Dodaj do ulubionych

czytaliście białe zęby?

IP: phoenix:* / 192.168.5.* 03.05.03, 23:10
bo ja tak, i sama nie wiem, czy ta książka naprawde jest dobra czy po prostu
super wypromowana, jak wspominani nahacz i masłowska w polsce, a harry p. na
świecie.
chcoc białe zęby są o niebo lepsze niż to, co wymieniałam, i bardzo barwne,
inspirujące, soczyste.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielona@ Re: czytaliście białe zęby? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.05.03, 23:15
      Gość portalu: porcupinee napisał(a):

> bo ja tak, i sama nie wiem, czy ta książka naprawde jest dobra czy po prostu
      > super wypromowana, jak wspominani nahacz i masłowska w polsce, a harry p. na
      > świecie.
      > chcoc białe zęby są o niebo lepsze niż to, co wymieniałam, i bardzo barwne,
      > inspirujące, soczyste.

Ale podabała ci się czy nie? Bo to jest chyba odpowiedź na twoje pytanie. nie
      to ładne co ładne, tylko to, co sie komu podoba.

A mnie sie podobały białe zęby. A kupiłam jeszcze przed rozpoczeciem akcji
      promocyjnej
    • Gość: ryża małpa Re: czytaliście białe zęby? IP: *.lublin.mm.pl 04.05.03, 11:17
      Śmy czytali ale kilak miesięcy temu. Nie pamietam wiele poza tym ze mi się
      podobało. Książka jest dobra ale nie jest to wiekopomne arcydzieło, ot , taka
      nieco powazniejsza lektura na wakacje. Fakt że niesie obraz swoich czasów ale
      wydaje mi sie , że duzo ważniejsza i bardziej czytelna była w Anglii niż w
      Polsce - ta rzeczywistośc jeszcze nas nie dotyczy .
    • Gość: mag Re: czytaliście białe zęby? IP: *.duna.pl 04.05.03, 12:24
      czytałam ją podczas ostatnich wakacji,jeszcze przed tym,jak na jej podstawie
      pokazali serial(na BBC).musze przyznac,ze mi sie podobała,mimo że oczekiwałam
      czegoś troche innego.osobiście nie spotkałam się z przedstawionym tam
      środowiskiem, choć przez jakiś czas mieszkałam w opisywanej w kiążce
      okolicy.Ale chętnie wróce jeszcze do "białych zębów' :)))
      • Gość: luna31 Re: czytaliście białe zęby? IP: *.duna.pl 04.05.03, 21:54
        Mnie się bardzo podobała!! I tyle:))
    • hania_76 Re: czytaliście białe zęby? 05.05.03, 10:38
      Czytałam i nijak nie potrafiłam się zachwycić. Niektóre wątki i fragmenty były
      rewelacyjne, ale ogólnie jakaś taka ta książka była nierówna. Podsumowanie:
      dobre czytadło, warto przeczytać, żeby wyrobić sobie opinię na temat mocno
      promowanego produktu, ale bez ochów, achów i zachwytów. Jeśli ktoś nie ma zbyt
      wiele czasu i szuka perełek, to "Białe zęby" taką perełką nie są.
      • Gość: naiwna Re: czytaliście białe zęby? IP: *.ipt.aol.com 05.05.03, 10:48
        hania_76 napisała:

Jeśli ktoś nie ma zbyt
        > wiele czasu i szuka perełek, to "Białe zęby" taką perełką nie są.

A dla mnie perełką są! Może nie są brylantem, ale perełką są z całą pewnością.
        Czy też może raczej perełkami. :))) Postacie były na tyle barwne i żywe, że
        jeszcze kilka dni po skończeniu lektury pałętały mi się wśród wspomnień o
        rzeczywistych osobach! :))
        • hania_76 Re: czytaliście białe zęby? 05.05.03, 10:59
          Gość portalu: naiwna napisał(a):

> hania_76 napisała:
          >
          > Jeśli ktoś nie ma zbyt
          > > wiele czasu i szuka perełek, to "Białe zęby" taką perełką nie są.
          >
          > A dla mnie perełką są! Może nie są brylantem, ale perełką są z całą
          pewnością.
          > Czy też może raczej perełkami. :))) Postacie były na tyle barwne i żywe, że
          > jeszcze kilka dni po skończeniu lektury pałętały mi się wśród wspomnień o
          > rzeczywistych osobach! :))

Postacie tak, ale jak dla mnie to troszkę za mało :-) Ale to moja osobista
          impresja i doznanie!
    • Gość: Kalina Re: czytaliście białe zęby? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 10:53
      A mnie ta książka po prostu zachwyciła. Od dawna nie czytałam nic tak dobrego.
      I nie zauważyłam żadnej wzmożonej akcji promocyjnej.
      • Gość: Annamaria0 Re: czytaliście białe zęby? IP: *.uk.ihost.com 07.05.03, 17:14
        Bardzo mi sie podobaly, takze dlatego, ze przez pol roku mieszkalam 2 km od
        Willesden Green.
    • Gość: dortu Re: czytaliście białe zęby? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 19:37
      Właśnie przeczytałam, owszem, podobała mi się, ale bez szaleństwa. Nie jest to
      książka, którą chciałabym mieć dla siebie. Postacie istotnie sportretowane na
      tyle barwnie i szczegóły ukazane na tyle plastycznie, że ktoś, kto nie zna
      tamtejszych realiów, może sobie wyobrazić bohaterów i ich odczucia. Miałam
      jednak wrażenie, że o ile na początku autorka sobie dobrze radziła z wątkiem,
      potem wymknął się jej spod kontroli i wydarzenia ostatnich paru rozdziałów
      wydają mi się nieco przerysowane. Niemniej przeczytać warto.
      • kate_16 Re: czytaliście białe zęby? 17.07.03, 20:44
        ja wlasnie dwa dni temu ja skonczylam i bardzo mi sie podobala!
        a co akcji promocyjnej??? rowniez w polsce zbyt duzej nie widzialam
    • Gość: Ginny Re: czytaliście białe zęby? IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 17.07.03, 23:02
      Czytałam kilka miesięcy temu (nic mi nie wiadomo o akcji promocyjnej). Nie jest
      to literatura wybitna, ale też nie czytadło do szybkiego zapomnienia. Autorka
      ma doskonały zmysł obserwacyjny, umie budować duże ilości barwnych, ciekawie
      nakreślonych postaci, umie stosować humor sytuacyjny i językowy. Pod koniec
      nieco się zaplątała i akcja uciekła w stronę groteski, ale poza tym: bardzo
      dobra powieść obyczajowa.
    • Gość: czapski Re: czytaliście białe zęby? IP: utp.:* / 10.10.9.* 18.07.03, 10:02
      o jakiej akcji promocyjnej mowisz? mnie jakos nie dotarly jej slady?
    • Gość: aninia Re: czytaliście białe zęby? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 12:26
      akcja promocyjna????żadna,w porównaniu np. z takim "pielgrzymem"(który nawiasem
      mówiąc bardzo mnie rozczarował).Mnie się BZ bardzo podobały.Zadie Smith pisze
      już następną książkę i napewno ją kupie.
      • Gość: vesna Re: czytaliście białe zęby? IP: *.torun.mm.pl 18.07.03, 22:04
        skonczylam wczoraj. milo sie czyta, bez poczucia straty czasu, ale... nic mi
        po tej ksiazce nie zostalo. w zaden sposob nmnie nie poruszyla. postaci tez
        mnie nie przekonaly, zadna nie wzbudzila mojej sympatii, zadna antypatii.
        odkladalam ksiazke na bok i juz jej ze mna nie bylo. o tyle dziwne, ze ja sie
        na ogol bardzo "wczuwam" i przezywam. mimo wszystko - na pewno moge polecic.
        bo fajnie napisane, nieglupie, moze kogos poruszy bardziej niz mnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka