pyrlan287 10.10.05, 12:44 Ostrzegam przed kupnem tego tytulu autorstwa Mariana Marzynskiego. Chala. Gniot. Stek bredni, bzdur. Wsciekly jestem na siebie samego, ze dalem sie zwiesc interesujacym tytulem. OSTRZEGAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeanne_n Re: WARNING! "Sennik polsko-zydowski" 10.10.05, 14:35 A może jakieś szczegóły - co konkretnie Cię tak odrzuciło, bo sama się do tego przymierzam? Opis ma całkiem ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
pyrlan287 Re: WARNING! "Sennik polsko-zydowski" 10.10.05, 23:05 Nie mam nic wiecej do dodania, poza jedna rada: poczekaj, az ksiazka trafi do Taniej Ksiazki i tam znajdziesz ja za 3-5 zl. (bron Boze nie wiecej). Zrobisz oczywiscie jak uwazasz. Trzeba miec niezmierzone poklady tupetu, zeby proponowac czytelnikowi takie ”odpady” swego umyslu. Tupet i dobre samopoczucie od poczatku do konca.. Przytaczajac Sokorskiego – politruka TVP z lat 60-tych ze: ”poza Turniejem Miast niewiele jest do ogladania” daje tego dowod. Sa jeszcze ludzie ktorzy pamietaja te telewizyjna socrealke. Krotko: ”na bezrybiu i rak ryba”. To juz szczegoly o ktore sie dopytujesz. ”A ja patrzylem na butu celnikow spacerujacych miedzy krysztalami, ktore Zydzi z Walbrzycha musieli wyjac z bagazu, bo przekroczyli limit dwunastu kieliszkow na glowe. Dla mnie byly to buty policjantow z warszawskiego getta.” I dalej:”Andrzejowi Kaminskiemu, ktory emigrowal do Izraela, celnik szukal w tylku brylantow.” Chce p. Marzynskiemu podac do wiadomosci, ze takim samym ”procedurom” poddany bylem 15 lat pozniej opuszczajac Ojczyzne z biletem w jedna strone. A ci policjanci z warszawskiego getta…, a ci towarzysze, ktorzy wyrzucali jego ojca z partii i zmusili jego samego do opuszczenia Polski – mozna by ciagnac te watki ale po co? W innym miejscu:”Wyjazd z Polski? – Jedno czego nie zaluje.” (To ostatnie to slowa zony p. Marzynskiego, gwoli prawdzie.) Moze tylko jeszcze jedno: Liv Ullman to aktorka norweska a nie szwedzka (str. 288) o czym p. Marzynski – filmowiec raczej powinien wiedziec. jeanne_n napisała: > A może jakieś szczegóły - co konkretnie Cię tak odrzuciło, bo sama się do tego > przymierzam? Opis ma całkiem ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: WARNING! "Sennik polsko-zydowski" 10.10.05, 18:44 napisz konkretniej, dlaczego bzdury? ciekawa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś