kopiec_esmeralda 21.12.12, 14:22 Zadebiutowałam w tej technice: i zachciało mi się swetra, mam przygotowaną włóczkę Magic Fine YarnArt - czy ktoś może mnie poratować wzorem? Może być tylko tył/przód, rękawy dorobię zwyczajnie. Nie wiem, jak zrobić prostokąt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czeremcha4 Re: Entrelac -sweter 21.12.12, 15:48 kopiec_esmeralda napisał(a): > Zadebiutowałam w tej technice: > > /.../ Nie wiem, jak zrobić prostokąt. Odpowiedź masz na prawej krawędzi swojego zdjęcia Na prawym brzegu robótki po wykonaniu kwadratu z poprzedniego rzędu robisz nowy kwadrat zaczynając od dwóch oczek i na początku każdego rzędu robisz narzut, aż do osiągnięcia wymaganej ilości oczek /czyli tylu, z ilu robiłaś kwadraty/. Na lewym brzegu - odwrotnie, czyli "zawracając" z robótką na lewą stronę zamykasz po jednym oczku przerabiając dwa ostatnie oczka robótki razem na prawo. Wszystko pozostałe robisz jak zwykle. Ania Odpowiedz Link
kopiec_esmeralda Re: Entrelac -sweter 21.12.12, 16:12 Dzięki, Aniu, spróbuję chyba ograniczę się do prostokątów na tył i przód, bo te podkroje pod dekolt i rękawy to dla mnie za wysoko. Albo tradycyjnie dorobię resztę szydełkiem Coś takiego mi się marzy, choć w zgoła innych kolorach, ale dla mnie za trudne Odpowiedz Link
czeremcha4 Re: Entrelac -sweter 21.12.12, 16:20 A ja myślę, że spokojnie dasz radę. Popatrz - dekolt jest tu prostym rozcięciem, a wywijające się brzegi tego rozcięcia formują owalny kształt. Ania Odpowiedz Link
wanda43 Re: Entrelac -sweter 26.12.12, 19:43 Mam nadzieje, ze moja pasmanteria jutro bedzie czynna. Strzele sobie taki sweterek, bo nie mam co dłubać. Odpowiedz Link
kopiec_esmeralda Re: Entrelac -sweter 29.12.12, 12:12 Pokażesz efekt? Z jakiej włóczki robiłaś? Odpowiedz Link
vichta Re: Entrelac -sweter 22.12.12, 18:21 chomikuj.pl/vichta/robotki+reczne+(free)/druty/sploty/entrelac Wpisz tez w youtube haslo "entrelac". Jest tego cala masa. Odpowiedz Link
kopiec_esmeralda Re: Entrelac -sweter 29.12.12, 12:11 Dzięki, ale niestety chomik na hasło. Odpowiedz Link
ella152 Re: Entrelac -sweter 07.03.13, 21:45 Dziękuję bardzo - między czasie faktycznie znalazłam na you tub www.youtube.com/watch?v=tcLxMt9GehM Odpowiedz Link