avk1 21.01.06, 21:34 Czy znacie jakieś ciekawe ksiązki słowackich autorów? Może któryś z nich pisał o Polsce lub Polakach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kofi Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:35 Na tym forum tylko literatura ambitna, najlepiej coś z Afryki środka, Polinezji lub post republik radzieckich. No i Ameryka, Ameryka, Ameryka...ale o tym sama wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margota Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 26.03.06, 22:41 Słowaków prawie się w Polsce nie wydaje. Chyba Czarne ma coś w planach. Jeśli chodzi o literaturę słowacką odsyłam do doatku o Słowacji, dołączonego około dwa miesiące temu do Tygodsnika Powszechnego. Odpowiedz Link Zgłoś
raba Re: literatura słowacka 28.03.06, 20:42 Nie mam dwumiesięcznego Tygodnika Powszechnego. Margot, masz może jakiś link? Jesli tak, wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margota Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 29.03.06, 16:29 No pewnie, że nie ma dwumiesięcznego "Tygodnika Powszechnego" - czytaj uważnie - około dwa miesiące temu był dodatek o Słowacji do TP. Odsyłam na stronę Tygodnika tygodnik.onet.pl/3231,tematy.html - może tu znajdziesz ten tekst, ale nie wiem, czy wszystko wrzucają na sieć. Ja czytałam to w wersji drukowanej. A jednak znalazłam tygodnik.onet.pl/3231,10716,1307007,tematy.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: literatura słowacka IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 29.03.06, 21:38 Wydaje się, wydaje. Może nieczęsto, ale jednak! Michal Hvorecky, "łowcy i zbieracze" (2001) oraz "W misji idealnej czystości" (FAART, 2002) Świetne opowiadania młodego słowackiego autora zainspirowanego cyberpunkiem. Humor, ironia, postmodernizm. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:15 Nowosc Czarnego: Vaclav Pankovcin "Marakesz". czytelnia.onet.pl/0,17703,0,1,nowosci.htmlM. Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: literatura słowacka 30.07.06, 16:31 Vaclaw Havel, dzieki fakultetowi w 3 i 4 klasie lo, czytałam jego dzieła. Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:17 A czy on aby nie z Czech ? :)))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 20:54 To coś słaby był ten fakultet, skoro Havel to Czech, dramaturg, prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś