lech_kaczynski1 30.11.05, 21:03 Moglibyście polecić jakieś książki, w których splatają się te dwa tematy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: suleka Re: Polityka i miłość IP: *.aster.pl 30.11.05, 21:12 najnowszy numer "Krytyki politycznej" nosi tytuł "Miłość do polityki" i oba te tematy tam się pojawiają. Ale to chyba nie jest pismo zgodne z linią ideologiczną Pana Prezydenta... A Pana ulubiony pisarz Zdzisław Krasnodębski nic o tym nie pisał? Ku chwale ojczyzny A.S. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Polityka i miłość 30.11.05, 21:17 polityka i miłość? hm... odpowiednie wydają mi się następujące dzieła (przynajmniej tytuły mają a propos) www.merlin.com.pl/frontend/towar/399615 www.merlin.com.pl/frontend/towar/375506 www.merlin.com.pl/frontend/towar/117829 www.merlin.com.pl/frontend/towar/378683 Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kaczynski1 Re: Polityka i miłość 30.11.05, 21:23 Błyskotliwa responsa. Poszukuję takich zdolnych, młodych ludzi o ciętym języku. Obserwuję Cię od dłuższego czasu i może zechciałabyś zostać moją rzeczniczką prasową, Żabo? (na czasy władzy potrzebujemy ludzi bardziej wyrafinowanych niż Kurski) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia NIGDY! 30.11.05, 21:32 nie złapiecie mnie na lep władzy moje serce należy do Donalda i kiepsko się czuję wśród pluszaków padających jak kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kaczynski1 Re: NIGDY! 30.11.05, 21:38 Znakomicie, ci którzy opierają się tak gwałtownie, są najlepszym materiałem na stronników (choćby "Ciemności kryją ziemię" J. Andrzejewskiego pokazują to dobitnie). Już jesteś prawie nasza Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: NIGDY! 30.11.05, 21:40 to jak już padło na Andrzejewskiego - to ja sobie idę skacząc po górach, jestem dusza artystyczna, suwerenna i niezależna howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: NIGDY! 30.11.05, 21:44 Ciemności kryją ziemię Wyczulony na wszelkie spiski i nauczony doświadczeniem, posiadający umiejetność czytania z lotu gęsi (broń Boże kaczek) pytam: Straszysz czy to naprawdę tylko niewinny tytuł? Widzę cień Mordoru! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: NIGDY! 30.11.05, 21:48 a po działalności tych NIEWINNYCH CZARODZIEJÓW zostanie tylko MIAZGA Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kaczynski1 Re: NIGDY! 30.11.05, 22:07 No, nie. Przecież wygraliśmy wybory. Chcąc użyć tytułu sugerującego, powiedziałbym raczej, że stoimy u BRAM RAJU Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Re: NIGDY! 30.11.05, 22:15 Odgrywałeś 'Komedie Kaczą', a zrobili się z tego 'Nędznicy'... Kto musi się zdymisjować i dlaczego będzie to Leszek? Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kaczynski1 Re: NIGDY! 30.11.05, 22:24 Jak widzę, niektórzy nasi przeciwnicy nie chcą się pogodzić z tym, że III RP otrzymała WYROK w PROCESIE, od którego nie ma APELACJI Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Ptasia grypa 30.11.05, 22:31 Leszku, pamiętaj tylko, że ptasia grya szaleje:) Szaleje!:) Już niestety kończy się sezon polowań na dzikie kaczki, a nie ustrzelono jednej, tłustej, starej, osiwiałej. A właściwie kaczora:) Przepraszam Cię Leszku, ale gdyby głupota umiała latać, już dawno fruwałbyś nad tym swoim Belwederem. Pozdrawiam i zmieńmy temat na k s i ą ż k i. Pochwal się Leszku, co ostatnio czytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Polityka i miłość 01.12.05, 17:44 "Róże i kapryfolium" Forda "Kamienne tablice" Żukrowskiego "Czwarty K" Puzo Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Polityka i miłość 30.11.05, 21:23 Serio Cię to interesuje? A masz, katuj się do woli! "Gubernator" Warrena "Rozmowa w Katedrze" Llosa "Tyran Banderas" zapomniałem autora a Banderas nie był aktorem Poniekąd "Henryk IV" H.Manna Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Polityka i miłość 30.11.05, 21:24 i z rozmachem: Wojna i pokój Faraon Krzyżacy Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Re: Polityka i miłość 30.11.05, 22:13 'Leszku, gdy Cię słucham mam nieodparte wrażenie, że dziś rano pomyliłeś swoje IQ ze swoim 'ego', potykając się przy okazji o własne libido, żenujące...' Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Polityka i miłość 01.12.05, 18:33 lech_kaczynski1 napisał: > Moglibyście polecić jakieś książki, w których splatają się te dwa tematy??? Mogę. Bardzo znaczna część twórczości literackiej Andrzeja Żuławskiego. Jego okropne, kiczowate, ale też jakoś fascynujące (mnie :-)) książki. a. PS Aha. Twórczość literacką AŻ polecam, bo ostatnio jest on modny, słynnego wywiadu udzielił, cytowany jest na różnych portalach i komentowany obficie więc i ja postanowiłam dołączyć się; w końcu czy to ważne: ma się coś do powiedzenia "w temacie" czy nie ma? ;-) a. Odpowiedz Link Zgłoś