Gość: Ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 18:10 Ile najwięcej wydaliście na książki? Oczywiście chodzi mi o jednorazowy wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opty2 Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 19:00 znam takiego, który wydaje 300 stówy na jedną, może być ? to mój M :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fangawnos Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.08, 19:28 raczej 3 stówy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pothkan Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:08 Za jedną - 240 zł (z UK). Jednorazowo - 900 (hurtowo z Amazona, bez przesyłki). Średnia roczna jakieś 2-2,5 tys. PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
narratorek Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 22:19 Jesli chodzi o ksiazki napisane po angielsku to jednorazowo kupilem 7 za okolo 30 zlotych na allegro. A najwiecej za 2 tomy ksiazki do delphi okolo 190 Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 06.05.08, 10:19 opty2 napisała: > znam takiego, który wydaje 300 stówy na jedną, może być ? Uuu, no 30 tysięcy za jedną książkę to sporo. Pewnie jakieś inkunabuły kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.eimperium.pl 07.05.08, 16:37 zależy od literatury, jeżeli chodzi o książkę do pociągu ;) od 10 (na dworcu w katowicach nawet 5 zł) do 40 zł a jeżeli chodzi o literaturę naukową , albumy itd n średnio około 100- 150 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 19:15 268 zł dziś zeszło z mego konta. Czy to najwięcej? Nie wiem, staram się zapominać wszystkie wydatki książkowe powyżej 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 19:57 dominikjandomin napisał: staram się > zapominać wszystkie wydatki książkowe powyżej 50 zł. Bardzo dobra opcja:) czasem niestety jednak jest tak, że żona o nich doskonale pamięta. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 20:14 braineater napisał: > dominikjandomin napisał: > staram się > > zapominać wszystkie wydatki książkowe powyżej 50 zł. > > Bardzo dobra opcja:) czasem niestety jednak jest tak, że żona o nich doskonale > pamięta. Pewnie dlatego jeszcze nie mam żony... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 21:37 O wiele zamało, czytaj za mało niźli bym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 05.05.08, 21:37 za mało oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.users.attu.pl 07.05.08, 16:01 dominikjandomin napisał: > Pewnie dlatego jeszcze nie mam żony.. Hmm... ja odwrotnie... wznoszę modły zeby mój przyszły mąż wydal cokolwiek na jakąkolwiek książkę.... jak na razie nie pali się do tego... żeby chociaż pożyczył jakąś ode mnie :) ehhh :) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 10.05.08, 15:12 > Bardzo dobra opcja:) czasem niestety jednak jest tak, że żona o nich doskonale > pamięta. Ja się po prostu w domu nie przyznaję, że znów coś kupiłam - o pieniądze nikt mi co prawda nie suszy głowy, ale o miejsce w domu już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 10:48 a z 500 w merlinie, sporo kasy tam przepuszczam, zwykle zbieram do koszyczka i potem hurtem kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.radioalfa.pl 07.05.08, 14:35 merlin jest bardzo drogi, skoro tyle wydajesz lepiej skorzystaj z jakiejś innej księgarni,sporo zaoszczędzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilla Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.aster.pl 08.05.08, 10:01 nieprawda merlin tanszy niz wiekszosc ksiegarni na dodatek dostarcza mi za darmo od lat - tez tam kupuje w duzych ilosciach ale ostatnio na amazonie poplynelam za chyba 400 dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.radioalfa.pl 08.05.08, 11:30 najtańszy?chyba gadasz bzdury albo nie umiesz sprawdzać cen i warunków w innych sklepach! merlin jest jednym z najdroższych sklepów, no chyba,że prownujesz z amazonem!Myśl dzieczyno, to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.acn.waw.pl 10.05.08, 07:48 Merlin tani był kiedyś. Te czasy dawno minęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.acn.waw.pl 10.05.08, 07:50 A w temacie wątku - ok. 330 zł za jedną książkę. Na zbiorcze zakupy pewnie udało mi się z 500 wydać. A w okresie zakupu podręczników szkolnych dla dzieci to z 700, ale nie wiem, czy to się liczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lorukan Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.compi.net.pl 09.05.08, 00:40 No to niezła sumka, ja się przyznaję do jakichś 200-250 zł - miałem parę rzeczy w koszyku, a Merlin dał jeszcze dużą promocję na ksiażki Pratchetta i... :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiasl Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 14:42 Pytanie jest źle zadane. Przeciez zupelnie nie ma znaczenia czy np. trzy dni pod rzad wyda sie 50 zl czy w jeden dzien 150. W kupowaniu liczy sie rozsadne myslenie. Jesli ktos trzyma sie sztucznej bariery (finansowej badz psychologicznej) ze moze wydac jednokrotnie x, szkodzi sam sobie, kupujac drozej i majac mniejszy ksiegozbior za te sama cene, za ktora ktos inny bedzie mial taniej i wiecej. Ja wydaje jednokrotnie wielokrotnosc tego, co napisaliscie w tym watku, ale dlatego, ze dlugo komponuje liste zakupow, sprawdzam ceny w roznych miejscach i ostatecznie kupuje duza ilosc, osiagajac duze upusty, pilnujac, zeby kupic w okresie nawarstwionych rabatow/wyprzedazy itd. Np. w Merlinie ceny nowych, bestsellerowych ksiazek udaje sie zbic o kilkadziesiat % kupujac w okresie 20%rabatu na bestsellery, polaczonej w okresie promocji 10% na wartosc koszyka za platnosc w okreslony sposob, lub placac bonem kupionym wczesniej duzo taniej na allegro. W malej ksiegarni zas klient kupujacy duzo na raz rowniez jest w stanie trafic na tematyczna promocje z dodatkowym rabatem za ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladeria Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 15:59 125 zł, z czego zapłaciłam 88,90 :D (promocja w empiku z okazji międzynarodowego dnia książki - co trzecia książka gratis) Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 14:56 Podziwiam Was, to ogromne pieniądze! Szczerze powiem, że w ciągu ostatniego roku wydałam na książki może ze 100 zł i to dlatego, że były to prezenty. Jestem regularną klientką naszej, całkiem dobrze zaopatrzonej biblioteki, ale na kupno książek ani mnie nie stać, ani nie mam na nie miejsca w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beksinski Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: 193.120.72.* 07.05.08, 16:25 okolo 480 zlotych za 1 ksiazke. Bardzo waska dziedzina zoologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: 81.219.244.* 07.05.08, 16:27 W przeliczeniu na Polskie ok. 1000 zł w jednej księgarni, a potem dwa razy po 400 zł w dwóch kolejnych tego samego dnia. Oczywiście zastosowanie naukowe... Odpowiedz Link Zgłoś
martica lepiej byloby zapytac ile srednio wydajecie 07.05.08, 17:03 i to nie na ksiazki naukowe, ale takie do czytania, bo to bardziej miarodajne. U mnie to regularnie w granicach do 100 zl na miesiac. Nie moge zyc bez ksiazek - po prostu je pozeram :)). Minimum dwie, trzy na miesiac. Pozdr dla moli ksiazkowych :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefka Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:20 hmm ok 1000 ale to raz i dawno :) teraz staram sie nie przekraczac 300zl miesiecznie na beletrystyke. Drugie tyle wydaje moj maz na plyty z muzyka. Fajnie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soul.brother Mam pytanie do nałogowych kupowaczy 08.05.08, 12:06 Co robicie z tonami, czy nawet dziesiątkami ton tak ochoczo kupowanych, lecz przeczytanych juz książek? Ktoś, kto naprawdę kupuję (nie chodzi o Internetowych mitomanów) zapewne zrozumie problem składowania ogromnych ilości makulatury, która już została przeczytana. Do której się już nie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefka Re: Mam pytanie do nałogowych kupowaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 01:03 ja jestem w trakcie budowy domu :) bo w mieszkaniu juz sie nie mieszcza. Oczywiscie w projekcie zostala uwzgledniona biblioteka :D i to jest najpiekniejsze. Nie lubie wydawac moich ksiazek, ani ich pozyczac. Stoja grzecznie na polkach i niegrzecznie w stosach na podlodze i jest ok. Strasznie zle sie czuje jak ktos obcy dotyka moich ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
regndronning Re: Mam pytanie do nałogowych kupowaczy 09.05.08, 07:21 domek... w mieszkaniu 2 pokojowym trudno bylo nam sie pomiescic.. duzy regal, ktory mozna rozbudowac, zaluje ze nie wpadlam wczesniej na regal z metalowymi polkami :) bo drewniane sie niestety w pewnym momencie zaczynaja wyginac. Regal stoi w gabinecie i zajmuje wieksza czesc pokoju, do tego duza stara stylowa biblioteka... pozniej bedzie sie dobudowywac polki na korytarzu... aaa.. i prosze nie nazywac ksiazek makulatura :) nigdy nie wiadomo co sie kiedys przyda, zwlaszcza jesli ktos ksiazkami pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 17:49 Ok 650 zł - Świat Ornamentu - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
usmiecham-sie Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 07.05.08, 19:24 najwięcej wydane na jedną: ok. 70 zł najwięcej wydane na jednorazowy zakup: ok. 150 zł zazwyczaj kupuje po kilka - kilkanaście książek w miesiącu + prasa bo kocham antykwariaty, tanie książki, poluje na wszelkie książkowe okazje... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exilvia Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.aster.pl 02.06.08, 22:03 Uśmiecham się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Nie wydaję ani grosza IP: *.acn.waw.pl 07.05.08, 22:01 Chodzę do biblioteki, gdzie mogę sobie nabrać furę książek całkiem za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 22:51 jednorazowo ok 200-300 max, miesiecznie 300-500, ale w grudniu przekraczam limit, bo mysle, ze wszyscy lubia ksiazki jak ja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.chello.pl 07.05.08, 23:02 500 zł :) ---------------- www.e-grafolog.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Około 4200 zł IP: *.aster.pl 07.05.08, 23:50 Książki prawnicze (na użytek prywatny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Sunchine Re: Około 4200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 14:34 Ojej, to rzeczywiscie sporo. Ja az tyle to nigdy, zazwyczaj co miesiac-dwa oprozniam koszyk w Merlinie. Najwiecej to chyba 150, moze 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 08.05.08, 07:42 zdarza mi się okolo 200 zł miesięcznie, ale 150 często :) najczęsciej kilka pozycji, jak cieniutko z kasą to chociaż 1 książka dla mnie lub dla synka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczucholand Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: 82.139.50.* 08.05.08, 09:11 1400 zł jednorazowo. za sztuke nie pamietam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: 82.177.11.* 08.05.08, 10:09 Jednorazowo to ok. 300 zł. Miesięcznie to średnio 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 08.05.08, 12:20 Ja wydaje okolo tysiaca zlotych raz na 3 miesiace. Staram sie zamawiac tam, gdzie koszty przesylki za granice po czesci pokrywa sprzedawca. Niestety nie jest latwo taka firme znalezc- ostatnio mialo byc zero za przesylke, potwierdzone mailem, a sie okazalo, ze sobie doliczyli ekstra 200 pln. Przykro. A nadmiar przeczytanych? Nie mam z tym problemu - wlasnie przymierzam sie do zanabycia nastepnej szafy bibliotecznej- lubie wracac do wielu przeczytanych pozycji. A i pozyczam zaufanym (tzn tym, co oddadza) wiele ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 08.05.08, 21:11 W ciągu jednego miesią cas ponad 1000 zł. Popłynęłam na fali gwiazdkowych zakupów;) Miesięcznie średnio ponad 200 zł. A odpowiaqdając na pytanie - co z nimi robię - jak przeczytam, na trzeźwo oceniam, czy cicałabym ja czytac potem, czy przyda mi się lub moim dzieciom, i jak nie - puszczam na Allegro bądź na podaj.net, odzyskana w ten sposób kase lub punkty na podaju wydaje na nastepne książki i tak to sie kręci... A co do biblioteki - po piewrwsze nie wszystkie skiązki kt. chciałabym przeczytać tam są, poza tym niektóre muszę po prostu mieć u siebie na półce, choćby nie wiem co, na przykład wsz. ksiązki M. Janion (nasza biblioteka publiczna na prz. nabyła do tej pory dopiero dwie, w tym jedna na mój wniosek), Transgresje czy serię Punkt po Punkcie. Wogóle jak wchodze na strone mojego ulubionego wydawnictwa Słowo.Obraz/terytoria, to wsz. hamulce finansowe puszczają;( Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 09.05.08, 11:25 Książki szkole dla córy - 300-400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 11.05.08, 12:28 najwieksze zamówienie na merlinie-ok. 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
fucking-princess Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 21.05.08, 07:12 stanowczo za duzo ;) moge nie miec co jesc, ale musze miec co czytac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2-bad Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 21.05.08, 14:12 Jednorazowo ponad 400 zł. Byłam niedługo po wypłacie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 21.05.08, 17:21 Ja właśnie w poniedziałek zamówiłem w Merlinie 3 paczki z 10 w sumie książkami na łączną kwotę 386 zł. Statystycznie wydaję na książki około 500 zł miesięcznie, a nierzadko cały mój dochód. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki książki są zdecydowanie za drogie 21.05.08, 19:44 Wolę wydawać kasę na tipsy i solarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez loginu Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.ghnet.pl 22.05.08, 14:33 kupienie jednej ksiazki jest dla mnie wwielkim wydatkiem , więc na wiecej jak jedna nie mogę sobie pozwolić. tak więc 40 zl to max. ostatnio upiłam Kaplana, Kotowskiego i szcześliwie odkupiłam go od osoby, która już przeczytała, Także zaoszcześdzilam 20 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 17:58 to wydatki które skrzętnie ukrywam przed żoną i...sobą jednorazowo 1000 złotych zostawiłem , ale moje hobby to stare książki...zresztą ostatnimi czasy już tak nie kupuję zdarzały się paczki za 600- 700 złotych, czasami kilka reprintów, innym razem jakaś przedwojenna encyklopedia....książki to jak hazard, mogą doprowadzić do ruiny...także duchowej ale....warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.inc Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 02.06.08, 15:13 ostatnio: merlin.pl/Apelacja_John-Grisham/browse/product/1,600145.html merlin.pl/Zaginiony-dziennik-Indiany-Jonesa/browse/product/1,598673.html merlin.pl/Nazywam-sie-czerwien-okladka-miekka_Orhan-Pamuk/browse/product/1,498536.html daje ponad 100pln i tak mniej więcej co miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Ile najwięcej wydaliście na książki? 02.06.08, 16:51 hehehe, jak dotąd pare tysięcy. na liście życzeń polskojęzycznych wydanych już pozycji mam tyle, że potrzebuję jakieś dwadzieścia batona, żeby zagarnąć (przy założeniu, że będę miał gabinet- bibliotekę). ponieważ studia skończyłem nie czuję tego niemrawego ciśnienia, żeby mieć najciekawsze rzeczy (do n.rz. rocznie możnaby zaliczyć tak co najmniej ze sto pozycji). proponuję wyluzwać i przejść się do taniej kniży - można się chwalić ile procent taniej się kupiło rzeczy które i tak możemy przeczytać nie kupując ich na chama wcześniej. teraz ha-arty rzucili na tanią. wyd. Czarne też się skusiło, żeby sprzedawać w taniej. no, to jest w czym wybierać. gdzieniegdzie pojawia się Murakami. Odpowiedz Link Zgłoś