Gość: wacek IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 11:46 Witam! Zaproponujcie mi jakiś tytuł autorstwa ww. Będę wdzięczny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Druss Re: kapuściński IP: 81.210.22.* 22.10.03, 12:05 Cesarz, Imperium, Lapidaria, Heban, Wojna futbolowa... Każdy z tytułów moze byc świetnym poczatkiem znajomości...:0) Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keja Re: kapuściński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:37 słuchaj a może wiesz w której książce Kapuściński pisał o Chinach? Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: kapuściński IP: 81.210.22.* 22.10.03, 12:49 Hej. Kapuściński, przynajmniej AFAIK, nie ma na swoim koncie książki, któraby konkretnie zajmowała się tematyka chińską. Chiny wystepują raczej jako tło, odnośnik, gdy jest mowa o Azji, przeludnieniu, prawach człowieka itp. Podobne wzmianki znaleźć można w Lapidariach... Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keja Re: kapuściński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 15:13 dziękuję Ci bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: kapuściński 22.10.03, 12:27 zaczynałam od Cesarza, potem był Szachinszach, potem Jeszcze dzień życia. To chyba wszystko, ale sądząc po tych książkach, zgadam się z przedmówcą - po co kolwiek sięgniesz, jest dobre. A jak Ci się nie spodoba, ty znaczyć będzie, że cokiolwiek innego tego autora też by Ci się nie spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_bloku Re: kapuściński 22.10.03, 13:26 Jakieś dwa-trzy tygodnie temu był w "Wyborczej" fragment "Podróży z Heroodotem", w całości poświęcony Chinom. Ale generalnie Kapuściński Chinami raczej się nie zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: kapuściński 22.10.03, 15:16 baba_z_bloku napisała: > Jakieś dwa-trzy tygodnie temu był w "Wyborczej" fragment "Podróży z > Heroodotem", w całości poświęcony Chinom. Ale generalnie Kapuściński Chinami > raczej się nie zajmował. Fragmenty, ktore drukowala GW, opisywaly podroz do Indii a nie Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_bloku Re: kapuściński 23.10.03, 10:35 g.i.jane - 11 października ukazała się w GW piąta część "Podróży z Herodotem", zatytułowana "Sto kwiatów przewodniczącego Mao", poświęcona w całości Chinom. Ciekawa jestem, kiedy będzie można kupić całą książkę... Odpowiedz Link Zgłoś