kris.m 09.03.06, 11:52 Mam od niedawna "starszego" laptopa - Toshiba Pentium 120 Mhz, 24 MB, dysk 2.1 GB. W tej chwili działa na nim całkiem sprawnie Windows 95. A możeby jednak jakiś Linux? Jaką edycję byście proponowali na taki komputer? Link Zgłoś Obserwuj wątek
robak_wroc Re: Jaki Linux do starego laptopa? 09.03.06, 15:33 cokolwiek, byle nie instalowac tam KDE, albo Gnome, a cos lzejszego takiego jak windowmaker, fluxbox, etc. Link Zgłoś
kris.m Re: Jaki Linux do starego laptopa? 11.03.06, 00:06 dzięki, jak tylko dokupię napęd cd, spróbuje jakiejś świeżej acz okrojonej dystrybucji z fluxboxem! Link Zgłoś
robak_wroc Re: Jaki Linux do starego laptopa? 11.03.06, 16:21 jesli masz tam karte sieciowa to wystarczy ze odpalisz go z jakiegos flopa chocby czy nawet pendrajwa jak masz taka mozliwosc i reszte zainstalujesz via net ;) Link Zgłoś
janek0 Re: Jaki Linux do starego laptopa? 13.03.06, 20:15 robak_wroc napisał: > jesli masz tam karte sieciowa to wystarczy ze odpalisz go z jakiegos flopa > chocby czy nawet pendrajwa jak masz taka mozliwosc i reszte zainstalujesz via n > et ;) nie musi nawet z flopa. wystarczy, że zainstaluje grub for dos, i do tego ściągnie sobie obraz dyskietki startowej, albo czegoś podobnego. Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: Jaki Linux do starego laptopa? 12.03.06, 19:01 moje typy to DSL linux ( poszukaj w google w angielskich ) debian ale budowany ręcznie Link Zgłoś
smok_sielski Re: Jaki Linux do starego laptopa? 14.03.06, 17:40 Slackware w wersji minimalnej + lekki windowmanager. Ale to nie bedzie komfortowa praca.... Same Xy zjedza polowe dostepnego ramu, a gdzie jakies aplikacje. smok Link Zgłoś
kamillys Re: Jaki Linux do starego laptopa? 21.03.06, 19:01 Slackware + xigiewm, jako menedżer okien. na slackware+xigiewm na 120MHz oprogramowanie chodzi szybciej niż Mandriva+KDE na 2.5GHz (!) według mojego nauczyciela od infy. a ram + swar powinien wynosić ok.128 MB Link Zgłoś
kamillys Re: Jaki Linux do starego laptopa? 21.03.06, 19:03 ewentualnie FreeBSD, ale on nie jest Linuksem. Ma b. niskie wymagania. Link Zgłoś