podkoweczka5 16.03.10, 16:21 Jak w tytule, gdzie taka włóczkę można kupić w Polsce i i do czego jest najlepsza? Może ktoś wie? Proszę o pomoc i dziękuję. pozdrawiam maria Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podkoweczka5 Re: spandex- gdzie? 17.03.10, 16:48 Przeczytałam sobie i ja , ale dalej nie wiem, co to oznacza w praktyce. Czy spandex, to dodatek do innych włóczek , jest osiągalny w Polsce, no nie wiem i już. pozdrawiam maria Odpowiedz Link
bietas Re: spandex- gdzie? 17.03.10, 16:54 dokładnie tak. samego spandeksu nikt nie używa w postaci włóczek. Są włóczki dostępne z zawartością elastanu (to rodzaj spandexu,a może inna nazwa handlowa?)- bardziej sprężyste niż pozostałe. Nie bardzo znam się na włóknach, ale poliamid ma chyba częściowo podobne właściwości. Gdybyś napisała po co Ci tak koniecznie potrzebny ten spandex może byłoby łatwiej coś doradzić.... Odpowiedz Link
podkoweczka5 Re: spandex- gdzie? 17.03.10, 18:10 Nie wiem już gdzie, ale chyba na YouTube ktoś pisał, że plecie bransoletki właśnie z tej nitki, a ponieważ ja chciałam zacząć zabawę z pleceniem takowych, stąd moje pytanie. a Odpowiedz Link