Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

04.05.04, 19:50
Proszę o pomoc dla znajomej w sprawie wykonania swetra dla osoby z
niewielkim kalectwem lekko wystająca łopatka . Jak zrobić aby sweter dobrze
leżał na pewno trzeba zrobić jedną stronę odrobinę dłuższą . Czy mogłybyście
coś podpowiedzieć ?
Bożena
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: Proszę o radę 04.05.04, 20:49
      Jestem rehabilitantką więc spróbuję Ci pomóc, ale wydaje mi się że jeżeli jest
      to tylko wystająca łopatka to zrób normalny sweter.Jeżeli jest to deformacja
      typy garb żebrowy to trzeba coś pomyśleć.Czy widziałaś tą osobę?
      • bomasta Re: Proszę o radę 05.05.04, 14:53
        Jest to pani ok.60-ki z lekko wystającą łopatka ,narzeka na gotowe swetry i
        przed wyjazdem do sanatorium chciała zrobić sobie kilka bluzek i sweter .
        Właściwie on już jest zrobiony ale żle leży i należy coś zmienić . Mam
        podpowiedzieć jak poprawić ,bo znajoma nie dostanie kasy . Sweter jest
        rozpinany i moze tu lezy problem ,bo naciąga się jedna strona . Wymyśliłam
        tylko żeby zrobić kilka rzędów więcej na to jedno ramiono .
        • malgoha1 Re: Proszę o radę 05.05.04, 16:08
          Podejrzewam , że nie jest to wina swetra.Najlepiej gdyby po stronie wystającej
          łopatki przód był krótszy o tyle o ile teraz jest za długi podejrzewam że ok.
          3cm powinno wystarczyć. Natomiast tył po stronie wadliwej łopatki powinna
          trochę wydłużyć i ewentualnie zmniejszyć o kilka oczek podkrój rękawa.Spróbuj
          przed pruciem na ramieniu upiąć szpilkami przód skracając go o te kilka
          centymetrów i zobaczysz czy jest lepiej.
          • bomasta Re: Proszę o radę 05.05.04, 18:52
            Dziękuje bardzo za poradę Małgosiu, A swoja droga trudno jest dogodzić ludziom
            którzy mają pieniądze . Ta pani która zrobiła te swetry ,ma małe dzieci i na
            pewno wiele wysiłku kosztowało ja zrealizowanie tego zamówienia .Widziałam
            bluzeczki są z bardzo cienkiej przędzy ,sweter z grubej ale żle lezy .
            Jakoś smutno mi sie zrobiło . Bozena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka