malgoha1 01.03.07, 13:26 dawka93.multiply.com/photos/album/93 mnie podoba się raglanowy beżowy półgolf. Cały dość ciekawy album dawka93.multiply.com/photos Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beaciar Re: Nowa Verena ze schematami 01.03.07, 16:05 B. fajne, a do tego jeszcze innne gazetki dzięki. Bea Odpowiedz Link
niya Re: Nowa Verena ze schematami 01.03.07, 16:44 serdecznie dzięki śliczne wzory gdyby jeszcze do tych gazetek umiejętności dodawali Odpowiedz Link
niya malgoha :) 01.03.07, 17:52 skoro już byłas tak miła to udostępnić to zlitujesz się i wytłumaczysz mi to? dawka93.multiply.com/photos/photo/90/7 usmiecham się łaaaadnie Odpowiedz Link
malgoha1 Re: malgoha :) 01.03.07, 17:57 To nie ja udostępniłam, ale zlituję się, bo sobie też ściągnełam ten wzorek, ale nie dziś, bo rodzina za chwilę mnie zamorduje Odpowiedz Link
malgoha1 Re: malgoha :) 06.03.07, 16:03 Przepraszam zapomniałam, ostatnio mam urwanie głowy Wzór o tyle skomplikowany, że musisz ażur przerabiać po prawej i po lewej stronie. Tłumaczę w kolejności "legendę" pod schematem - dwa oczka prawe przerobić razem(pierwsze oczko na wierzchu) -dwa oczka prawe przerobić razem(drugie oczko na wierzchu) -dwa lewe oczka przerobić razem(drugie oczko na wierzchu) -dwa lewe przerobic razem (pierwsze oczko na wierzch) -trzy prawe przerobić razem(środkowe oczko na wierzchu) -trzy lewe przerobić razem(środkowe oczko na wierzchu) -narzut -oczko lewe -oczko prawe Nie tłumaczę "fachowo" czyli jedno przeciagniecie itd, bo nie wiem jak przerabiasz oczka- czy tradycyjnie czy tak jak teraz uczą ))) Trójkącik pokazuje w która stronę mają sie układać oczka we wzorze. Jesli coś to pisz, ale przypominaj się bo naprawdę ostatno mam sporo na głowie (ślub córki ))) Małgorzata Odpowiedz Link