ratonsitoblanco 19.02.07, 00:54 Poszukuję książek pisanych grypserą (przynajmniej fragmentami). Czy ktoś może polecić tytuły i autorów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała mi Re: Grypsera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:49 nooo, rzecz jasna kultowy nasierowski, pierwszy pedał rzeczypospolitej:) "zbrodnia i...". wrzuć w google jerzy nasierowski. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa-siemiankowska Re: Grypsera 20.02.07, 13:35 " Kryminalista" Jacka Głębskiego. Akcja toczy się w więzieniu, a dialogi piane są niemal wyłącznie grypserą. Bardzo dobra rzecz, polecam. Czytałam też " Mury Hebronu" Stasiuka, też sporo grypserki. Odpowiedz Link Zgłoś
ratonsitoblanco Re: Grypsera 21.02.07, 23:48 Dzięki za informacje. Szkoda tylko, że tak mało grypsery w literaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza7 Re: Grypsera IP: *.chello.pl 22.02.07, 00:06 Panie Myszu, a mało to Waćpan masz grypsery w Melinie? Odpowiedz Link Zgłoś
ratonsitoblanco Re: Grypsera 22.02.07, 00:26 W tym właśnie problem, że wciąż trochę za mało. Miałem nadzieję, że lektura książek może poniekąd zastąpić brak odpowiedniego nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
bibliotekarz4 Re: Grypsera 23.02.07, 09:32 ooo witam pana! www.ekslibris.fora.pl/viewforum.php?f=12 ^^^^^^ Odpowiedz Link Zgłoś
bbbzyta Re: Grypsera 24.02.07, 12:26 Radzę zajrzeć do Bronisława Wieczorkiewicza, Gwara warszawska dawniej i dziś. Było kilka wydań. Dziełko ma swoje lata, ale gwarze przestępczej autor poświęcił sporo miejsca, i w ogóle to lektura kształcąca i zajmująca :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratonsitoblanco Re: Grypsera 27.02.07, 09:13 Trochę się tego nazbierało. Dzięki. Nie muszę iść do więzienia po naukę:) Odpowiedz Link Zgłoś