Gość: niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:36 Krzysztof Sroda. "Niejasna sytuacja na kontynencie". Swiat Literacki 2003. Czad. Jazda niesamowita. Koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niech Re: Niech poleca IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.05.03, 18:00 Poczekajcie, wlasnie koncze. Czytac - oczywiscie. Ale juz od pierwszych stron bylem pod wrazeniem. Jak dojde do ostatniej - zaraz sie odezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: Niech poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 21:26 Znalazlem! Znalazlem moj stary watek! A wiecie o czym jest ta ksiazka? Ona jest o podrozy. Ona jest o tej dziwnej podrozy ktora odbywamy nie ruszajac sie praktycznie z miejsca. Ona jest o podrozy ktora wykonujemy w czasie w tempie 24/24. Bo tylko taka podroz tak naprawde odbywamy - inne podroze to tylko obroty kalejdoskopu. I o tym jest ta ksiazka - w sumie przerazajaca. Ale ja mam to przerazenie i te lekture juz za soba. Czego i wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef-ka Re: Niech poleca IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.07.03, 22:50 wlasnie sobie to kupilam, a co sie naszukalam w sklepach... podtytul brzmi:prywatny przewodnik po roznych stronach swiata; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: Niech poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 00:04 No to ci napisze ze autor w koncu dojechal na Kaukaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Niech poleca IP: 62.233.204.* 05.08.03, 12:48 Dzieki za polecenie tej ksiazki, jest naprawde wyjatkowa! Dzieki niej moge sobie wyobrazic jak kiedys wygladalo miejsce mojego dziecinstwa. Niestety swiat pierwszych wypraw autora juz nie istnieje, teraz jest tam osiedle powstale na poczatku lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Niech poleca 05.08.03, 16:43 Choc mlodosc spedzilem gdzie indziej teraz mieszkam dokladnie w okolicach opisanych przez autora. A w tym roku zobaczylem rynek w Krynkach, zbudowany na planie szesciokata. Ta ksiazka jest o spotkaniach, a dla mnie ona sama byla spotkaniem. PS. Niedawno odkrylem strone poswiecona tej ksiazce, na ktorej autor (jak mniemam) raczyl zawuwazyc i moja wypowiedz: www.nakontynencie.czuly.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś