12.02.04, 13:49
Jak to jest po polsku i czy w ogole jest??
Obserwuj wątek
    • grzegorz_gajowniczek Re: Witloof 15.02.04, 16:32
      witloof too po polsku cykoria... i jest. smaczna bardzo w sosie serowym...
      zapiekana lub duszona w roquefort... ewentualnie w piwie. dla flamandow
      cykoria, to jak dla nas kapusta kiszona :)
      • bachatka Witloof dietetycznie 17.02.04, 01:37
        grzegorz_gajowniczek napisał:

        > witloof too po polsku cykoria... i jest. smaczna bardzo w sosie serowym...
        > zapiekana lub duszona w roquefort... ewentualnie w piwie. dla flamandow
        > cykoria, to jak dla nas kapusta kiszona :)

        Pyszne, ale ciezkie. Bardzo dobra zwyczajenie na surowo, mozna tez po prostu
        dusic lub parowac (wystarczy podsypac sola i gruba zmielonym bialym pieprzem)
        • bachatka Re: Witloof 20.02.04, 00:29
          Ha, nie wiem. Mnie tam i kervel i peterselie wygladaja na natke pietruszki, z
          tymze kervel na taka troche dorodniejsza. Ale to moze listki jakiegos innego
          warzywa...
          • grzegorz_gajowniczek Re: Witloof 20.02.04, 13:08
            Nie kervel to nie pietruszka. W ogole nigdy nie widzialem tego warzywa w
            Polsce. Tutaj sie tym zajadaja. To ma za duza bulwe zeby byc pietruszka.

            Co do kabaczkow, to nigdy ich znow nie widzialem w Belgii. Nie mam pojecia
            jakby to sie mialo nazywac.

      • marialudwika Re: Witloof 29.02.04, 23:02
        A kervel to jest moim zdaniem po prostu SZCZAW!!!!Kiedys byla nawet "ichnia"
        szczawiowa w puszkach z kulkami miesnymi,nawet niezla w smaku,ale od lat jej
        nie widzialam...Pozdro
        ml
        • mkornet Re: Witloof 11.11.04, 14:22
          marialudwika napisała:

          > A kervel to jest moim zdaniem po prostu SZCZAW!!!!Kiedys byla nawet "ichnia"
          > szczawiowa w puszkach z kulkami miesnymi,nawet niezla w smaku,ale od lat jej
          > nie widzialam...Pozdro
          > ml
          POSTELIJN = szczaw
    • jus10 Re: Witloof 20.04.04, 23:31
      hoi allemaal!!!
      kervel to po polsku trybula :-)
      takie dziwne zielsko,raczej sie go u nas nie je,
      a w holandii jak szaleni ;-)
      dziwni ci holendrzy ;-)
    • grazyna10 Re: Witloof 29.04.05, 22:39
      Robie na surowo jako surowke, z gotowanym na twardo jajkiem, odrobina
      posiekanej cebulki i majonezem. Trzeba wyciac trzpien ze srodka, bo inaczej
      dranstwo gorzkie jest. Ostatnio holenderska sasiadka doradzila mi aby pokrojony
      juz witlow przez godzine pomoczyc w zimnej wodzie. Faktycznie jest wtedy lepszy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka