braineater 26.09.05, 20:07 laureatem został Jacek Dehnel, młodzieniec warszawski z niezłym słuchem do poezji oraz sprawną rączyną do prozy Próbki + foto poety dla zainteresowanych poetyckich grouppies: TUTAJ oraz TUTAJa Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_malinowa Re: Nagroda Kościelskich 2005 26.09.05, 20:11 Gratulować, gratulować! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 09:24 Braineaterze najdroższy dlaczego "warszawski" jeśli Jacek Dehnel jest z Gdańska? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 10:00 Oj musiałem coś źle doczytać. Przepraszam. Gdańsk, Warszawa, kto to rozróżni?:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Nagroda Kościelskich 2005 IP: *.4web.pl 27.09.05, 09:43 Bardzo się cieszę:))))) Myslę, ze warto się tym człowiekiem zająć, bo "wymiata" na wszystkich konkursach . Przynajmniej dla mnie. Jako jeden z nielicznych dzisiaj, pisze wg klasycznej formy i pachnie mi tu Herbertem na 5 km. Cieszę sie podwójnie gdyż jak dotąd wszędzie miał tylko wyróżnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 10:08 U mnie ma powaznego plusa, za rzecz w ostatnich latach w poezji rzadką: potrafi pisać dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie wiersze. Fakt, że czasami w 4ch wersach da się powiedzieć wszystko, ale czasami człowiek ma ochotę na kilometrowy poemat na długie godziny rozkminiania:) No pisze ślicznie wygłaskaną polszczyzną. Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 10:20 nie do końca jest tak pięknie bo kolo jest zadufany jak mało kto i posługuje sie głupawą retoryka co mozna wyczytać na nieszufladzie w komentarzach. ale wiersze też nie są mistrzostwem, długie wiersze ma wielu autorów, jak np. ed. pasewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: Nagroda Kościelskich 2005 IP: *.4web.pl 27.09.05, 10:39 Owszem, jest zadufany , co miałam okazję na zywo obejrzeć, ale nieszuflada nie jest dla mnie wyznacznikiem. Po prostu cieszę się, że wreszcie ktoś pisze klasycznie i w nurcie "zabawy sensem", a nie wciąż to samo w typie Podgórnik/Siwczyk - młody, zbyntowany cierpiący, a ostatnio odwołujacy się do poetyki zachwytu nad płytą CD/DVD w tle lasera, grypsera,didzeja i extasy , co mnie załamało w ostatnich wierszach Podgórnikowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 12:34 Ście się przyczepili:) I co z tego, że pą poeta zadufany? Ważne, że pisze i to całkiem nieźle. Być może nie jest jeszce mistrzem świata, ale jak na 25 latka, jest już niezły całkiem. I ma racje ma Zdanka - wreszcie tematyka inna niż sex, drugs and DJ's Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaneta Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 10:59 Nie Jacek, tylko Jacek Maria Fryderyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Nagroda Kościelskich 2005 27.09.05, 12:38 i niewątpliwie z tych Dehnelow. Ale wazne jak pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziedziniec Re: Nagroda Kościelskich 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:11 i na dodatek von Dehnel ;-) Hrabia nagrodzony - to się chyba zamanifestuje nowym monoklem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś