Dodaj do ulubionych

Problem z kolorami:(

12.03.05, 12:46
Witam-jestem pierwszy raz u Was.
Poradzicie?
Robię firankę na szydełku-takie pasy,które potem zszywam.Mniej więcej od
trzech latwink
I jeden pas już wisiał sobie i go prałam.Z herbacianego koloru zrobił się
biały.A teraz zrobiłam drugi pas i okazuje się,że to dwa różne kolory sąsadJak
zrobić by były takie same.Czy farbowanie herbatą to dobry pomysł?I czy one
wyjdą jednakowe po farbowaniu,skoro teraz są różne?Nitka bawełniana cienka.
Pewnie dla Was głupie pytanie ale ja raczej zielona jestem i proszę coś
wymyślcie!smile
Obserwuj wątek
    • maryna_cz Re: Problem z kolorami:( 12.03.05, 14:06
      Witam Cię cieplutko i bardzo podziwiam,bo ja zawsze chciałam zrobić firankę ,ale zawsze siły wyższe brały górę. Mam trochę takich ulubionych staroci, obrusy,serwety robione na drutach albo szydełku przez moją mamę.Może się kiedyś skuszę i będę sama robić nie tylko swetry i sukienki.........czas pokaże.
      Jeżeli chodzi o farbowanie w herbacie, to jest dobra metoda stosowana niejednokrotnie przeze mnie, kiedy to ignoranci siadają do herbaty i bez różnicy im, gdzie odkładają łyżeczkę-na spodek od filiżanki,czy na czyściutki wykrochmalony,naciągnięty obrus ręcznie zrobiony,brrrrrrrrrr....I wtedy nie było innego ratunku.Robię też odwrotnie , gotuję z dodatkiem proszku, ale nie w pralce, tylko a dużym garnku na kuchence.Też zdaje egzamin.
      Jeżeli to takie same nici ,to powinno wyjść dobrze.Ja bym jednak najpierw wygotowała,a potem się zobaczy.
      Ode mnie tyle,zaraz ktoś podpowie coś jeszcze,bo dziewczyny tutaj wyprawiają cuda (aniołki takie malutkie i precyzyjne,że aż...)
      Marynia
      • bomasta Re: Problem z kolorami:( 14.03.05, 20:34
        Odradzałabym gotowanie ,farbowanie w herbacie to tez tak raczej na krótko
        lepsze efekty da ufarbowanie w pralce ustawionej na 60 stopni w farbie do
        tkanin .
        Bożena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka