Dodaj do ulubionych

terakowska dorota

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:39
po biografii doroty terakowskiej "moja mama czarownica:, teraz wydano jeszcze
jej zbior felietonow "muzeum rzeczy nieistniejacych". szkoda ze DT juz nie
napisze nic nowego...ale "mame czarownice: mozna czytac wiele razy....tyle w
niej doroty terakowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Moni Re: terakowska dorota IP: *.wlan.pl 19.02.06, 23:04
      Co masz na myśli przyrównujac te postaci?W czym widzisz podobieństwo?
      • Gość: dodi Re: terakowska dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:06
        jakie postaci????
      • Gość: to jest pytanie re Re: terakowska dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:32
        w pierwszej bohaterka jest DT
        drugiej autorka jest DT

zatem pytanie kompletnie retoryczne
    • Gość: dido Re: terakowska dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:30
      moze DT juz nic nie wyda ale czyzby nikt tutaj nic o niej nie wiedzial?
      • Gość: Moni Re: terakowska dorota IP: *.wlan.pl 21.02.06, 14:55
        Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego bohaterka książki D.Terakowskiej pt."Córka
        czarownic" z samą Dorotą Terakowską.Z tego co wiem Terakowska nigdy nie
        identyfikowała się z postaciami ,które wykreawała.Ja również nie znajduję tego
        w żadnej jej powiesci;ani w "poczwarce",ani w "Krainie kota",ani w"Lustrze pana
        Grymsa",ani w "samotności Bogów",ani w "Tam gdzie spadają anioły",ani nawet ,a
        moze tym bardziej we "władcy Lewanu".
        Proponuję zajrzeć na str:terakowska.art.pl
        • Gość: Moni Re: terakowska dorota IP: *.wlan.pl 21.02.06, 14:56
          zwracam honor,Tobie chodziło o książkę napisaną przez jej córkę,wszystko się
          zgadza
        • Gość: dido Re: terakowska dorota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:36
          kazdy bohater terakowskiej byltak naprawde nia i mial jej cechy. ja mowilam o
          ksiazce "moja mama czarownica", ktora jest BIOGRAFIA doroty terakowskiej
        • book_of_the_month Re: terakowska dorota 21.02.06, 17:18
          Gość portalu: Moni napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego bohaterka książki D.Terakowskiej
          pt."Córka
          > czarownic" z samą Dorotą Terakowską.Z tego co wiem Terakowska nigdy nie
          > identyfikowała się z postaciami ,które wykreawała.Ja również nie znajduję
          tego
          > w żadnej jej powiesci;ani w "poczwarce",ani w "Krainie kota",ani w"Lustrze
          pana
          > Grymsa",ani w "samotności Bogów",ani w "Tam gdzie spadają anioły",ani
          nawet ,a
          > moze tym bardziej we "władcy Lewanu".
          > Proponuję zajrzeć na str:terakowska.art.pl

a ja jak czytałam "w krainie Kota" to w pewnym momencie główna bohaterka
          skojarzyła mi się z Terakowską... coś tam było takiego, że ona mówi iż oskar
          żają ją o to, że nie wiadomo czy pisze dla dzieci czy dla dorosłych... jeśli
          coś pokręciłam to z góry proszę o wybaczenie... :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka