Gość: GOCHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 00:03 Jestem bardzo ciekawa co sądzicie o tej książce...Ja własnie zaczęłam ją czytać... A co sądzicie o autorze? Piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada08 Re: GABRIEL GARCIA MARQUEZ " 100 lat samotności 30.10.05, 13:05 Na tym forum jest wyszukiwarka. To tam, na samej górze ekranu. Tam, w tym prostokąciku, gdzie pisze: Szukaj na tym forum - wpisz: Marquez. Następnie kliknij kółeczko "w temacie". Tym sposobem uzyskasz dużo tego, na czym Ci zależy :-) A gdybyś czuła niedosyt, to użyj wyszukiwarki ponownie, może kliknij Marqueza nie "w temacie" tylko "w treści"; tak czy owak - zawsze coś dla siebie znajdziesz :-) Powodzenia w poszukiwaniach :-) I satysfakcji z czytania Marqueza życzę Ci :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
ninira do ady08 30.10.05, 22:42 do ady08 Jeśli nie chcesz podzielic sie swoimi wrażeniami po przeczytaniu "Stu lat.." , to sie nie wychylaj na Forum, a zwłaszcza nie bądź złośliwa i nie pisz o prostokącikach itd. Młoda dziewczyna pyta Nas o zdanie, a Ty Ją ja odsyłasz do ... Kajfasza. Fee! Jeśli nie potrafisz się tu wypowiedzieć, to znajdź sobie do rozrywki na Forum bardziej banalny wątek. Może coś tu mają o mydełku "Fa"? Na pewno - tam coś dla siebie znajdziesz, żeby nie mowić od siebie, ale pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: do niniry 30.10.05, 22:47 ada ma rację Marquez i samotność zostały na tym forum omówione, wytłumaczone, skrytykowane i przenicowane podobnie jak Mistrz i Małgorzata podobnie jak Samotność w sieci podobnie jak... po co tworzyć nowe byty, nowe wątki i pisać w nich po raz kolejny to samo? zresztą ty sama również nie napisałaś co sądzisz o tek ksiązce Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: do niniry 30.10.05, 23:01 i aby nie byc gołosłownym szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo="sto%20lat%20samotności" Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: do niniry 30.10.05, 23:05 i jeszcze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=18766086&v=2&s=0 PS Sto, sto, sto lat!!! nie 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: do niniry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 23:07 Odpowiedż Ady była rzeczowa, życzliwa i sensowna. O Marquezie i Stu latach samotności powiedziano na FK już wszystko i nie widzę sensu powielać tego w nieskończoność, a założycielka powyższego wątku musi być zupelną nowicjuszką na tym forum skoro o tym nie wie, więc poinstruowanie jej przez Adę było bardzo na miejscu. Osoby wytykające komuś nietakt muszą same tenże takt zachować, jak i zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: GABRIEL GARCIA MARQUEZ " 100 lat samotności 31.10.05, 09:46 Bądźmy szczerzy: Najważniejsze jest co TY sądzisz o tej książce. Jak przeczytasz, to dopiero wtedy możesz porównywac swoje odczucia z opiniami innych. Jesli wcześniej, to będziesz się nimi sugerować. I już :) Odpowiedz Link Zgłoś