01.01.06, 17:20
Jestem zachwycona, ze znalazłam forum poswiecone grajdołowi, w którym mieszkam
od urodzenia i z którego za nic w swiecie nie chcialabym sie ruszac...:)
Obserwuj wątek
    • kubek serdecznie witam(y) 01.01.06, 17:31
      nowego kociaka ;)

• olenka203 Re: Witam:) 01.01.06, 18:03
      hej Marta. ja mieszkam w Otwocku od trzech miesięcy. coraz bardziej mi się tu
      podoba. Pozdr.
      • cat_s Re: Witam:) 01.01.06, 21:08
        :-)
        A niech mnie - Marta_i_koty! :-)
        Nie jestem co prawda z Otwocka ale cieszę się, żeś zawitała na forum...
        Z takim nickiem! :-)
        Btw, kojarzę Twoje (chyba) kocie posty sprzed jakiegoś dłuższego czasu z miejsca, którego już nie pomnę... ile masz teraz kotów? Kiedyś to chyba była jakaś większa gromadka, prawda?

Pozdrawiam
        cat_s
        • marta_i_koty Mam dziewięć kotów...:) 01.01.06, 22:38

• cat_s Re: Mam dziewięć kotów...:) 01.01.06, 22:42
            Wow!
          • francesca12 Re: Mam dziewięć kotów...:) 04.01.06, 22:11
            Gdybym miała 9 kotów, chyba bym dostała.. kota.. Serio, nie wiem, jak dajesz
            sobie radę.. mi dla jednego psa, który jest następny w kolejce po moich
            ludzkich bliskich, brakuje czasu..
    • francesca12 Re: Witam:) 02.01.06, 08:57
      Marto, witaj więc na forum :)

Ja co prawda nie mam żadnego kota, straciłam mojego pieska, ale za to mam
      nowego przecudownego prawie rocznego terierka :))
      • michaelandro Re: Witam:) 02.01.06, 09:46
        Co za terierek? Myśliwski jakiś?
        • francesca12 Re: Witam:) 02.01.06, 11:45
          To jest mieszanka teriera z czymś tam.

Ma własne zdanie, uwielbia się bawić, ale bywa też bojowo nastawiony, ma
          ogromny apetyt, "płacze" i głośno zawodzi, jak wychodzę.. ogólnie jest
          wspaniały :)))))

Nie mam pomysłu na imię dla niego..
          • cat_s Re: Witam:) 04.01.06, 18:08
            Francesco,
            Jak Nowy Pies? Ma już imię...? Z imionami dla zwierzaków, cholera, to kłopot jest! Na ten przykład mój nowy kot, który w zasadzie jest już starym kotem, dalej się nazywa Kot... ;-)

Pozdrawiam
            cat_s

P.S.
            Marto - ...
            ... o rany! Dziewięć kotów?! Jestem Twoim fanem!
            Opowiadaj co i jak z Twoimi kotami - doczekać się nie mogę!
            • francesca12 Re: Witam:) 04.01.06, 18:21
              cat_s napisał:

> Francesco,
              > Jak Nowy Pies? Ma już imię...? Z imionami dla zwierzaków, cholera, to kłopot
              > jest!

Cat_sie, nowy piesek jest super!! Bardzo zabawny, mądry, ma ogromny apetyt, już
              szczeka na obcych, bawimy się codziennie, "płacze", jak wychodzę.. no ale
              jeszcze nie ma imienia.. Niby nazywał się u poprzednich właścicieli Drops, ale
              mi się to kiepsko kojarzy, bez sensu jest to imię, więc chce mu je zmienić..
              Mam kilka typów, ale reszcie rodziny do gustu nie przypadły.. mógłby być: AZO,
              AKU, BOBIK, TOFIK, MALIK, BRUSIK - i nie wiem. Dojdzie do tego, że każdy z nas
              będzie go inaczej nazywał :DD

A Maks nie wrócił :((

> Na ten przykład mój nowy kot, który w zasadzie jest już starym kotem, dalej
              > się nazywa Kot... ;-)

A ja myślałam, że mojeg pieska nazwać Piesek albo Kot :D
              • marta_i_koty A moje koty to: 04.01.06, 18:31
                Fotka, Neska, Ferdek, Zorka, Fraszka, Ivan, Maniek, Mucha i Guzik (Guzik to
                kotka...) Nazwane tak po przemysleniach, co wcale nie bylo latwa sprawą, bo
                wbrew temu, co sie sadzi, dopasowanie imienia do zwiarzaka nie jest wcale
                proste... Ale jakos sie udało i imiona pasują do moich dzieciaków...:)
                Oczywiscie są tez zdrobnienia, ale czasami tak absurdalne, ze nie będe o nich
                pisać...:))))
                • abstrakt2003 A ja też miałem (albo on mial nas) kiedyś 04.01.06, 19:20
                  kota Mariana :)
                  PS
                  Cóż to był za kocur!!!! Minęło już 12 lat a my go wciąż wspominamy! On stał się
                  już częścią naszer rodzinnej mitologii. :)
                  No ale gdy sprowadziliśmy do domu psa to wziął Marian i się wyprowadził :(
            • marta_i_koty Cat_s... 04.01.06, 18:27
              czy ja Ciebie nie kojarzę czasem z forum "Zwierzaki"...? Kiedyś tam bywałam....:)
              A moje koty sa piękne (najpieknięjsze, bym rzekła:)) i kocham je bardzo...
              Wszystkie po przejsciach, a Mańka wykarmiłam nawet "własną strzykawką"...:)
              Ale wiesz, nie warto ze mna dyskutować o moich futrzakach, bo ja wtedy dostaję
              słowotoku i nie mogę przestać...:))) I tak do znudzenia, hehehe....
              • cat_s Re: Cat_s... 04.01.06, 19:08
                francesca12 napisała:
                > Niby nazywał się u poprzednich właścicieli Drops...
                > ... chce mu je zmienić..
                > ... Mam kilka typów, ale reszcie rodziny do gustu nie przypadły.....

Ano...;-)
                Tak to jest z rodzinami... I mój kot miał się (rodzinnie) nazywać Pusia - ale czy dla dumnego wolnego kota dotychczas dachowego pasuje taka - z przeproszeniem - 'Pusia'? No - nie pasuje...! Toteż dalej się nie nazywa i czeka na jakieś imię;-)

Może go tak spróbowac nazwać po cechach osobowości? Ale to trzeba chyba by poczekać jeszcze chwilę, aż Nowego Psa lepiej poznacie... a wtedy - to już pójdzie łatwo... chyba...:-)

Ale raczej jakoś się wspólnie umówcie - bo inaczej pies zeświruje...;-)

Pozdrawiam
                cat_s
                • cat_s Re: Cat_s... 04.01.06, 19:17
                  marta_i_koty napisała:
                  > czy ja Ciebie nie kojarzę czasem z forum "Zwierzaki"...? Kiedyś tam
                  > bywałam....:)

Hm...;-)
                  Gdybyś mnie stamtąd kojarzyła - to bym się nieco zadziwił; bo kilka tylko postów tam popełniłem, z czego połowa została skasowana... ale dez dania racji oczywiście!! ;-)

Hm, hm... nie wiem, czy Michael nie uzna tego za spam - ale zapraszam bardzo do bardzo Kocich Zaułków a Pruszkowie:
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=132

Ot, takie sobie kocie zaułki... ;-)

Pozdrawiam:-)
                  cat_s
                • francesca12 Rawik - będzie się nazywał.. 04.01.06, 22:39
                  postanowione, może być spolszczony Ravic Remarque'a, postawiłam na swoim!
                  W końcu to ja go przyprowadziłam do domu, tzn. do mnie się "przyplątał"..
                  Chciałam mu dać na drugie Malik, ale tata powiedział, że takie nazwisko miał
                  pewien komunistyczny radziecki działacz :D
                  Komedia, po prostu..
                  No bez przesady, pierwsze słyszę..
                  • cat_s Re: Rawik - będzie się nazywał.. 04.01.06, 22:56
                    Ano, Tata ma rację...;-):

"22 VIII 1968 Nadzwyczajne posiedzenie Rady Bezpieczeństwa ONZ w sprawie Czechosłowacji. Przedstawiciel ZSRR Jakub Malik stwierdza, że nie ma podstaw do umieszczania sprawy interwencji na porządku obrad, ponieważ wojska radzieckie zostały wezwane na prośbę władz CSRS..."
                    www.karta.org.pl/68paging.asp?strona=4

Ale było też mnóstwo innych 'Malików'...;-)

Ale Rawik - to dla psa imię idealne! Gratuluję Rawikowi nowego imienia! :-)
                    • francesca12 Re: Rawik - będzie się nazywał.. 04.01.06, 23:19
                      No dobra, był ten radziecki Malik, ale Rawik miał być przecież z tych innych
                      Malików..
                      Jedną z opcji miał byc Kola - ale tu znów zostałam skrytykowana za prorosyjskie
                      nastawienie.. no nic na to nie poradzę, że mi się rosyjskie imiona ogólnie
                      podobają - a już najbardziej Igor - dla człowieczka jakiegoś małego :))
                  • sofanes Re: Rawik - będzie się nazywał.. 05.01.06, 00:41
                    No to zdrowko Rawika kieliszeczkiem calvadosu...;-)
                    • francesca12 Re: Rawik - będzie się nazywał.. 05.01.06, 08:35
                      Szkoda, że nie będzie jeździł, ee..., że nie będzie wożony lancią :D
                      • 111majka Re: Rawik - będzie się nazywał.. 05.01.06, 09:57
                        Rawik to tez Joanna. Taka polska piosenkarka z polowy zeszlego stulecia. Ona nadal jeszcze
                        jest:)
    • abstrakt2003 Re: Witam:) 04.01.06, 19:08
      marta_i_koty napisała:

> Jestem zachwycona, ze znalazłam forum poswiecone grajdołowi, w którym mieszkam
      > od urodzenia i z którego za nic w swiecie nie chcialabym sie ruszac...:)
      ===============
      Witaj.
      PS
      Masz pecha, forum znajduje się w fazie schyłkowej. Dni świetności ma już za
      sobą. Trudno powiedzeć dlaczego tak się stało. To chyba zjawisko naturalne.
      Pozdr!
      • marta_i_koty Re: Witam:) 04.01.06, 20:39
        abstrakt2003 napisał:
        > Masz pecha, forum znajduje się w fazie schyłkowej. Dni świetności ma już za
        > sobą.
        No to mnie zmartwiłeś...:( Ale moze jeszcze sie podźwignie, co...?
        • abstrakt2003 Re: Witam:) 04.01.06, 20:41
          marta_i_koty napisała:

> abstrakt2003 napisał:
          > > Masz pecha, forum znajduje się w fazie schyłkowej. Dni świetności ma już
          > za
          > > sobą.
          > No to mnie zmartwiłeś...:( Ale moze jeszcze sie podźwignie, co...?
          ====================================
          Wszystko jest możliwe.... ;)
        • szczupak72 Re: Witam:) 04.01.06, 22:08
          jeśli będziesz częsciej pisać to na pewno zwiększą sie szanse na poddźwignięcie
          tego forum ;-)

ja mam tylko jednego kota który zwie sie Kropek i potrafi tyle zamieszania w
          domu zrobić, że nawet nie próbuję sobie wyobrazić sytuacji gdyby miałoby ich
          być dziewięć ;-)
          PODZIWIAM CIĘ :-)
      • francesca12 Re: Witam:) 04.01.06, 22:12
        Abstrakcie, to jest na pewno dół sinusoidy naszego forum..
        Ale fakt, ostatnio przymiera to forum..
        Ja mam mniej czasu, żeby pisać :DD
        • chiste Re: to jest na pewno dół sinusoidy naszego forum 05.01.06, 08:33
          Zzieffff...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka