Dodaj do ulubionych

nowa moda w Rebisie - wydania wagi ciężkiej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:59
nie wiem, skad pomysl na wydawanie ksiazek w takich duzych formatach jak w
przypadku 'shalimara klauna' rushdiego. rozumiem wydania dziel wybitnych albo
np. biografii, ale powiesci? niestety podobnie stalo sie z 'ksiezycowym
parkiem' ellisa. format wielce niepraktyczny, zwlaszcza kiedy sie czyta w
drodze do pracy. uswiadomcie mnie prosze, czy ja przesadzam?
Obserwuj wątek
    • martolka Re: nowa moda w Rebisie - wydania wagi ciężkiej 11.04.06, 11:25
      moze produkuja ksiazki tylko do stania na pólce?

Rzeczonej ksiazki nie widzialam, jak jest duza? Format A4?
      Szkoda, ze u nas nie ma zwyczaju drukawania paperbacków po jakims czasie od
      pierwszego wydania...
      • Gość: sutekh-trojan Re: nowa moda w Rebisie - wydania wagi ciężkiej IP: 212.87.234.* 11.04.06, 16:20
        razcej żeby ani bullili więcej kasz za lespze wydanie.
        • bdx65 nie tylko w Rebisie 11.04.06, 18:23
          "Tajemniczy płomień królowej Loany" Eco wyd. przez NOIR SUR BLANC jest wielką
          księgą, ani to A5, ani A4, a jaka ciężka i taka nieforemna, za długa i za
          wąska.
          Taka moda widocznie, format A5 się znudził wydawcom; i jak tu czytać na leżąco?
          • nchyb Re: nie tylko w Rebisie 11.04.06, 18:37
            > Taka moda widocznie, format A5 się znudził wydawcom; i jak tu czytać na
            leżąco?
            A wiesz, że ja nie mam problemów z czytaniem na leżąco nawet encyklopedii
            mającej ponad A4...
            Kwestia przyzwyczajenia i s silnych ramion, tak myślę...
            • martolka Re: nie tylko w Rebisie 12.04.06, 09:40
              > Kwestia przyzwyczajenia i s silnych ramion, tak myślę...

wszystko jasne, to w ramach rozwoju fizycznego czytelników te duze formaty,
              zeby silniejsi byli, ksiazka do cwiczen... ;-)
              • Gość: monika_kot Re: nie tylko w Rebisie IP: 212.126.17.* 12.04.06, 10:53
                Akurat czytam "Księzycowy park" Ellisa i o ile zawsze jezdzilam do pracy z
                ksiazka w tym przypadku sobie odpuściłam, nawet wieczorne czytanie w łózku nie
                ejst wygodne. napisano ze powieść wydano w serii Salamandra ale jakoś zmienił
                się jej wygląd i wygoda czytania bo o wiele większa i te 400 stron to przesada-w
                środku czcionka spora i jej objętość nie musiałaby być taka. A wage robi też
                sztywna oprawa. Zdecydowanie wolę wydania kieszonkowe zwłaszcza jak sie lubi tak
                jak ja w ciągu dnia nie rozstawać z bieżącą lekturą.Pozdrawiam!
    • autumna kto da więcej 12.04.06, 11:02
      Czytałam kiedyś Trylogię wydaną w jednym tomie. Przyzwoitą czcionką. Format większy niż A4, ile stron - nie pamiętam. W kazdym razie trzymanie tego w jakikolwiek sposób wykluczone, musiało leżeć.
      • Gość: anka Re: kto da więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:25
        no, no - rekord raczej trudny do przebicia. a paprerbacki mogliby wprowadzic -
        to b. dobry i 'wygodny' zwyczaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka