joankawm 20.11.08, 16:55 Czy wiecie może kto napisał książkę "Kaktus w sercu."?Autorką jest niby Barbara Jasnyk, bohaterka filmu "Teraz albo nigdy". Ksiażka ma się wkrótce ukazać na rynku. Więc zastanawiam się, kto stoi za tą B. Jasnyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sajgonetka Re: "kAKTUS W SERCU" 20.11.08, 21:50 merlin.pl/Kaktus-w-sercu_Barbara-Jasnyk/browse/product/1,625473.html#fullinfo w Merlinie też tak mówią.. plus komentarz "recenzentki" daje wiele do myślenia ;) ot, kolejny gadżet nabijający kasę tvn'owi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: "kAKTUS W SERCU" 20.11.08, 22:56 Huhuhu, 'recenzetka' dziwnym trafem recenzuje tylko to, co firmowane jest metka tvn-u. Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: "kAKTUS W SERCU" 21.11.08, 10:43 Ja bym obstawiała Grocholę - ksiązka ma okładkę podobną w formie to jej książek wydanych w tym wydawnictwie i tematyka też by się zgadzała. A ponieważ autorka już i tak ma wyrobione nazwisko, to nie potrzebuje się promować w kolejnej książce. ... choć oczywiście to tylko moje przypuszczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: "kAKTUS W SERCU" 21.11.08, 16:31 ilenia napisała: > Ja bym obstawiała Grocholę - ksiązka ma okładkę podobną w formie to > jej książek wydanych w tym wydawnictwie i tematyka też by się > zgadzała. A ponieważ autorka już i tak ma wyrobione nazwisko, to nie > potrzebuje się promować w kolejnej książce. Odwrotnie. Ponieważ ma wyrobione nazwisko i wszystko, co nim podpisze, się sprzeda, to nie miałoby w jej przypadku sensu wydawać książek pod nazwiskiem cudzym. A z punktu widzenia TVN-u lepiej, bo taniej, było zamówić książkę u kogoś piszącego tak samo dobrze, ale nieznanego. Odpowiedz Link Zgłoś
dudeman Re: "kAKTUS W SERCU" 21.11.08, 16:58 Zgadzam się z Pavvką, to na pewno nie Grochola. Wydawnictwo pewnie to samo, stąd podobieństwo okładek Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_pawelka Re: "kAKTUS W SERCU" 21.11.08, 17:44 Autorem może być też mężczyzna, ale tak czy siak, raczej debiutant - osoba z nazwiskiem sprzeda dziełko nawet wątpliwej jakości. W tym zresztą przypadku najważniejsze jest bazowanie na popularności serialu, fani i fanki zainwestują w powieść, nawet gdyby była podpisana Jasio Srasio :) -- Ja jestem zachłanna wspólnego snu, splotu bez tchu, dotyku stóp i czułych gestów... Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: "kAKTUS W SERCU" 22.11.08, 08:00 Wydawnictwo jest na 100% to samo, a oni projektują okładki wg serii, tzn każda seria ma swój styl wyrażający się w okładce. Poza tym myślę, że tvn akurat nie musi liczyć się z kosztami :) tak na marginesie to wymyślili niezły sposób na reklamę, uważam że to całkiem ciekawa promocja, wcześniej się z tym nie spotkałam. Zobaczymy czy się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: "kAKTUS W SERCU" 22.11.08, 15:15 A ja sie boję, że książka będzie przereklamowana, chociaż reklama jest bardzo ciekawa.Wychodzę z założenia, że dobry produkt ( w tym wypadku książka) nie potrzebuje reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
trinkulo Re: "kAKTUS W SERCU" 22.11.08, 16:13 Ale z Ciebie idealistka! Nawet najwspanialsza książka nie ma dzisiaj najmniejszych szans zaistnieć na rynku bez reklamy. Brutalna prawda. Dobry produkt + dobra promocja = sukces. Niestety mamy coraz wiecej specjalistów od promocji, a coraz mniej dobrych książek. Stąd te sukcesy ostatnio jakieś podejrzane... Ja obstawiam grocholę lub inną topową pisarkę tzw. sektora kobiecego.Dostała dużą kasę za napisanie za Basię Jasnyk i robią wokół książki dym, a o wszystkim dowiemy się w swoim czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: "kAKTUS W SERCU" 23.11.08, 21:43 polecam :) fajny materiał: dziendobrytvn.plejada.pl/24,12820,news,,1,,ghostwriter,aktualnosci_detal.html#autoplay Odpowiedz Link Zgłoś
joankawm Re: "kAKTUS W SERCU" 29.11.08, 13:31 Do widmo i jak się czyta? Warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: "kAKTUS W SERCU" 29.11.08, 15:17 ten kto pisze scenariusz serialowy, ja nie oglądam, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dino Re: "kAKTUS W SERCU" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 08:57 a może www.canonart.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_pawelka Re: "kAKTUS W SERCU" 13.12.08, 14:45 dziendobrytvn.plejada.pl/24,13634,wideo,,71051,8222kaktus_w_sercu8221_8211_kto_naprawde_napisal_te_ksiazke,aktualnosci_detal.html Gdyby to kogoś interesowało - autorzy książki się ujawnili. Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnanocka Re: "kAKTUS W SERCU" 15.12.08, 13:02 tu również rynek-ksiazki.pl/aktualnosci/co-dwa-piora--to-nie-jedno_18460.html Odpowiedz Link Zgłoś
joankawm Re: "kAKTUS W SERCU" 15.12.08, 16:00 No to juz znamy autorów.Pozostaje pytanie, czy warto przeczytać? Czy to może być fajne babskie czytadło? Meldujcie się, kto przeczytał! Ile dalibyście w skali 1-6? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.s. Re: "kAKTUS W SERCU" IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.08, 16:16 naprawde rzadko, bardzo rzadko czytam literature kobieca. kiedys czytywalem z nadzieja, ze dowiem sie o slabej plci czegos wiecej, ubogace sie:). niestety ani nie ubogacilem sie, wrecz przeciwnie- po przeczytaniu kolejnego romasidla o niszczesliwej milosci zdziadzialem do reszty. wole wylacznie prawdziwie meska literature np. ksiazke kucharska lub pscherymbla. te bardzo ubogacaja! m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: "kAKTUS W SERCU" 15.12.08, 19:52 zapraszam na MOLE-tam sa wszelkie linki do tego:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lania Re: "kAKTUS W SERCU" IP: *.icpnet.pl 08.01.09, 19:47 przeczytałam tą "ksiażkę", poprostu szkoda czasu, DNO i jeszcze raz WIELKIE DNO. Tak jeszcze źle napisanej ksiazki juz dawno nie czytałam,koszmar który sie ciągnął i konca nie bylo widac, a dotego jeszcze zapożyczenia z filmów, opisy ktore do niczego nie pasuja, az zal było czytac. goraco odradzam a do autorki "nie karć wiecej czytelników porostu nie pisz ksiązek bo tego nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś