki 02.09.02, 17:02 ma-sajka napisała: > hania_76 napisała: > > > Czytałam tylko "Austerię". Wspaniała. > > Może zainteresuje Cię to, że w zeszłym roku albo dwa lata temu ukazała się > > > krótka, ale bardzo ciekawa biografia Stryjkowskiego pt. "Kapłan". Niestety > > > autora nie pamiętam. Polecam! > Piotr Szewc, a tytuł Syn Kapłana, z resztą bardzo polecam jego wywiad rzekę z > S. pt. Ocalony na wschodzie, a samego Stryjskowskiego najbardziej lubię > Przybysza z Narbony.. Dzięki za korektę! Pamięć już nie ta co kiedyś :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś