Dodaj do ulubionych

shrug...help!

23.07.06, 20:54
cześć kobietkismile
dziś skończyłam clapotis(prezent urodzinowy dla przyjaciólki- że tez nie miała
sie kiedys urodzić tylko pod koniec lipca). za tydzień jadę na rekolekcje
oazowe ,na których nie można pojkazywac ramion.w związku z powyższym chciałam
sobie zrobić najbanalniejszego shruga...wiem,że raglanem tył i rekawki,a jakis
przodzik w tym jest? temperatura nasuwa mi najrózniejsze pomysly,ale chyba
zaden z nich nie jest właściwywink
pozdrawiam z "tropiku"
kasia
Obserwuj wątek
    • zdzid Re: shrug...help! 23.07.06, 22:22
      W tym shrugu co opisałaś, przodów w zasadzie nie ma - całość obrabia sie potem
      dookoła plisą i jeśli zrobi sie tą plisę szerszą, to będzie coś w rodzaju
      przodu. Ja zrobiłam sobie do pracy, żeby nie pokazywac gołych ramion właśnie,
      taki na szydełku:
      republika.pl/zdzid/lato/bolerko_z_kwadratow_detail.htm
      jest łatwy i szybko sie robi (pod zdjęciem link ze wskazówkami na temat wykonania)
      Pozdrawiam gorąco - zdzid po urlopie wink
      • tehah shrug...Zdzid 24.07.06, 07:57
        Super. Wzór delikatny a jednoczesnie zwracający uwagę. Zresztą jak wszystkie
        Twoje "wytwory", moim zdaniem mają idealnie dobrany fason, gatunek włóczki, jej
        kolor pasujące modelce. Podziwiam - Teresa
      • tehah Re: shrug...help! 18.08.06, 21:43
        tiny.pl/7g6z
        tiny.pl/7g63
        Zainspirowała mnie Zdzid - bolerko zrobiłam korzystając z jej wzoru. To był
        dobry pomysł.
        • mamiczu Re: shrug...help! 18.08.06, 23:22
          Wyszedł bardzo fajnie.Te letnie bluzeczki to wszystkie w moim typie,takie
          właśnie lubię.Jestem jakoś uprzedzona do kolorowej włóczki bo zawsze myslę,że za
          duzo wszystkiego będzie bo i wzór i kolorów kilka...a bluzeczka wyszła ślicznie
          i jest bardzo wdzięczna.
          Małgosia
        • zdzid Re: shrug...help! 19.08.06, 00:06
          Bardzo mi się twój podoba - co to za włóczka, tak ładnie sie błyszczy?..
          Cieszę się że przydał się schemat smile
          • tehah o włóczce 19.08.06, 15:13
            Włóczka w rzeczywistości z bliska nie błyszczy. Jest to bawełna, nitki w
            kolorach granatowym, czarnym, szarym i białym, nie skręcone. Daje to super
            melanż ale piękno włóczki wydobywa się dopiero w robótce szydełkowej.
            Próbowałam na drutach i było to takie zwykłe. Tutaj może jeszcze ten wzór
            siatkowy dodaje lekkości. Wypróbowałam, że akurat to bolerko najlepiej wygląda
            na czarnej bluzeczce (jak dobrej jakości koronka) a do tego czerwone korale i
            bransoletka z korala. Włóczkę kupiłam w ciucholandzie i na bolerko wyszło za 50
            gr.
    • antoska23 Re: shrug...help! 24.07.06, 12:33
      dziekuję serdecznie za pomoc-już się drutuje.z szydełkiem wolę nie zaczynać,bo
      średnio się lubimy,ale coś mi sie zdaje,że najbliższe miesiące zmienią te sytuacje
      kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka