mister1 16.06.06, 20:21 znany z "Luku triumalnego" ale ja go podziwiam za "Czarny obelisk" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielony_banan Re: Erich Maria Remarque IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:27 Najbardziej znany to on chyba jednak jest z "Na zachodzie bez zmian". Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Erich Maria Remarque 16.06.06, 21:48 A ja podziwiam "czas życia czas śmierci" Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Erich Maria Remarque 16.06.06, 21:50 O proszę. Ja czytałam tylko Łuk triumfalny, ale NIGDY PRZENIGDY nie zapomnę tej książki - jedna z najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Erich Maria Remarque 16.06.06, 22:02 a w ogole mi milo, ze mego ulubionego pisarza czytaja INNI. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Erich Maria Remarque 16.06.06, 22:10 ja go lubie za Czarny obelisk. z zadnej ksiązki nie wypisałam tylu 'złotych myśli' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: Erich Maria Remarque 16.06.06, 23:43 A co powiecie na "Cienie w raju" - kontynuacja "Łuku..."? Mnie się bardzo podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Erich Maria Remarque 17.06.06, 09:47 Mnie też:). Remarque to mój ulubiony autor, bardzo się cieszę, że inni też o nim pamietają. Moje ulubione książki to Czarny Obelisk, Trzej Towarzysze, Łuk Triumfalny, Na Zachodzie bez zmian, Powrotna droga oraz Czas życia i czas śmierci. Do tych wracam najczęściej. Do innych już nie tak często. Remarque pisał naprawdę niesamowicie, bardzo plastycznym językiem. I te zlote myśli, o których trudno zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Erich Maria Remarque 17.06.06, 10:31 To już wiem, co będę czytała w lipcu :D Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Erich Maria Remarque 17.06.06, 11:37 Ja sobie też odświeżę ukochane książki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nula8 Re: Erich Maria Remarque IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:39 Kocham Remarque'a, zwłaszcza "Noc w Lizbonie", ale to trochę trudna lektura na wakacje. Gorzka dość... Odpowiedz Link Zgłoś
nenella Re: Erich Maria Remarque 17.06.06, 21:00 A mi się chyba najbardziej podoba "Kochaj bliźniego". Jest trochę podobne do "Nocy w Lizbonie", tylko jeszcze bardziej pesymistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś