Gość: analfabetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:05 co według Was jest godne polecenia z pozycji zamieszczonych w katalogu Świat Ksiązki? Właśnie przeglągam katalog i chciałabym, zebyście zaproponowali mi jakąś dobra ksiązke ') Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: co polecicie...? 07.06.06, 18:24 > Właśnie przeglągam katalog i chciałabym, zebyście zaproponowali mi jakąś > dobra ksiązke ') a mogłabyś w przybliżeniu podać dział, który właśnie przeglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analfabetka Re: co polecicie...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:41 ;) interesuje mnie cos z : powieśc obyczajowa, biograficzna, historyczna... oj, wszystko poza ksiazkami dla dzieci, poradnikami, poezjąi ksiązek edukacyjnych.) Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co polecicie...? 07.06.06, 19:19 Niedawno skończyłam czytać " Historyka" E. Kostova. Nie wiem, czy jeszcze jest dostepny w Świecie...., ale jak lubisz mroczną atmosferę, trochę historii i ciekawia cię legendy o Draculi to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
slanty Re: co polecicie...? 08.06.06, 11:32 'Historyk' brzmi fajnie jak się czyta reklamy książki, ale to bardzo słaba powieść - o Drakuli jest w zakresie bardzo podstawowym (a myślałam, że jak tam będzie historyk, to będzie historycznie), wiedza na ten temat zaczerpnięta raczej z filmów grozy niż źródeł historycznych, przez co mało wiarygodnie i niezbyt pasjonująco, dłużyzny straszne, mnóstwo powtórzeń (szkoda, że już to sprzedałam, bo bym zacytowała), w około 1/3 książki wiedziałam, na co 'nagle i niespodziewanie' wpadną bohaterowie pod koniec (to naprawdę jest tam oczywiste) - ogólnie temat zapowiada się super, ale rozczarowanie, rozczarowanie... Nie polecam zupełnie, ale może nie ufaj mojej opinii, ponieważ jestem z tych, którzy uważają, że np. 'Cień wiatru' jest nudny, 'Tajemniczy płomień królowej Loany' słaby, a 'Samotność w sieci' jest doskonałym przykładem grafomaństwa i braku talentu... ze Świata Książki (ze strony internetowej Klubu) polecić można: Lem - Powrót z gwiazd Suskind - Pachnidło Głowacki - Z głowy (od wielu osób słyszałam, że jest super ale jeszcze się za to nie wzięłam S. Odpowiedz Link Zgłoś