rgjan 09.04.03, 14:49 Czy opłaca się zapisać do Klubu świata Książki. Ktos ma jakieś doświadczenia ? Książki wydają ładnie (twarda oprawa, szyte), ale jak to się sprawdza w praktyce ? Rom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: Świat Książki 09.04.03, 15:15 Szczerze odradzam. Ofertę mają taką sobie - niby bogatą, a jak się przyjrzeć, to albo romansidła Danielle Steel i podobne Harlekiny, albo poradniki dla skrzętnych gospodyń, albo "psychologia głębi" czyli jak po trupach iść do sukcesu, nie brudząc krwią nogawek. Klasyka jest, ale "betonowa" - Sienkiewicz, Mickiewicz (z fotosami filmowymi). Zanęcają wielkimi obniżkami cen, ale nie realizują zamówień - kilka razy dostarczono mi książki, których nawet w malignie nie zamówiłbym (najpierw trzeba zapłacić, a potem reklamować - w dwóch wypadkach bezskutecznie) tłumacząc sie, że zamówionych zabrakło, więc chcieli mi "wynagrodzić". Agrument, że skoro ktoś zamawia atlas nieba, to książka z serii "wielkie romanse" raczej go nie zachwyca, najwyraźniej nie trafia do przekonania. Po kilku telefonicznych awanturkach poprosiłem, aby wykreślono mnie z listy abonentów. Zawsze i każdemu doradzam ściąganie książek wprost od wydawcy - niech się internet na coś przyda :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Świat Książki 09.04.03, 15:44 Popieram przedmówcę. Pare lat temu kompletnie nie miałam czasu chodzić po księgarniach, wiec zapisałam się do rzeczonego ŚK. Liczyłam na reprezentatywną ofertę, i jakis czas naiwnie zadowalałam się tym co było w tym ich, pożal się Boże, "katalogu". Ale jak juz wreszcie trafiłam do jednej, drugiej księgarni to nie mogłam wyjść ze zdumienia ile mnie omijało przez ten czas i jakie mam zaległości;-) No i ten beznadziejny przymus kupowania 1 książki na kwartał, kiedy w ofercie przeważa tzw. literatura kobieca niskiego raczej lotu, tania sensacja i poradniki! Do kupowania książek- jeśli nie chcesz lub nie masz możliwości korzystania z dobrze zaopatrzonych księgarni- polecam Merlina. Odpowiedz Link Zgłoś