kamajkore Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 27.10.05, 13:13 hmmm... mnie ciągle najbardziej rozwala Mikołajek :) ...oraz niektóre posty na forach... Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 "Cialo obce" Ziemkiewicza Rafala 27.10.05, 14:22 ostrzegam jednak przed "drastycznymi" opisami stosunkow plciowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:23 Bill Bryson : Zapiski z małej wyspy i Zapiski z wielkiego kraju, dużo ciekawych informacji, kupa śmiechu gwarantowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrioosh Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 27.10.05, 19:03 Jakos jeszcze nikt nie wspomnial o felietonach Wiecha - Stefana Wiecheckiego --- Lepsza Nowa Ruda, niż stara bolndynka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 27.10.05, 21:52 Chmielewska, Chmielewska, Chmielewska, wszystko Chmielewskie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.10.05, 02:13 ja ostatnio przez trzy dni czytalem w empiku najnowsza ksiazke Tyma okraszona wspanialymi obrazkami; niestety tytulu nie pamietam bo jak to z Tymem bywa byl za bardzo udziwniony i moziwy do odczytywania wspak; niemniej ksiazka swietnie napisana i dowcipna; Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.10.05, 09:23 Pewnie Mamutatumam - latwy do zapamietania.. Odpowiedz Link Zgłoś
scislo7 i jeszcze... 28.10.05, 11:06 David Lodge: Mały światek, Zamiana, Co nowego w raju?, Gdzie leży granica.. (lepsze niż British Museum...) Jacek Fedorowicz: W zasadzie tak, W zasadzie ciąg dalszy (trudno, oj, trudno znaleźć :( ) Denis Diderot: Kubuś Fatalista i jego pan Chmielewska: Wszystko czerwone Musierowicz: Jeżycjada (niby dawno, ale mnie śmieszy do dziś ;)) Jeffrey archer: Na kocią łapę Wiktor Suworow ironicznie i z łezką... a poza tym, to mnie rozwaselał Wiedźmin... pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
maitri Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.10.05, 11:06 Pekalam ze smiechu czytajac Topora"Cztery Roze dla Lucienne"(zwlaszcza opowiadanie "Wrozka" bawi mnie do lez)i serie "Mikolajkow" Sempe&Goscinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.10.05, 11:55 "wszystko czerwone" Chmielewskiej wysmienita ksiazka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezulec Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:55 fannie flagg - witaj na świecie , maleńka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti84 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:23 Joanna Chmielewska: "Lesio", "Wszystko czerwone", "Boczne drogi", "Studnie przodków".... długo by można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:22 Ominąć Święta - J.Grishama, zwłaszcza że zbliżają się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawier Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.aganet.pl / 82.160.49.* 02.11.05, 15:17 Chyba najśmieszniejsze są absurdy rodem z armii, zaśmiewałem się oczywiście "Przygodami dobrego wojaka Szwejka" i rozłożł mnie na łopatki "Paragraf 22" Josepha Hellera, kto jeszcze nie czytał niech przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
lomedrak Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 02.11.05, 21:34 Robert Rankin - w poszukiwaniu straconego parkingu (lub podobnie) i inne tego autora polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 02.11.05, 21:43 Tez smialem sie czytajac. pozdrawiam, kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: 212.244.29.* 03.11.05, 16:29 kikukrotnie czytane i ciagle chetnie do nich wracam: - mistrz i małgorzata - paragraf 22 Odpowiedz Link Zgłoś
afryka_dzika Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 03.11.05, 17:02 "Dziennik Bridget Jones" i oczywiście w "Pogoni za rozumem" (lepsza!!!). "Maria i Magdalena" Magdaleny Samozwaniec. "Z Pamiętnika Bywalca" Zaruby (polecam!!!!!!!!!!! kupa świetnych i śmiesznych anegdot). Kiedyś Chmielewska - teraz próbuję przebrnąć przez "wszyscy jesteśmy podejrzani" i jakoś nie mogę choć kiedyś uwielbiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
retiro1 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 09.11.05, 21:14 coś z poważniejszej lektury: - z "Sowy, córki piekarza" Hłaski fragment o wuju Józefie, co pie....oli Armię Czerwoną - z "Ferdydurke" lekcja polskiego - Całe opowiadanie "Morderstwo z premedytacją" Gombrowicza - z "Księgi smiechu i zapomnienia" Kundery kongenialny fragment o kapeluszu ojca Clevisa - z "Konopielki" rozmowa ojca z synem o edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 17.11.05, 15:04 z "Księgi smiechu i zapomnienia" Kundery kongenialny fragment o kapeluszu > ojca Clevisa Kongenialny względem czego? Odpowiedz Link Zgłoś
biblioteczny_kurz Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 10.11.05, 11:44 "MIKOŁAJEK" "Kubus Puchatek" z sentymentem wspominam ksiązkę "Wielkie przygody małego ancykrysta" (Wieki temu) "Mistrz i Małgorzata" "Zapiski oficera armii czerwonej" "Klub Pickwicka" "Batalion czołgów" "Paragraf 22" W zasadzie wszystko co przeczytałem Vonneguta Molier, Fredro ale to wie chyba każdy Odpowiedz Link Zgłoś
corrado.catani Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 10.11.05, 15:42 Paragraf 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milla7 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 20:10 Najnowsza książka Hanny Samson. Wojna damsko-męska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milla7 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 20:11 Hanna Samson - Wojna damsko- męska... Odpowiedz Link Zgłoś
knura Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 12.11.05, 20:36 Najbardziej smiałam się czytając "Przygody fryzjera damskiego" wylałam tony łez ze śmiechu oczywiście :) Polecam całą trylogię Mendozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 13.11.05, 17:39 A ja polecam P.G. Woodehouse, "Dewiza Woosterów" bardzo fajne i zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.torunski Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 19.11.05, 19:17 Lato. Upał przeraźliwy. Autobus na odległe osiedle. 20 minut jazdy i nie ma centymetra sześciennego który by nie był zapełniony... . Przez nieostrożność wyjąłem bardzo nieprzyzwoitą książeczkę pt "Gra półsłowek" i po zobaczeniu paru zdań ... ryknąłem tak potężnym śmiechem, że nawet otępiały z żaru kierowca usłyszał! Luźno się zrobiło wokół mnie jakimś cudem. Wbiłem wzrok w szybę i udawałem, że to nie ja... . Kiedy myślałem, że mi już przeszło na swoje nieszczęście zajrzałem trochę, tak jednym okiem... . - Wierzcie mi tego nie można było opanować... . Najgorsze w tym wszystkim, że książka mocno dla dorosłych. Więc schowałem ją tak, żeby dzieci nie zobaczyły. I nie moge jej znależć do dzisiaj! ...a szkoda. Poczytałbym w jesienne smutne wieczory. Innym ją serdecznie polecam! Warto zapamietać: GRA PÓŁSŁOWEK (autor mi nieznany. Czech chyba) Obserwator Toruński www.obserwator.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.05, 20:49 "Paradoks Leibniza" Alexandra Brajdaka Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska_m Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 20.11.05, 20:08 Zdecydowanie Chmielewska króluje w tej kwestii! Chyba najbardziej ,,Całe zdanie nieboszczyka". Odpowiedz Link Zgłoś
michaga Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 20.11.05, 23:31 Ja zaśmiewam się przy Wańkowiczu, jego Tędy i owędy znam prawie na pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.11.05, 00:20 Dzisiaj w autobusie czytając `Z szynką raz!` Charlesa Bukowskiego nie wytrzymałam i zdarzyło mi się na głos, znowu ... Wcześniej: Kurt Vonnegut - wszystko Manuela Gretkowska - Europejka i inne już tu często wymieniane. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 03.07.06, 20:25 Wankowicz jest niekiedy Wspanialy! Odpowiedz Link Zgłoś
mon100 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 24.02.06, 11:25 Panteleon i wizytantki Mario Vargas Llosa Odpowiedz Link Zgłoś
jurny_jerzy Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 28.11.05, 16:58 Moja ulubiona scena z "Trzech panow" to jak wujek Podger wbijal gwozdz. :) Poza tym Szwejk, a nade wszystko opowiadania Babla - scena jak Benia Krzyk wpada w nocy do sypialni rodzicow, ogolnie sformulowania np. "Takich prykow to tylko szlachtowac tepym nozem", ze z dzieci wyrosna "wyrodki i bilardzisci", oracje rebego Arie Lejba itp. Maestria slowa, tak autora jak i tlumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż.Wilga Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 18:51 Tortilla Flat-John Steibeck -porcjowałem sobie jak lekarstwo na zły humor.Super . Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 05.01.06, 19:06 "Wszystko czerwone" Chmielewskiej :))) Polszczyzna, staropolszczyzna pewnego Duńczyka działała kojąco na wszelkie smutki. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
katara Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 05.01.06, 19:28 "Kronika zapowiedzianej śmierci" Marqueza - absurdalność sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 01.02.06, 13:26 przy Pianistce Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 05.01.06, 22:21 oczywiście Chmielewska,Jerome..ale ostatnio przeczytałam" Moskwa-Pietuszki" Wienedikta Jerofiejewa...to jest to!.Pamiętam sprzed lat to było w naszej TV.Grał Marian Opania..Oj,raz jeszcze obejrzałabym i pośmiała zdrowo...Polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
fiordzik Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 06.01.06, 10:03 "Skutki uboczne" Woody Allena. Przy zadnej ksiązce tak się nie smiałam...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte7 Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 06.01.06, 15:41 polecam "Konopielkę" Redlińskiego, najzabawniejsza książka jaką czytałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści 07.01.06, 00:16 Pratchett Terry Chmielewska Joanna Szwaja Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.01.06, 15:17 Przygody kanoniera Dolasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:41 "Lesio" Chmielewskiej ,zwlaszcza ta pogoń wzdłuz torów ze sztucznym garbem ,no i "Brulion Bebe" Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 17:30 WIDŻMIN S..SYN SAPKOWSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabi Re: Przy jakiej książce najbardziej się śmialiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:37 Ja sie najbardziej bawiłem przy: www.school.cba.pl/ Polecam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś