k.raby 17.01.06, 09:41 Kochane moje... Prosze o poradę, czy któraś z Was robila juz cokolwiek z tej włóczki? Spodobała mi sie - ale nie mam pojęcia jak będzie wyglądał gotowy wyrób. Liczę na Was i dzięki za wszelkie informacje. Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzid Re: Włoczka FERRO 17.01.06, 10:17 Ja robiłam cos takiego: zdzid.95mb.com/zimowerobotki/bolerko_ferro2_detail.htm wychodzi mocno "włochate" (w noszeniu te włoski trochę sie uklepują), robi sie bardzo szybko bo na grubych drutach - ja robiłam na 6, a mozna by jeszcze luźniej. Jeżeli całość by była z tej włóczki, to nie wiem czy nie wygladałabyś jak niedźwiedź... Odpowiedz Link
k.raby Re: Włoczka FERRO 17.01.06, 10:44 Dzięki za cenne rady Mając na uwadze, że przybyło mi kilka centymetrów tu i tam to chyba jednak zrezygnuje... No, no, no.... podziwiam Twoje robótki Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link
k.raby Re: Włoczka FERRO 17.01.06, 11:30 Troszkę pomęczę Cię... Przeglądam pasmanterie internetowe - niedlugo moje urodziny i imieniny - wiec sprawie sobie prezenta Ty oczywiscie chetnie podzielisz sie swoim doświadczeniem Jeszcze pytanie o włóczkę KINGA prosze....I jeszcze prośba o wzór kwiatka na drutachNo na dziś koniec... bo będziesz unikała mnie jak ognia Odpowiedz Link
zdzid Re: Włoczka FERRO 17.01.06, 12:28 Na temat Kingi nie moge sie wypowiedzieć, bo nie robiłam z niej, a kwiatki robiłam tylko na szydełku. Moge służyc opisem różyczki - takiej jak na mojej stronie i przy bolerku (pierwsze zdjecie w Galerii Swetrów): www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/oz71e1679nx78wq4.htmlPozdrowienia! Odpowiedz Link
lady_huncwot Re: Włoczka FERRO 17.01.06, 11:13 Mam czapkę zrobioną z takiej samej włóczki jak Zdzid i mam w niej "dużą głowę". Szalik zrobiłam z Ferro + czarna gładka włóczka wełniania i wyszedł super miękki, puchaty i ciepły. Odpowiedz Link
bpieniazek1 Re: Włoczka FERRO 18.01.06, 09:38 Z FERRO robiłam grube swetrzysko.Jest cieplutki i przyjemny w noszeniu. Potwierdzam jednak, że dodaje nieco centymetrów. Jestem raczej chuda, więc mi to bardzo nie przeszkadza. Lepiej wygląda jednak jako dodatek - np. obrabiałam nią brzeg poncha - wyszło bardzo ładnie. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link