Dodaj do ulubionych

szary sweterek

13.02.13, 12:28
Witam !
Próbuję zrobic ten swterek z Dropsa. problemem jest oczywiście język . Może ktoś posiada opis wykonania w j.polskim i mógłby udostepnic, będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Kaja

www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=4138&lang=en
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: szary sweterek 14.02.13, 13:03
      On jest robiony w poprzek, a przy szyi rzędy skrócone. Robiłam wnuczce bolerko tym sposobem fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2896380,2,30,bolerko-dla-Ady-001.html
    • sara441 Re: szary sweterek 14.02.13, 21:36
      Ale super, może ma ktoś tłumaczenie??
      • wanda43 Re: szary sweterek 15.02.13, 12:14
        On naprawde nie jest skomplikowamy. Trzeba na druty np.nr 4 nabrać jakies 120 oczek na moje oko. Z 8 rzedów przerobić sciegiem francuskim. Z prawej strony ok. 8 oczek caly czas przerabiamy sciegiem francuskim, a ok.50-60 oczek/ w zaleznosci od dlugosci i rozmiaru/ oczkami prawymi. Pozostałe oczka to lewe z kombinacja warkoczy, a za nimi znow z 8 oczek francuskich, Co 3 rząd tych ostatnich oczek nie przerabiamy, tylko odwracamy robotke i przed pierwszym przerobionym oczkiem robimy narzut i dalej normalnie. W drodze powrotnej narzut przerabiamy z oczkiem przed nim. Kombinacja wzoru karczka moze byc dowolna. Po zrobieniu do pachy przerabiamy tylko część karczka na szerokosc, a wlasciwie obwod rekawa, łączymy z resztą z oczek prawych i dziergamy dalej plecy w poprzek do nasepnego rękawa robionego identycznie,
        Nalezy pamietac, ze jesli zaczynamy odczęsci prawej, to na koncu wyrabiamy dziurki,
        • wanda43 Re: szary sweterek 15.02.13, 12:51
          A tu znajdziesz wzory roznych sciegow, w tym i roznych warkoczy do zastosowania.www.abc_robotek_na_drutach.republika.pl/str/sploty_wszystkie.html
          • 1kaja20 Re: szary sweterek 16.02.13, 09:26
            Bardzo dziękuje za wszystkie wskazówki i podpowiedzi. będę próbowała może się uda Pozdrawiam Kaja
    • 1kaja20 Re: szary sweterek 16.02.13, 12:59
      Bardzo proszę o przesłanie instrukcji wykonania na mój adres 1kaja20@gazeta.pl
      jeżeli oczywiście jest taka możliwość. Bardzo dziękuje Kaja
    • sara441 Re: szary sweterek 16.02.13, 16:21
      na tej stronie nie ma swetrów....
      • sara441 Re: szary sweterek 16.02.13, 17:54
        Pomóżcie!!! Jak w tym swetrze zrobić średni dekold???
        • czeremcha4 Re: szary sweterek 17.02.13, 13:05
          Dekold - nie wiem wink

Dekolt - trzeba nabrać więcej oczek i robić dodatkowe rzędy skrócone.

Ania
    • agag.ier Re: szary sweterek 15.03.13, 19:58
      Czy już masz ten wzór po polsku? Jeśli nie to mam przetłumaczony, już go robiłam smile
      • 1kaja20 Re: szary sweterek 15.03.13, 22:29
        Witam !. Nie nie mam tego wzoru, próbowałam robić ale utknęłam i oczekuje może będzie tłumaczenie na stronie Dropsa Jeżeli mogłabyś udostępnić tłumaczenie , albo coś podpowiedzieć to to bardzo Cię proszę. Pozdrawiam Kajka
        • agag.ier Re: szary sweterek 16.03.13, 22:21
          Jest już na stronie - patrz: www.garnstudio.com/lang/pl/pattern.php?id=4138&lang=pl
          Jak coś trzeba podpowiedzieć to chętnie służę smile
          • 1kaja20 Re: szary sweterek 16.03.13, 23:04
            Bardzo dziękuję. Duża bużka. Biorę się do dziergania. Serdecznie pozdrawiam. Dziękuje. Kaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka