eeela 29.12.08, 16:48 Tytułowy pan został mi polecony. Nic o nim nie wiem, w wyszukiwarce nic nie ma, a recenzje amazonowe są niewiele mówiące. Czy ktoś może czytał cokolwiek i mógłby się podzielić opinią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gary Re: Ian Irvine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 12:03 na ebay jest mnostwo jego ksiazek, w wielu jezykach. kup, przeczytaj i sie dowiesz. co za problem. w koncu ksiazki nei czyta sie dla recenzji. az tak zawierzasz opinii innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Ian Irvine 30.12.08, 13:56 Gość portalu: gary napisał(a): > kup, przeczytaj i sie > dowiesz. co za problem. w koncu ksiazki nei czyta sie dla recenzji. az tak > zawierzasz opinii innych ? W ogóle zlikwidujmy to forum, inne podobne też, po co się w ogóle komunikować, wymieniać wrażeniami, polecać coś lub przestrzegać przed itp. Super po prostu:/ Zależy o czyich opiniach mówimy, tak poza tym;) Ja kilka dobrych książek właśnie dzięki forum przeczytałam, myślę, że jeszcze więcej przeczytam i wiem też, że gdyby nie tutejsze forum/fora, to najprawdopodobniej pewnymi interesującymi tropami lekturowymi w ogóle bym nie poszła. Czy to jest nic? Pana nie czytałam, więc nie pomogę, ale na Biblionetce np. jedyna jego książka została raczej nisko oceniona, choć tylko przez dwie osoby;) Wygląda na fantasy... Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Ian Irvine 30.12.08, 16:24 To, że jest to fantasy, to ja wiem :-) Pytanie tylko, jakie. W tym gatunku przeważa niestety straszna miernota, i dobre książki to rzadkie perełki. Nie chcę wydawac pieniędzy na straszną miernotę, muszę najpierw sprawdzić, czy to jest na jakimś przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Ian Irvine 30.12.08, 16:22 Mam taką zasadę, że nie wydaję pieniędzy na coś, co mi się może nie spodobać. Dlatego zawsze jeśli kupuję coś 'w ciemno', wolę zasięgnąć wielu opinii, i na ich podstawie decydować, czy książka ma szanse na moją sympatię, czy nie. Na tym forum znam wiele osób, których opinie cenię i nie mam problemu z opieraniem swoich książkowych decyzji na ich zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
y3y Re: Ian Irvine 30.12.08, 23:10 "na ebay jest mnostwo jego ksiazek, w wielu jezykach. kup, przeczytaj i sie dowiesz. co za problem. w koncu ksiazki nei czyta sie dla recenzji. az tak zawierzasz opinii innych ? " Ta odpowiedz jest zupelnie bez sensu ... Po to jest to forum aby o ksiazkach dyskutowac a nie odsylac do ebaya - chyba , ze Ty tam sprzedajesz ksiazki . Ja osobiscie niewiele Tobie pomoge bo autora nie znam. Zajrzalam na niemiecka strone fantastyki i znalazlam 2 ocenione ksiazki tego autora. Jedna z nich to "cien na szkle" - na 5 gwiazdek ma 3 i troszeczke. Jakas inna ksiazka (po angielsku GEOMANCER )ma 1 gwiazdke. Tyle sie dowiedzialam - czyli niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś