Dodaj do ulubionych

Pilnie potrzebny pokój do wynajęcia dla 1 osoby

24.01.06, 23:08
pomóżcie, proszę!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • ala-a Re: Pilnie potrzebny pokój do wynajęcia dla 1 oso 24.01.06, 23:19
      piano_barti napisał:

> pomóżcie, proszę!!!!!!!

napisz jak ile mialby kosztowac czynsz..
      na ile Cie stac?
      moze byc na priva.
    • zaq12wsx12 Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 12:18
      Ludzie ostrzegam to nieodpowiedzialny lokator, mi zdemolował mieszkanie a teraz
      szuka kolejnego frajera. Też się do mnie zgłosił z forum.
      • francesca12 Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 12:57
        I nie zmienił nicka??
        Naiwniak ;P
        • 111majka Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 16:51
          I Ty tak od razu uwierzyłaś??
          Naiwn....
          ...przepraszam, nie chcę się kłócić. Idę założyć ciepłe kapcie:)
          • francesca12 Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 20:10
            A znaku zapytania nie widziałaś??
            • 111majka Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 21:14
              Nooooooooo, widziałam, nawet dwa.
              Ale myślałam, że ten "Naiwniak" to do bartiego (że tego nicku nie zmienił).
              A to do zaq...itd?

Ale ze mnie naiwn.....
              (Teraz to chyba ciepłe gacie muszę założyć...)
              • francesca12 Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 21:35
                Ojejku majko, udajesz, czy na serio - ale dobrze kombinujesz, "Naiwniak" to do
                bartiego, że nie zmienił nicku.

Włóż jeszcze czapeczkę :) wróciłam z wieczornych wygłupów z moim psiakiem
                Rawikiem i jest ziiiimno jak pies :D
                • 111majka Re: Nieodpowiedzialny lokator 03.02.06, 22:01
                  Kurcze, to miałam rację:)
                  Na początku oczywiście.

Ale może już nie zagłębiajmy się w te naiwniactwa... Idę po czapeczkę:)
      • piano_barti Re: Nieodpowiedzialny lokator 06.02.06, 00:29
        zaq12wsx12 napisał:

> Ludzie ostrzegam to nieodpowiedzialny lokator, mi zdemolował mieszkanie a teraz
        >
        > szuka kolejnego frajera. Też się do mnie zgłosił z forum.
        NIe szukałem dla siebie, tylko dla pewnej osoby potrzebującej pomocy. Nie znam
        cię, więc zastanów się z łaski swojej, czy przypadkiemnie mylisz nicków, zanim
        kogoś oczerniasz.
    • 111majka Pokój na Grochowie 03.02.06, 21:22
      Warszawa, Praga Południe, dwernickiego, mazowieckie - pokój do wynajęcia
      1 pokój (1-osobowy: Mały do 10 m2) - 400 pln miesięcznie za pokój
      szukam wspollokatora/rki do samodzielnego pokoju na grochowie, dobry dojazd do centrum,dostepne
      od zaraz
      Ogłoszono: 2006-02-03 13:48:57 (7 godzin, 21 minut temu)
      dodaj do mojeSzybko | pokaż szczegóły | www.szybko.pl/11283

Link do strony:
      www.szybko.pl/search-room-c1.html
      • michaelandro Re: Pokój na Grochowie 04.02.06, 03:41
        rawik? ale nędzne imię dla psa!
        • cat_s hm 04.02.06, 04:31
          > rawik? ale nędzne imię dla psa!

Doprawdy? A cóż nędznego zauważasz w 'Rawiku'?
          Jak się domyślnie domyslam - raczysz oczywiście żartować, nieprawdaż?
          Bo niby dlaczego admin forum publicznego miałby tak nagannie oceniać imię czyjegokolwiek psa. Takie działanie było by oczywiście niegodne admina publicznego forum dyskusyjnego...

Tym bardziej że, jeśli dobrze kojarzę, piosenki Joanny Rawik całkiem dobre były... ale ocena preferencji muzycznych to kwestia jedynie gustu oczywiście.
          W przeciwieństwie do oceny innych rzeczy...

Pozdrawiam
          cat_s
          • zwierz.alpuhary Re: hm 04.02.06, 12:35
            jest jeszcze Ravic (czyt. Rawik) czyli bohater powieści Ericha Marii Remarque'a
            "Łuk Triumfalny"
            • francesca12 Re: hm 04.02.06, 15:35
              ravi (fr.) zachwycony
              Właśnie dlatego tak się nazywa Rawik, nie zostawiłam oryginalnej pisowni, bo
              jak pójdę z nim na szczepienie, to i tak napiszą mu w książeczce z polska :)

Na marginesie: uwielbiam powieści Remarque'a!
          • michaelandro Re: hm 04.02.06, 15:31
            A co jest nagannego w prezentowaniu na prywatnym forum swoich prywatnych
            opinii? Bo jakoś nie rozumiem. Forum otwockie nie było prywatyzowanym, dlatego
            nie reprezentuje nikogo poza sobą.
            Rawik jest wg mnie nędznym imieniem psa :)
            Osobiście, gdybym był psem niechciałbym nazywać się Rawik.
            • francesca12 Re: hm 04.02.06, 15:42
              Według mnie Rawik jest ok :)

> Osobiście, gdybym był psem niechciałbym nazywać się Rawik.

Nie miałbyś nic do gadania.. :D
              Ale by było z Ciebie psisko :P
              • cat_s Re: hm 04.02.06, 16:35
                michaelandro napisał:
                > A co jest nagannego w prezentowaniu na prywatnym forum swoich prywatnych
                > opinii? Bo jakoś nie rozumiem. Forum otwockie nie było prywatyzowanym,
                > dlatego nie reprezentuje nikogo poza sobą.

Michael,
                Powiem szczerze, że nigdy do końca nie załapałem róznic w tej nomenklaturze forumowej: prywatne, sprywatyzowane i inne... i chyba już nie załapię;-)
                Ale nie o to chodzi.

W opisie forum stoi jak byk:
                "Tym forum opiekuje się: michaelandro"

Pytasz, co jest nagannego w prezentowaniu swoich prywatnych opinii?
                Powiem Ci, jak ja to widze, ale oczywiście z regulaminem 'prywatnego forum' pewnie nie ma to nic wspólnego, bo moje przemyślenia są czysto 'prywatne' i nieskrępowane żadnym regulaminem.

Owóż, mój sposób rozumowania jest taki:
                1. Jeśli się "czymś" opiekuję - to pewnie bym chciał, żeby "temu czemuś", czym się opiekuję było raczej fajnie, niż niefajnie, nieprawdaż?
                2. Chciałbym, żeby było raczej fajnie (w granicach dobrego smaku i rozsądku oczywiście) - bo by mi zależało, żeby "to coś" rozwijało się jak najlepiej, prawda?
                3. No i teraz pointa: jeśli "temu czemuś" nie będę "robił dobrze", lecz będę się z "tego" wysmiewał i krytykował - to owo "coś" zamiast się wdzięcznie rozwijać będzie traciło niepotrzebnie czas na to, żeby się odpysknąć i zemścić.

I tak to bywa często w życiu: powiedz złośliwość niepotrzebną własnej żonie - to ci przy okazji złośliwie nie dosoli obiadu; walnij niepotrzebnie dziecko - to ci zacznie kłamać; krzyknij bez powodu na kota - to ci przestanie mruczeć i wskakiwać na kolana.

Widzisz Michael, odpowiadam w zasadzie wyłącznie z uprzejmości, ponieważ mnie osobiście Twoje rozumienie "opieki nad forum prywatnym" nie dotyczy, a do zasad i reguł "opieki nad prywatnym forum", nawet zaprzyjaźnionym, nie zamierzam się wtrącać; ale skoro padło pytanie - to udzielam odpowiedzi.

Jak widać zresztą ani pies o nędznym imieniu Rawik, ani właścicielka nie poczuli się dotknięci, więc pewnie i nic nagannego nie zaszło ;-)
                Potraktujmy zatem naszą wymianę zdań wyłącznie jako czysto teoretyczną weekendową wymianę poglądów... ;-)

Pozdrawiam
                cat_s
                • michaelandro Re: hm 04.02.06, 17:15
                  Forum dobre to niekoniecznie to z wymianą uprzejmości. Forum ciekawe to takie
                  gdzie mieszają się różne, czasem bardzo kontrowersyjne poglądy.
                  Dostaje mi się od Was ciągle. A to jestem nietolerancyjny, a to zbyt późno
                  reaguje, a to jestem zwykłym chamem. Może właśnie dlatego lubie tu być i
                  zaręczam- nie jestem masochistą :)
                  weekendowo pozdrawiam :)

Wymiana uprzejma, czysto teoretyczna- weekendowa :)
                  • cat_s Re: hm 04.02.06, 20:03
                    Witaj ponownie,
                    Czy Ci się 'dostaje' i z jakiego powodu to nie moja sprawa, chociaż współczuję, jeśli tak istotnie się dzieje. Nie jestem zresztą 'w temacie', gdyż na FOtwock goszczę okazjonalnie jedynie.

Ale mam takie przemyslenie:

> Forum ciekawe to takie
                    > gdzie mieszają się różne, czasem bardzo kontrowersyjne poglądy.

Owszem, tak. Ale 'mieszanie się kontrowersyjnych poglądów' w żaden spodób nie jest równoznaczne z brakiem uprzejmości.
                    Ja osobiście na przykład staram się bywać w miejscach, gdzie mogę znaleźć 'różne poglądy'; ale równocześnie unikam miejsc, gdzie brak uprzejmości.

I mam nadzieję, że FOtwock, tak dotychczas tolerancyjne dla 'zewnętrznych przybyszów', pozostanie równie miłym i uprzejmym dla wwszystkich użytkowników miejscem, jak było dotychczas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka