Dodaj do ulubionych

"Dzienniki " Anais Nin

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 10:59
Jestem pod wielkim wrażeniem tej książki.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: 'Dzienniki ' Anais Nin IP: *.chello.pl 22.12.02, 20:20
      czy to ta erotyzująca autorka? coś o niej słyszałam, od jakiegoś czasu zbieram
      się żeby kupiś "małe ptaszki", napisz dlaczego warto ją czytać i co
      w "dziennikach" zrobiło na Tobie wrażenie, pozdrawiam :)
      • Gość: Mimi Re: 'Dzienniki ' Anais Nin IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 08:37
        Lubię książki" głębokie" , psychologiczne ,a dzienniki Anais Nin to prawie sama
        głębia i psychologia.KIedy przeczytałam recenzję " Szpiega w domu miłości"
        miałam zupełnie inne wyobrażenie o tej pisarce ."Dzienniki" ukazają ją
        taką ,jaka była -są to szczere , bardzo szczere wyznania , refleksje , trafne
        obserwecje .Jak na lata trzydzieste nieco szokujące .
        TEraz mam zamiar przeczytać którąś z powieści A. Nin.MOże będzie to
        właśnie "Szpieg w domu miłości"
        • Gość: Przemek Re: 'Dzienniki ' Anais Nin IP: *.tele.pw.edu.pl 23.12.02, 12:28
          Po obejrzeniu filmu "Henry and June" przeczytalem te dziennki. Nic nadzwyczajnego, film zrobil na mnie wieksze
          wrazenie. O Anais nikt by nie uslyszal, gdyby nie jej zwiazek z Henry Millerem. Po co czytac Nin, lepiej od razu
          "Zwrotnik Koziorozca" lub "Zwrotnik Raka" Millera - jest polskie tlumaczenie, widzialem w empiku.
          • Gość: anahita Re: 'Dzienniki ' Anais Nin IP: *.escom.net.pl 23.12.02, 12:55
            nie zgadzam sie z toba - moim zdaniem Anais miala znacznie ciekawszy styl od
            Henry'ego, a juz z cala pewnoscia jesli chodzi o opisywanie psychiki kobiety.
            Tworczosc Anais posiada te subtelnosc, ktorej brakuje momentami u H.M. Ja
            zdecydowanie wole Anais, takze za to, ze jako jedna z nielicznych kobiet
            potrafila i miala odwage pisac o erotyce i robila to w naprawde pieknym stylu...

pozdrawiam
            anahita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka