Dodaj do ulubionych

literatura słowacka

21.01.06, 21:34
Czy znacie jakieś ciekawe ksiązki słowackich autorów? Może któryś z nich
pisał o Polsce lub Polakach?
Obserwuj wątek
    • Gość: kofi Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:35
      Na tym forum tylko literatura ambitna, najlepiej coś z Afryki środka, Polinezji
      lub post republik radzieckich. No i Ameryka, Ameryka, Ameryka...ale o tym sama
      wiesz.
    • Gość: margota Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 26.03.06, 22:41
      Słowaków prawie się w Polsce nie wydaje. Chyba Czarne ma coś w planach. Jeśli
      chodzi o literaturę słowacką odsyłam do doatku o Słowacji, dołączonego około
      dwa miesiące temu do Tygodsnika Powszechnego.
      • raba Re: literatura słowacka 28.03.06, 20:42
        Nie mam dwumiesięcznego Tygodnika Powszechnego. Margot, masz może jakiś link?
        Jesli tak, wielkie dzieki
        • Gość: margota Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 29.03.06, 16:29
          No pewnie, że nie ma dwumiesięcznego "Tygodnika Powszechnego" - czytaj uważnie -
          około dwa miesiące temu był dodatek o Słowacji do TP. Odsyłam na stronę
          Tygodnika tygodnik.onet.pl/3231,tematy.html - może tu znajdziesz ten
          tekst, ale nie wiem, czy wszystko wrzucają na sieć. Ja czytałam to w wersji
          drukowanej.
          A jednak znalazłam
          tygodnik.onet.pl/3231,10716,1307007,tematy.htmlpozdrawiam
    • Gość: jjj Re: literatura słowacka IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 29.03.06, 21:38
      Wydaje się, wydaje. Może nieczęsto, ale jednak!

Michal Hvorecky, "łowcy i zbieracze" (2001) oraz "W misji idealnej czystości" (FAART, 2002)
      Świetne opowiadania młodego słowackiego autora zainspirowanego cyberpunkiem.
      Humor, ironia, postmodernizm.
      Polecam.
    • Gość: Marti Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:15
      Nowosc Czarnego: Vaclav Pankovcin "Marakesz".
      czytelnia.onet.pl/0,17703,0,1,nowosci.htmlM.
    • caprissa Re: literatura słowacka 30.07.06, 16:31
      Vaclaw Havel, dzieki fakultetowi w 3 i 4 klasie lo, czytałam jego dzieła.
      Polecam:)
      • Gość: Marti Re: literatura słowacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:17
        A czy on aby nie z Czech ? :))))
        M.
      • Gość: m Re: literatura słowacka IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 20:54
        To coś słaby był ten fakultet, skoro Havel to Czech, dramaturg, prezydent...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka