kowal70an 01.04.06, 09:43 Wyobraźmy sobie że kręcimy nowy film o przygodach pana Tomasza-dajmy na to- "Pan Samochodzik i Fantomas".Kogo widzicie w rolach głównych? A może sfilmujemy inne części? Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kris.m Re: Nowe ekranizacje! 01.04.06, 11:05 Moim zdaniem wybrałeś świetną książkę do ekranizacji. I to mogłoby się udać - pod warunkiem, że byłaby to kooperacja polsko-francuska, jakieś 10 mln euro by wystarczyło (bo nie ma jakichś super efektów specjalnych). Czyli w praktyce moglibyby być aktorzy francuscy + polski pan Tomasz. Kiedyś była dyskusja na forum, kogo widzimy w roli Samochodzika - były głosy na Adnrzeja Chyrę, Michała Żebrowskiego czy nawet Malajkata. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Nowe ekranizacje! 01.04.06, 16:02 Żebrowski...? Nie kręcimy Bonda, tylko PS :) Raczej Malajkat. Spokojny, łagodne spojrzenie., w okularach by mu pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal70an Re: Nowe ekranizacje! 01.04.06, 16:22 Wydaje mi się że ekranizację "Pan Samochodzik i Fantomas" można z powodzeniem przeprowadzić w naszym pięknym kraju.Bez kooprodukcji francuskiej!Z powodzeniem sceny z powieści można śmiało przenieść na ekran w warunkach polskich.Oczywiście żeby trzymać się klimatu i nawiązać ściśle do miejsca akcji można kilka scen nakręcić na tle zamku Chenonceaux.A co do odtwórcy głównej roli ja widziałbym tu pana Piotra Adamczyka. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Nowe ekranizacje! 01.04.06, 19:32 Mogą kręcić Polacy, ale koniecznie musi być kręcone we Francji! Nie jeden zamek, a kilka odwiedza Tomasz. Poza tym krajobrazy itd. Piotr Adamczyk -> strzał w dziesiątkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
griswold79 Re: Nowe ekranizacje! 07.04.06, 19:57 Tylko Templariusze byli udani, Wyspa zloczyncow niezla ale bez rewelacji. Mogliby nakrecic taką serię ala Bond (pelnometrazowe filmy rok po roku), ale akcja musialaby byc osadzona w realiach lat 60-tych i 70-tych. Co do aktora to Nienacki zawsze go opisywal (no i rysowano) jako chudego okularnika. Moze się narażę, ale gdyby inaczej potoczyla sie kariera Pazury nadałby sie wizualnie. Niezle wypadl kiedys w filmie "Czarne stopy". Dzis jako aktor przez tę błazenadę jest spalony. Adamczyk też już sie tylko kojarzy mi jako papież. Mój typ to jakis malo znany aktor ok 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: Nowe ekranizacje! 08.04.06, 19:04 A może sami nakręcimy? :P Bo tak naprawdę uważam, że narazie poruszamy się w sferze urojeń. Trzeba by włączyć do akcji więcej osób, zainteresować producentów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus5 Re: Nowe ekranizacje! 16.05.06, 16:59 Swego czasu nie nakręcono "Ogniem i Mieczem" z Łomnickim i nigdy nie odrobiono tej straty Nakręcono tylko JEDNĄ!!! część P.S. z Mikulskim i tego też się nie da nadrobić super forum pzdrw tytus Odpowiedz Link Zgłoś