iza481 03.07.03, 23:35 Witajcie, mam do Was serdeczną prośbę. Chcę zrobić prezent książkowy 20- letniemu inteligentnemu młodemu człowiekowi, który bardzo lubi dobrą literaturę fantasy. Co z nowości możecie mi polecić z czystym sumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BlueBerry Re: Polećcie mi fantasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 09:40 z czystym sumieniem polecam: "Trylogia zimnego ognia" C. S. Friedman (ale to chyba drogi prezent bo w koncu 3 tomy) jesli czytał Ziemiomorze Ursuli Le Guin to aktualnie pokazały sie dwie pozycje - kontynuacje tego cyklu "Inny wiatr" i "Opowiesci z ZIemiomorza" coś z cyklu Swiat Dysku Terry'ego Pratchett'a - to zawsze sie sprawdza jesli lubi Sapkowskiego i do tej pory nie ma to albo coś z sagi albo może Narrenturm niezla jest tez proza Feliksa Kresa - ostatnio pojawilo sie pare nowosci i wznowien np. "Krol bezmiarow" w jakies ekstra wersji z ilustracjami. tak naprawde wybor jest spory, kwestia czy chce sie kupic cos "bezpiecznego" czy zaryzykowac kompletna nowoscia. tak czy inaczej zycze powodzenia w dobrym wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskier Re: Polećcie mi fantasy IP: *.multioffice.com.pl 04.07.03, 12:24 Jeśli nie przeszkodzi mu fakt, że jest to dość lekka lektura (ale nie głupia) to polecam serie Belgariada i Malloreon Davida Eddingsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solaris Re: Polećcie mi fantasy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 20:18 polecam ksiazke "krolowa zimy". zalatuje romansem, ale bardzo mile sie czyta. tudziez "czarnoksieznik z archipelagu" ursuli le guin. prawdziwe arcydzielo... Odpowiedz Link Zgłoś