Gość: trydzia Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.50-79-r.retail.telecomitalia.it 07.11.09, 00:11 hej Asik, ksiazka toczy sie pod koniec II wojny ale jest pieknie napisana, jest co prawda troche opisow wojny i scen dramatycznych, ale dzieki temu wszystkie inne czarujace sceny nabieraja zupelnie innej wartosci. Uwazam, ze ksiazka jest rewelacyjna, rowniez dzieki temu kontrastowi, ktory nadaje ostrych kolorow calej fabule. Pozdrawiam, trydzia Odpowiedz Link Zgłoś
stoerungsquelle Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 08.11.09, 23:09 O tej jeszcze nie sylszalam... ---- Amalia ANGELLINNI Lovefool - Czytaj za darmo fragmenty książki po polsku www.scholar-online.pl/viewpage.php?page_id=119 „Zamówiłam i przeczytałam. Chyba z przekory, bo nie wierzyłam, że można napisać coś podobnego do Zmierzchu, a mimo wszystko tak innego. A jednak Amalia stworzyła coś, czego się nie spodziewałam. Zamówiłam, dostałam, zaczęłam czytać i nie oderwałam się, póki nie doczytałam do końca.“ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 15:04 "Bikini" właśnie skończyłam ją czytać, jest świetna, polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: 188.33.15.* 24.01.10, 01:18 Przeciez to kretyn....Po co recenzje? www.pisarka.pl Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 24.01.10, 20:03 Może nie mam racji, ale wydaje mi sie, że krytyka, która przystoi czytelnikowi, to już niekoniecznie koledze/koleżance po piórze. Oczywiście, pisarz też może być czytelnikiem, ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
codeks Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 25.01.10, 18:58 Gość portalu: Ja napisał(a): > Przeciez to kretyn....Po co recenzje? > www.pisarka.pl > Tekst linka Trzeba mieć niezwykły poziom arogancji, aby tak napisać. Myślę, że nazwany tak "kretyn" mógłby to zaskarżyć, gdyby to wiedział. Nie znałem jak dotychczas osoby kryjącej się za "pisarka.pl". Teraz już znam. I czuję niesmak na granicy obrzydzenia. Aż trudno uwierzyć, że to córka Terakowskiej... Pomijając nawet "autolans" do granic przyzwoitości na tym forum. Wygląda na to, że jedynym osiągnięciem tzw. pisarki.pl jest nazwisko jej matki, którą bardzo cenię. Nie sądzę, aby Terakowska nazwała kogokolwiek "kretynem". To nie jej klasa. Myślę, że byłoby jej wstyd za córkę... Zabolało mnie to, ponieważ, akurat "Bikini" jest mi bliskie. Dawno nie czytałem tak dobrej książki. Pisarka Nowak? Ja przepraszam bardzo za mój śmiech... Ktoś słyszał o "pisarce" Nowak??? Pani Nowak (osiągnięcia: córka Terakowskiej): co się Pani stało? Skąd ten jad? Nie każdy musi wyglądać tak jak Doda. Można być także brzydką kobietą. Ale można przy tym zachowywać się z godnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemna blondynka Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 22:36 codeks napisał: czuję niesmak na granicy obrzydzenia. > Aż trudno uwierzyć, że to córka (...) Można być także brzydką kobietą. No to se (i się) pan popisał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: 109.243.77.* 21.02.10, 02:44 nie uważam, że to kretyn tylko Samotność w sieci. A moje tzw osiągnięcia to 2 książki plus trzecia wiosna i nie będę się tłumaczyła. Mnie też mozna nazwac kretynką. Mam prawo mieć własne zdanie i je wyrażać Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 21.02.10, 12:47 a możesz to samo napisać po polsku? mnie się wydaje, że w dobrym tonie jest szanować konkurencję, a pisarz dla pisarza jest potencjalną konkurencją. Sądzę, że co wolno krytykowi literackiemu albo zwykłemu czytelnikowi, to nie przystoi innemu pisarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: 109.243.191.* 21.02.10, 18:59 Masz rację. Niepotrzebnie to napisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MajaJ Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 09:55 Zaczęłam kiedyś czytać "Samotność.." i nie dałam rady, ale ktoś mi podarował wersję na CD do słuchania. Prószyński wydał to kiedyś w interpretacji D. Stenki i K. Globisza i mówiąc szczerze słuchało się tego świetnie, potem ukazał się wersja czytana przez Chyrę i Cielecką, ale to już nie to, chociaż słuchałąm tylko fragmentów na audiobook.pl. Mam mieszane uczucia co do audiobooków, ale może więc i Bikini da się przesłuchać? Czyta Rafał Królikowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakat Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.radom.vectranet.pl 28.02.10, 16:59 Właśnie skończyłam słuchać audiobooka"Bikini".Dla mnie to rewelacja. Ksiązka jest bardzo interesujaca mimo, że tematyka wojenna zwykle mnie odstrasza. Słuchanie jej w wykonaniu Pana Królikowskiego co sama przyjemność. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak2010 Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.10, 13:50 Codeksie, a widziałeś kiedyś Nowak w realu? Polecam na odchudzanie. Nie jadłem potem tydzień. Popatrz na jej bloga, ale nie czytaj. podpieranie sie mamusią, tatusiem, siostrunią, domkiem mamusi...jak jej zabierzesz to wszystko to nowak zniknie. Stara, zgorzkniała kobieta zjarana fajkami, zyje z tego co wyżebra od znajomych. Znam ją od 20 lat i kurwica mnie bierze jak nowak sie kreuje na kogos kim nie jest. Nie podskoczy gosce szumowskiej nawet do piet a goska ma ją..., wszystko załatwiła jej ŚP. Dorota. Pamiętam jak redagowała jej teksty godzinami i załamywała ręce.... Jedyne czego jej nie brak to masz rację tupetu. Zero klasy. Ale może wciskać kicior tym panienkom co czytają to gówno o pogodzie i jej łóżku. My którzy znamy jej życie i jej morale, tylko możemy się śmiać.........zakłamana kobieta, która tak naprawdę nie ma nic do powiedzenia, na niczym ,tak naprawde, sie nie zna , nie ma pasji, nic jej nie interesuje. cos tam wie ale nie do końca, coś tan czyta, ale czy ze zrozumieniem, pod publikę. Ciągle tylko ja ja ja i moje. Ja i moj kot, ja i moja doniczka, ja i ja obok siebie. Syndrom samotnej starej panny. Uwielbia za to pogrzebac innym w brudach, portfelach, podsłuchiwać, podglądać etc... nie ma swojego życia tylko leży w wyrze i jej świat to tv , interenet i to co podsłucha w kolejce po fajki. wegetacja.....Ktoś kto czyta , kocha literaturę miałby tyle pokory żeby nazwać się www. pisarka? Dorota nawet nie miałaby takiego tupetu.. Odpowiedz Link Zgłoś
codeks Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 19.03.10, 22:43 Nie widziałem Nowak i nie chcę widzieć. pisarka.pl mnie przestała interesować. To nie forum egzystencjonalne. Tylko ten "kretyn" mnie zdenerwował. Bo "Bikini" to naprawdę książka warta czasu. Ave Codex Odpowiedz Link Zgłoś
megi1973 Re: BIKINI Janusz Wiśniewski 08.11.10, 14:07 Gość portalu: Ja napisał(a): > Przeciez to kretyn....Po co recenzje? > www.pisarka.pl jestem w szoku!!!! Myślałam,że ludzie czytający książki posiadają jakąś kulturę osobistą:( Nie chcę więcej słyszeć o Terakowskiej ani o jej córce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.aster.pl 04.03.10, 14:22 No tak ,ale temat jest tutaj bardzo mylacy.jednak na mała chwile z kultura i ksiazka warto posiwecic chociaz godzine dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.torun.mm.pl 05.03.10, 10:02 Książka jest rewelacyjna.Początek może zniechęcic ale jest pełna akcji, ,trzyma w napięciu trudno od niej się oderwać .ja czytam ją drugi raz i zupełnie na co innego zwracam uwagę ...właśnie teraz.Wielki szacunek dla Pana Wisniewskiego ...za napisanie tej książki.Facet ma ogromną wiedzę i świetnie potrafi ją sprzedać .Cudownie pokazana jest kultura , obyczajowość Amerykanów......Polecam Warto ja Przeczytać .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 14:37 Koniecznie przeczytaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 08:05 Nadziałam sie na taka recenzje akurat: krytycznymokiem.blogspot.com/2009/08/bikini-janusz-l-wisniewski_01.html bernadettadarska.blog.onet.pl/Lekko-i-z-umiarem-M-Kalicka-Re,2,ID390044607,n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja słucham Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.11, 21:49 Hej, ja znalazłem książkę w wersji audio - o tutaj: www.nexto.pl/rf/pr?p=12838&pid=156581 Myślę, że to świetny sposób dla osób, które pracują przy komputerach i mają zmęczony wzrok (jak ja) albo dla osób, które nie bardzo mają czas czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: BIKINI Janusz Wiśniewski IP: *.icpnet.pl 13.07.18, 01:28 taka sobie, dobra, ale ma dużo wad. Odpowiedz Link Zgłoś