Gość: jimka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 22:35 co sądzicie o tej książce????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.krisk Re: MEFISTO - KLAUS MANN 19.08.03, 22:52 Przeczytałem i zapomniałem. W ogóle autorzy w rodzaju Klausa Manna (te kokainy, bohemy i takie tam) nie ruszają mnie w ogóle.. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
davos03 Re: MEFISTO - KLAUS MANN 20.08.03, 05:04 dr.krisk napisał: > Przeczytałem i zapomniałem. W ogóle autorzy w rodzaju Klausa Manna (te kokainy, > > bohemy i takie tam) nie ruszają mnie w ogóle.. > KrisK Dokladnie to samo wrazenie... a raczej brak wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viosna Re: MEFISTO - KLAUS MANN IP: 213.17.239.* 20.08.03, 13:56 W sumie w tej chwili mam podobne wrażenia - przeczytałam tę książkę kilka lat temu i zapomniałam... Ale wydaje mi się, że sama lektura należała do kategorii "jednym tchem", a i wrażenie książka na mnie zrobiła wtedy całkiem-całkiem... Tylko teraz to już niewiele pamiętam. W sumie smutne to trochę - ile jest takich książek :( pozdrawiam v. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: MEFISTO - KLAUS MANN 20.08.03, 14:09 nicpodobnego, świetna rzecz, na ustnej maturze z niem załatwiła nam kilka tematów twoja ulubiona książka - mefisto klausa manna twój ulubiony pisarz - klaus mann i np. mefisto twój ulubiony film - mefisto wg klausa manna do jakichś jeszcze rozważań na tematy istotne też sie dała dopisać :) Odpowiedz Link Zgłoś