ania9965 27.04.09, 09:18 Zachorowałam na tę włóczkę www.interfox.com.pl/sklep/index.php?products=product&prod_id=1085 tylko nie mam pomysłu co z niej zrobić. Może ma ktoś jakiś pomysł? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orangewhatever Re: Azteca Katia 27.04.09, 09:34 ja osobiście nie polecam. owszem, jest śliczna, ale mi się zmechaciła już w trakcie robienia - ten włosek, który ma, pozbijał się w kuleczki. bardzo, bardzo ciepła - tylko na coś zimowego. Odpowiedz Link
zdzid Re: Azteca Katia 27.04.09, 12:21 A ja przeciwnie - polecam! Ten golf zrobiłam półtora roku temu i nic się z nim jeszcze złego nie stało, nie widać żadnych zmechaceń: zdzid.republika.pl/zima/golf_z_gwiazdkami_detail.htm ( z Azteki jest ta część cieniowana), włóczka jest naprawdę gruba i ciepła i jestem z niej bardzo zadowolona, mam jeszcze szal: www.zdzid.yoyo.pl/szal_azteca_detail.htm intensywnie noszony w zimie - też się nie zmechacił. Odpowiedz Link
ania9965 Re: Azteca Katia 27.04.09, 12:47 Jak to Azteca jest taka gruba i ciepła to już w ogóle nie mam pomysłu. A jak ma się do niej Freedom Spirit w kolorze 511 a Azteca 7810. Freedom jest trochę cieńsza i też cieniowana. Nigdy ich nie widziałam na własne oczy i nie macałam. Odpowiedz Link
zdzid Re: Azteca Katia 27.04.09, 13:15 Fridom Spirit jest cieńsza (robiłam z niej na 4) ale to jednak 100% wełna więc też na zimowe rzeczy - robiłam z niej taki komplet: www.unikalni.pl/photos/kpl_kolorowy.jpg jest inaczej cieniowana - krótkie odcinki koloru które układają się w cienkie paski, lekko gryzie. Moim zdaniem o wiele ładniejsza jest Azteca. Odpowiedz Link
orangewhatever Re: Azteca Katia 27.04.09, 12:49 hmm...a teraz tak myślę, że chyba miałam jakąś złą partię. bo zrobiłam golf z cieniowanej bordowej - i właśnie on się koszmarnie mechacił już w robocie. a potem robiłam inny, ze wstawkami z zielonej, i było dobrze, i jest w noszeniu dobrze. Odpowiedz Link
ania9965 Re: Azteca Katia 27.04.09, 15:06 No dobrze, Zdzid mnie przekonała. To ile potrzebuję tej Azteci i jak mam zrobić z niej coś - chyba zapinanego żeby wydobyć z niej całe piękno. Odpowiedz Link
zdzid Re: Azteca Katia 27.04.09, 16:31 To zależy co chcesz z niej zrobić i jakie duże... ale włóczka jest dosyć wydajna - na to 3/4 swetra z gwiazdkami zrobione z Azteki wyszło mi 30 dag. Radzę nie kombinować z wzorami, zrobić dużo gładkiej powierzchni - ewentualnie dodać jakiś warkocz. Odpowiedz Link