daro15 15.12.05, 17:38 Kto czytał? Bo ja jeszcze nie. Prosiłbym o poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka IP: *.elk.mm.pl 15.12.05, 17:45 Cena dosyć zaporowa, w księgarni widziałam po 65 złotych.Czytałam tylko na jakiejś stronie z książkami 2 zupełnie wykluczające się recenzje:od entuzjastycznej totalną krytykę książki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 15.12.05, 18:58 Ja nie. Czy to dosć poważna odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 15.12.05, 20:35 Zaba_pelagia napisała: > Ja nie. Czy to dosć poważna odpowiedź? A jak sadzisz, Zabo_Pelagio"? Daro Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 17.12.05, 17:19 na poważne pytanie - poważna odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
obces Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 15.12.05, 20:28 Dzisiaj rano skończyłem czytać. Czyta się dobrze, książka wciąga, zresztą jak każda powieść Łysiaka. Niestety brakuje w "Kohorcie" klimatu - zupełnie nie wykorzystany został w powieści motyw upadku Imperium i nastania nowych, barbarzyńskich porządków. Myślałem, że książka odda nastrój schyłku pewnej epoki, nawiąże do obserwowanego przez nas obecnie schyłku cywilizacji "białego" człowieka. Kurcze, nic z tego, zamiast tego mamy wersję beta Statku i Kielicha (super książek swoją drogą). Podsumowując, zawiodłem się na ostatnim dziele Wilka. PS. Kohortę można niedrogo kupić w merlinie - niecałe pięć dych za pięknie wydane dwa tomy. PS2. Łysiaczku, please, ile razy można używać w felietonach i książkach sformułowania "vulgo". To już brzmi jak autoparodia. Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 15.12.05, 20:38 Dzięki. Książkę dostanę pod choinkę. Rzeczywiście, ktoś juz pisał, że "Ostatnia" ma różne, skrajne opinie. Moim zdaniem Łysiak powinien napisać współczesny thriller, coś w stylu "Perfidii". Odpowiedz Link Zgłoś
r.misza Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 16.12.05, 11:25 Czytałem. Dobra. Są momenty słabsze, ale są i piękne. Czytałem już lepsze książki Łysiaka, ale w porównaniu z zalewem tytułów na rynku, często grafomańskich, ta pozycja się obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 16.12.05, 12:10 Odpowiadam precyzyjnie: nie czytałem. Łysiak przestał mnie interesować jakiś czas temu, gdy zaczął być "dobry". Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 16.12.05, 12:49 No i prosiłem, błagałem, tylko poważnie odpowiadać, a tak, zamiast informacji o "Kohorcie" dowiaduję się, że ktoś od dość dawna stracił smak literacki. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 16.12.05, 13:20 Ależ pytałeś, czy czytałem, to odpowiadam. Żeby się czegoś dowiedzieć trzeba umieć zadać pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 17.12.05, 17:18 Nic nie odpowiedzialeś ben-oni. Kompletnie nic nie powiedziałeś, nic, zero. Jak masz na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 17.12.05, 17:21 daro15 napisał: > Nic nie odpowiedzialeś ben-oni. Kompletnie nic nie powiedziałeś, nic, zero. przypominam, że pytanie brzmiało: Kto czytał? i odpowiedział Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka 17.12.05, 17:38 Fajna jesteś. Czy możemy się kiedyś umówić na kawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia ? 17.12.05, 17:29 drogi daro, a jak to się stało, że jeszcze nie przeczytałeś tej ksiazki? przecież jesteś fanem tego autora i nawet życzyłeś wszystkim nowej ksiązki Łysiaka co to za karygodne opóźnienie? mistrz byłby rozczarowany forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=18999313&a=18999313 Odpowiedz Link Zgłoś
daro15 Re: ? 19.12.05, 09:16 Nie denerwuj się. Mistrz wybaczy, a było tak, kochana, Żabo, że książkę mam dostać pod choinkę. Dlatego sie wstrzymałem. Ale przecież pytanie było skierowane do tych co czytają Łysiaka, więc po co się pieklisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka IP: 80.72.34.* 10.01.06, 13:52 Pierwszy tom przeczytany! Naprawde swietna pozycja. Mam nadzieje, ze tom 2 bedzie taki sam. Nie rozumiem zarzutow krytykow. To swietna literatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: "Ostatnia Kohorta" Łysiaka IP: *.system.szczecin.pl 10.01.06, 14:07 www.lysiak.chrzanik.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=199&start=0 autor wątku chyba uznał te opinie za mało miarodajne bo istnieją mocne poszlaki, że czytał je Odpowiedz Link Zgłoś