Gość: nosek IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 13:29 Czy ktoś zamawiał książki z Amazon w Wielkiej Brytanii? Czy można liczyć że przybędą szybciej niż ze Stanów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: seek Re: Amazon UK IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 14:33 zmamwialem z UK, ale nie z Amazonu, tylko bezposrednio od wydawcy w Oksfordzie, szlo 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Amazon UK IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 14:35 Ze Stanów z Amazon szło nawet krócej niż dwa tygodnie, ale z UK jeszcze nie zamawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Amazon UK 16.09.03, 14:47 w związku z wąskim gardłem jakim są polscy dostawcy, okres oczekiwania jest prawie taki sam z USA jak z UK (przy książkach dostępnych od razu z magazynu - do 2 tygodni). tacy 'polscy dostawcy' często kompletują sobie ilośc przesyłek, żeby dwa razy nie jeździć, a co! dla porównania - zamówiłem coś w polsce z francuskiego amazona z dostawą na adres paryski. było za dwa dni (sik!) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Amazon UK 16.09.03, 14:44 Zamawiałam tylko raz (to jednak droga impreza). Zamawiałam w piątek po południu (ok. 17.00) dostałam pocztą w poniedziałek. Niezłe co? Annika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Amazon UK IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 15:10 Nieżle! Ale zwykłą Airmail czy Priority Express? bo taka opcja kosztuje ponad 25 funtów za przesyłkę, co w moim przypadku znacznie przekracza wartośc samej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gava Re: Amazon UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 15:04 Zamawiam i z UK i z USA. Nie zaobserwowałam większych różnic. Tak czy siak ok. 10 dni mi wychodzi czekania. Są za to czasem różnice w cenach. Odpowiedz Link Zgłoś