Dodaj do ulubionych

Mój świeżutki topik :)

20.06.06, 12:27
Właśnie wczoraj skończyłam top na zamówienie i chciałam się pochwalić.smile
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e7994602c4ff893.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a87c26977566719b.html
Obserwuj wątek
    • jokaer Re: Mój świeżutki topik :) 20.06.06, 12:31
      bardzo ładny, super- Jola
    • jokaer Re: moja sugestia 20.06.06, 12:34
      ponieważ w sumie to wszystkie wyroby prezentowane na formum są swietne, to ja sie nieraz źle czuję jak kogos nie pochwalę- smile))

a sugestię mam taką, żeby od razu pisać z czego zrobione, ilość surowca, nr szydełka czy nr drutów
      • mamiczu Re: moja sugestia 20.06.06, 12:43
        Śliczny.A ramiączka jak robiłaś?półsłupkami?też robie właśnie taki tylko do pach
        dlatego pytam.
        Pozdrawiam
        Małgosia
      • ivoncja Re: moja sugestia 20.06.06, 12:49
        Robiony był z "Peonii" (moim zdaniem ciut za gruba jak na letni top, ale
        klientka tak chciała, za to na cieńsze sweterki myślę,że idealna) i tu przy
        okazji muszę przyznać,że kiedy zaczęłam z niej robić, byłam załamana - robótka
        wychodziła dośc gruba i sztywna, ale gdy zwilżyłam i przeprasowałam, zmieniłam
        zdanie i bardzo pozytywnie się rozczarowałam.smileZużyłam 1 motek i trochę
        drugiego,więc w sumie materiał kosztował ok.7-8 zł.smile Co do grubości szydełka to
        sama nie wiem- ma numer 4, ale to podobno czeskie szydełko i nie mam pojęcia jak
        się ma do numeracji np. Tulipa. W każdym razie jest grubsze niż 1,75.
        • ivoncja Re: moja sugestia 20.06.06, 12:52
          Ramiączka są zrobione łańcuszkiem obrobionym z obu stron słupkami. Wiecie...to
          pierwszy ciuch, jaki zrobiłam szydełkiem... smile)
          • kasikk_29 Re: moja sugestia 20.06.06, 12:56
            no to gratulacje, bo moim zdaniem jest super!
            udany bardzo smile)
            ja muszę skończyć dla malutkiej sweterek i zabierma sie też za top
            ale taki ze staniczkiem
            pochwlę się, jak dorwę cyfrówkę, bo na razie to niestety nie mam...
          • malgoha1 Re: moja sugestia 20.06.06, 15:01
            Jeśli tak wygląda pierwszy ciuch, to wyobrażam sobie drugi smile))))))
            Gratulacje !!!!
            Małgorzata
            • ivoncja Re: moja sugestia 20.06.06, 18:40
              Ajajaj, kiedy tak myslałam o "pierwszym ciuszku" przypomniał mi się staniczek
              popełniony kilka lat temu, nigdy nie założony, bo zrobiłam go ze zbyt grubej
              włóczki (Pearl, o ile dobrze pamiętam), trochę się nie udał no i... chyba
              brakłoby mi odwagi, żeby w tym chodzić...big_grin Miseczki robiłam z głowy i na oko.
              smileJednak to on był pierwszy! Wyciągnęłam go ze starego kartonu i postanowiłam
              Wam pokazać:
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acd7da2bf1add16e.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33043da2bd26a4c5.html
              • ela3s Re: moja sugestia 22.06.06, 08:31
                o rety!ale super!i takie cudeńko przeleżało tyle czasu w szafie????aż szkoda!!!
                na te upały jak znalazł smile
              • balbi100 Re: moja sugestia 22.06.06, 16:29
                bardzo atrakcyjny ten ciuszek, ale rzeczywiście ja też bym się krepowała taki
                założyć sam, ale może tak na to jakaś narzutka i już inaczej.
          • zzenka Re: moja sugestia 21.06.06, 15:08
            Gratuluję! Szydełkujesz przepięknie! Widać talent i dokładność w Twoich
            pracach. Super!
            Na dodatek poprawnie piszesz! Nareszcie odważyłam się podjąć ten problem
            językowy. Nawet w czasopismach panoszy się robienie "na szydełku". Może któryś
            z językoznawców dopuścił tę formę, ale mnie ona okropnie drażni. Robótka może
            być wykonywana na drutach, albo robimy ją szydełkiem!
            Pozdrawiam wszystkie miłe Robótkowiczki!
            zzenka

ivoncja napisała:

> Wiecie...to
            > pierwszy ciuch, jaki zrobiłam szydełkiem... smile)
            • ivoncja Re: moja sugestia 21.06.06, 18:06
              Dziękuję wszystkim za wyrazy uznania, to niesamowicie motywuje do doskonalenia
              się. smile Tobie, Zzenka, również dziękuję i to szczególnie, bo powiem Ci na ucho,
              że moje otoczenie ma czasami dość mojego "puryzmu językowego" (nazywają mnie
              panią Miodek- z nutką ironii, ale jak mają problem to wiedzą do kogo się
              zwrócićsmile) To akurat mój bzik, choć polonistką nie jestem. Staram sie nie
              przesadzać, bo wiem, że język codzienny rządzi się innymi prawami niz literacki,
              ale widzę, że ta nasza powszednia polszczyzna leci na łeb, na szyję (zwłaszcza w
              internecie -zgroza!!!) i ubolewam nad tym. Staram się więc lansować posługiwanie
              się w miarę poprawnym i ładnym językiem . Oraz szydełkiem. smile)
        • jokaer Re: moja sugestia 20.06.06, 13:08
          no popatrz, tak na ekranie myslałam, że z bawełny, wyszedł bardzo swietnie
          • izis11 Re: moja sugestia 21.06.06, 10:12
            No,nieźle wyszedł.Wystarczy dorobić trochę dół,żeby był dłuższy i top gotowy.I
            odwagi nie trzeba aż tyle,żeby w nim paradowaćsmile
          • hada131 Re: moja sugestia 21.06.06, 10:25
            mnie też się podoba, śliczny po prostu big_grin
            rzeczywiście może dorobić dół i kolejny topik gotowy
            pozdr.
    • ela3s Re: Mój świeżutki topik :) 22.06.06, 08:32
      topik jest śliczniutki!!ja też swój kończę i mam nadzieję że się nim
      pochwalę smile)
    • ela3s Re: Mój świeżutki topik :) 22.06.06, 08:33
      a czy miałaś problem z dopasowaniem ramiączek z tyłu?bo ja niestety miałam -
      musiałam wziąć do pracy i poprosić koleżanki o pomoc smile
    • dorbie Re: Mój świeżutki topik :) 25.06.06, 14:25
      Śliczniutki! A inne Twoje robótki na fotosiku tez ciekawe.
      Dorbie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka