Gość: ja IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 22:31 ludzie, ale wy głupie pytania zadajecie skąd mam wiedzieć jaką energie ma lecąca mucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akaledkowski Re: Te pytania 05.12.02, 22:49 Gość portalu: ja napisał(a): > ludzie, ale wy głupie pytania zadajecie > skąd mam wiedzieć jaką energie ma lecąca mucha? To jest bardzo proste pytanie. Pomyśl sobie ile taka mucha może ważyć, albo złap sobie i zważ. Potem pomyśl sobie jak szybko może latać, a jak nic ci do głowy nie przychodzi to włącz google. Jak umiesz dobrze szukać to po 30 sekundach dowiesz się że latają przeciętnie 12 - 20 km/h. Teraz oblicz energie kinetyczną. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Te pytania IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 12:22 akaledkowski napisał: > Gość portalu: ja napisał(a): > > > ludzie, ale wy głupie pytania zadajecie > > skąd mam wiedzieć jaką energie ma lecąca mucha? > > To jest bardzo proste pytanie. Pomyśl sobie ile taka mucha może ważyć, albo > złap sobie i zważ. Potem pomyśl sobie jak szybko może latać, a jak nic ci do > głowy nie przychodzi to włącz google. Jak umiesz dobrze szukać to po 30 > sekundach dowiesz się że latają przeciętnie 12 - 20 km/h. Teraz oblicz energie > > kinetyczną. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Te pytania IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 12:24 Muchy łapać? W grudniu?! A jak zdechłą zważę - masa będzie mniejsza! A mucha kamikadze? Pewnie lata szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwiec Re: Te pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.02, 12:43 Cha, cha, cha! Strasznie śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś