kingaburke 30.06.06, 15:09 Czy możecie mi coś polecić? Najlepiej coś z klasyki kryminału,muszę zająć myśli czymś innym po lekturze utwórów Sylvii Plath i utworów o Sylvii Plath.Marzę o czymś z "innej beczki" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaburke Re: Naprawdę dobry kryminał 30.06.06, 15:10 Może być też dobra powieść sensacyjna,trochę z "dreszczykiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb polecam forum kryminalne... 30.06.06, 17:07 zajrzyj tu w poszukiwaniu natchnienia... :-) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33434 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Naprawdę dobry kryminał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:34 Z kryminałów to oczywiscie Królowa - Agatha Christie. Thrillery? Coben, Patterson, Grange, Haig ... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Naprawdę dobry kryminał 30.06.06, 22:48 Trochę przkornie - "Perfidia" niejakiego Valdemara Baldheada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Naprawdę dobry kryminał 01.07.06, 08:14 pamiętam świetny teatr telewizji, na podstawie tejże książki Łysiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Naprawdę dobry kryminał 01.07.06, 09:56 Zgadza się - Talar jako mafioso był przekonujący bardziej niż Brando ;) Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Naprawdę dobry kryminał 01.07.06, 06:58 o rany. Po Sylvii Plath (jej wierszach i "Szklanym koszu"), to w jakiś letarg depresyjny popadłam. Ale miałam z 16 lat... Wolałabym coś zabawnego dla odzyskania równowagi - np. Adrian Mole and The Weapons of Mass Destructions. Pośmiejesz się. Jeśli jednak zależy Ci na kryminałach, polecam mieszczącą się w konwencji "Ostatnią Bitwę Templariusza" Arturo Perez-Reverte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Naprawdę dobry kryminał IP: *.acn.waw.pl 01.07.06, 13:18 Niezle ksiazki sensacyjne/thrillery: 'Anioly i demony' i 'Cyfrowa twierdza' Dana Browna. NIE 'Kod da Vinci', bo ta ksiazka jest napisana okropnie i nie polecam. Ja od niej zaczalem, bo caly szum etc i sie bardzo zawiodlem na Brownie jako pisarzu. Jednak pozniej przeczytalem tamte dwie i sa niezle. Moze 'Kod' przyniosl mu kase i slawe ale IMO troszke skompromitowal w oczach ludzi, ktorzy szukaja w kasiazce czegos wiecej niz zlepku scen i wykladow o nowych teoriach swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony banan Re: Naprawdę dobry kryminał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:54 Ja polecam Natsuo Kirino "Ostateczne Wyjście". Odpowiedz Link Zgłoś
adao Re: Naprawdę dobry kryminał 01.07.06, 19:10 Już w jakimś wątku to pisałam, toteż się mniej-więcej powtórzę: Michael Connelly. Amerykański pisarz, u nas jego książki wydaje (ostatnio) Prószyński. Szczególnie polecam "Cmentarzysko" albo "Ciemność mroczniejszą niż noc". Dobre współczesne kryminały, przyzwoicie napisane, nie rażą piętrzącymi się bzdurami. Odpowiedz Link Zgłoś