Dodaj do ulubionych

Głupcy umierają

IP: *.clt.bellsouth.net 02.07.03, 14:59
Ta ksiazka ukazala sie wydaniem PIW (jesli mnie pamiec nie myli)
pod tytulem "Smierc frajerom"- o niebo lepsze tlumaszenie, wdlug
mnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.03, 18:36
      Bardzo prosze o jakąkolwiek recenzje. Jestem fanem książek Puzo
      i nie wiem czy kupić tę książkę czy nie.
      • Gość: noida Re: Recenzja IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 22:57
        Zrobiła na mnie kiedyś kolosalne wrażenie ta książka, ale była to pierwsza,
        jaką czytałam tego autora. Też mnie zszkował lekko ten tytuł, moim zdaniem
        poprzedni znacznie lepiej oddawał istotę rzeczy.
        • mika_1 Re: Recenzja 07.07.03, 23:17
          Przeczytałam ją jednym tchem! Niesamowicie mi się podobała. To pierwsza książka Puzo, którą przeczytałam, ale mam już 3 następne. I wierzę, że będą równie dobre!
      • Gość: Padre Re:... IP: *.acn.pl 08.07.03, 00:08
        Ksiazke co prawda czytalem tylko w pierwszej wersji, Smierc frajerom. Ale
        trzeba przyznac, ze jest to ksiazka,ktora chocby nie wiem jak bardzo bylaby
        spaprana przez tlumacza, a jest sporo kaszaniarzy - sam znam ze dwoch, to
        zawsze bedzie dobra.
        Uwazam, ze najlepsze ksiazki jakie napisal Puzo sa poswiecone mafii, a pomimo
        tego ze ta tylko ociera sie o ta tematyke, jest super. Niesamowite jest jak ten
        czlowiek tworzy postacie. Nie przypominam sobie, zeby w jakiejs innej ksiazce,
        postacie drugo planowe byly az tak zywe. Moze sie troche rozplywam nad ta
        ksiazka, ale jest to jedna z moich ulubionych pozycji ksiazkowych i czesto do
        niej wracam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka