sutekh1 12.01.07, 14:48 pojawiły się, więc recenzji nadchodzi czas. książki naszych ukochanych autorów, warto czy nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 14:50 ja już ostrzę zęby na Murakamiego...mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie...Wyczekane "Norwegian Wood" trochę mnie zawiodło...ale myślę ,że teraz będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 15:03 Foer z dala Murakami załatwiony juz jakiś czas temu. Czekać trzeba na Pielevina:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 15:42 A jaki Pielewin? Ja się jakoś zraziłam po owadach Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 15:49 Omon-Ra i inne opowiadania, ale WABy to dopiero na maj zapowiadają:( Jako detox po faktycznie niezbyt Owadach, weź sobie rewelacyjną Święta Księgę Wilkołaka. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSB Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: 213.17.226.* 31.01.07, 16:34 Owady były najsłabsze! Ekstra Hełm grozy, mały palec... i Generation P. Teraz zabieram się za Wilkołaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:14 Murakami może rozczarować, przecież to ciągle ta sama opowieść w gruncie rzeczy. A może warto poszukać NOWYCH autorów? Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 15:37 Gość portalu: gaba napisał(a): > Murakami może rozczarować, przecież to ciągle ta sama opowieść w gruncie rzeczy > . > A może warto poszukać NOWYCH autorów? droga wolna, jak ktoś chce, niech szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 16:05 Orhan Pamuk ale nieśnieg tylko zapowiedź MY NAME IS RED a może do Naipaula sięgnąć? ale FOER jest całkiem fajnie zrobiony przez Kłobukowskiego (ten pierwszy) a i fragmenciki ładne ma , styl ma swój. może zbyt gładki? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 16:34 Foer to przede wszystkim nie wie kiedy przestać - przynajmniej w Iluminacji i w związku z tym, z całkiem fajnej sprawnie napisanej historyjki obyczajowej robi jakąś martyrologiczna popłuczynę, jakich tysiące. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:29 a dzięki, już dawno szukam nowych i polecam to innym; a o Murakamim to już słuchać nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 16:37 Gość portalu: gaba napisał(a): > a dzięki, już dawno szukam nowych i polecam to innym; a o Murakamim to już > słuchać nie mogę. to nie słuchaj...ktoś Cię zmusza? bo jak ja o kimś czy o czymś nie chcę słuchać, to nie słucham i od razu nastrój lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
padma Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 18:13 Ja się cieszę z nowej Sarah Waters, chociaż szkoda, że akurat dostałam na Gwiazdkę oryginał... A koło Foera chodze kilka dni już, przeczytałam starutkie wątki na forum o iluminacji i nie mogę się zdecydować. Może mnie ktoś zachęci?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.neter.pl 12.01.07, 21:08 Nikt mi nic nie każe. Coś taka drażliwa! A może czasem warto posłuchać co inni mówią, a nie zacinać się. Chodzi mi też o to, że na rynku jest mnóstwo ciekawych autorów, a tu w kółko tylko Murakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.neter.pl 12.01.07, 21:10 to do chiary76 było. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 12.01.07, 22:39 Gość portalu: gaba napisał(a): > to do chiary76 było. hehe , zrozumiałam, nie musisz tak wyjaśniać. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mef8 Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.aster.pl 15.01.07, 10:46 Murakami taki jak zawsze - czyta się świetnie, ksiązka wciąga - o ile jeszcze komuś się nie znudzilo. Kafka on the shore czytalam juz 2 lata temu - mąż przywiózł mi z londynu, akurat świeżo wydaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami IP: *.ajd.czest.pl 16.01.07, 16:27 a jest jeszcze nowy Don DELILLO Libra i co ty na to, matkotato? Podziemia - prawdziwie wielka (844 str.) flagowa książka amerykańskiego postmodernizmu panoramicznego, która rozjeżdża się między okiem a kartką. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 16.01.07, 23:44 ja czekam na On Chesil Beach McEwana i oczywiscie, nowego Harryu Pottera :) Odpowiedz Link Zgłoś
kukurukuku Re: Nowości, Ach, Nowości - Foer i Murakami 21.01.07, 15:56 cieszę się, że dałam jakiś kredyt zaufania foerowi po 'wszystko jest iluminacją', które było po prostu słabe. nowa książka jest świetna, serdecznie wszystkim polecam. Odpowiedz Link Zgłoś